Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Rețeaua 5G afecteaza oamenii?

Am auzit ca are frecventa prea inalta si undele radio din atmosfera pot afecta oamenii....

Răspunsuri

Momentan, 5G lansat comercial în România de către operatorii locali de telecomunicații nu afectează populația, deoarece este lansat în banda 3 (1800 MHz), 7 (2600 MHz) și 20 (800 MHz) și banda de frecvență N78 (3500-3800 MHz), bandă utilizată în 4G actual FDD și TDD. Ar putea apărea probleme în 5G, odată cu instalarea mmWave disponibile în banda de 26 GHz.

Sunt doar discuții astea cu afectarea populației, chiar m-am interesat și eu, dar inca nu este foarte clar. S-au făcut niște teste, într-adevăr pe păsări, și cateva din 100 au fost afectate, dar pe oameni încă nu a fost testată rețeaua, iar la Cluj și București, unde a fost lansată, încă nu a fost semnalat nici un caz de radiere, sau de alta problema medicala. Sunt din Cluj, trec zilnic pe lângă 2-3 antene 5G, și chiar nimeni nu s-a plâns că e afectat. Probabil când toată țara va fi împânzită cu antene 5G, ar putea fi o problema pentru anumite categorii de persoane sensibile. Pe de altă parte, odată cu evoluarea științei, se pot reglementa aceste probleme care ar putea aparent să apară. Până atunci mai este cale lunga, deoarece 5G vs fi disponibila doar in marile orașe în următoarea perioadă...

S-a mai discutat problema de multe ori. În benzile de acum, afectează cât o fac și 2g/3g/4g. Și poluarea și alte lucruri ne afectează destul de mult. Dacă rămâne în frecvențele în care se emite acum, 5g nu este periculos. În rest, presupuneri și scenarii fataliste!

Pentru că acest subiect a mai fost dezbătut in Comunitate (https://comunitate.orange.ro/questions/1973842-tehnologia-5g-dauneaza-sanatatii), o sa închidem acest topic, dar puteți continua discuțiile despre efectele 5G asupra sănătății acolo. Multumim!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!