Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Huawei începe testare Android 10

Huawei a pornit testarea software-ului EMUI 10, bazat pe Android 10, pe o serie nouă de dispozitive mobile. Aceste teste au loc în China, însă conform programelor de lansare din ultima perioadă, lansarea internaţională nu întârzie mai mult de câteva săptămâni în Europa. Desigur, acest lucru nu înseamnă că veţi putea testa versiunea EMUI 10 pe dispozitive din România în cadrul acestui beta, însă dacă aveţi unul dintre telefoanele din listă, sunt şanse mari să primiţi versiunea finală spre sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Cele opt noi dispozitive Huawei şi Honor care au primit acum acces la EMUI 10 beta, cu tot cu funcţiile noi din Android 10, fac parte din familiile Mate 10, P20, Honor 8 şi Nova 5:

- Huawei Mate 10

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate RS Porche Design

- Huawei P20

- Huawei P20 Pro

- Huawei Mate 20 RS Porsche Design

- Honor 8X

- Huawei Nova 5 Pro

Aceste dispozitive sunt bazate pe hardware Huawei din ultimii 2 ani, cu procesoare Kirin 970, 980 şi 710, din gamele nu tocmai cele mai ieftine. Având în vedere că majoritatea dispozitivelor din gama „flagship” a ultimului an a făcut deja tranziţia la Android 10, producătorul chinez se concentrează acum pe actualizarea modelelor puţin mai vechi.

Din 2020, va începe testarea acestui software şi pe modelele cele mai ieftine, însă lansarea versiunii finale ar putea întârzia până pe la jumătatea anului, conform planurilor prezentate de Huawei. De altfel, unele dintre acele dispozitive vor primi EMUI 10 ca un ultim update, întrucât acestea vor fi depăşite atât din punct de vedere hardware, dar vor şi depăşi cei doi ani de suport software promis.

Chiar şi modelele Mate 10, P20 şi Mate RS Porsche Design se apropie de doi ani de disponibilitate pe piaţă (unele chiar au depăşit această perioadă), deci nu ne putem aştepta la mai multe update-uri de acest gen pe aceste serii de smartphone-uri Huawei.

Recent, şi modelul Huawei Mate X, primul telefon pliabil al companiei, a fost adăugat în programul de testare beta pentru EMUI 10. Acesta, spre diferenţă de altele, are nevoie de mai multă atenţie la capitolul software. Ecranul pliabil poate afişa aplicaţii în trei rezoluţii diferite, iar în funcţie de modul în care ţii telefonul, acesta trebuie să adapteze conţinutul la forma şi orientarea în uz.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-incepe-testare-android-10-pe-alte-8-telefoane-mate-10-p20-si-altele-18669783/

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 3 din 4

Orice nereguli in functionarea unui dispozitiv,impiedicarea functionarii corecte contravin contractului semnat initial si se pot semnala la ANPC,fiind motiv de desfacere contract.

@Vio73, posibil dar în cazul ăsta probabil că se testează sau "coafează" update-ul înainte să fie trimis către utilizatori.
Ideea este că dacă producătorul lansează un update, utilizatorii îl vor primi gradual.

Poate confirma careva ca a primit update pe p30 lite ? Eu am incercat sa verific si normal si prin hicare (care ma trimite tot in setari ) si nu am.nimic...

Am reusit sa fac trecerea la Android 10. Am luat legatura cu un operator Huawei azi iar respectivul mi-a spus ca updateul pentru P30 Lite a inceput sa se livreze de la sfarsitul lunii Februarie. Am pus o alta cartela ( la mine a mers cu un Vodafone fara semnal ),am comutat pe WIFI si imediat am primit notificarea pt update. La orange va trebui sa mai asteptam...

salut! stie cineva ceva de android 10 pentru p20? nu am mai vazut de ceva timp vreo stire pe tema asta. multumesc!

cristian-s
cristian-s

cristian-s

User level
Nivel
0
32 / 100
puncte
Custom field 2
cristian-s

@cristian-s, din ce am citit recent, se pare că în această lună vom primi update la Android 10. Și eu dețin un P20 (nu Lite, nu Pro).
Oricum, update-ul vine în valuri, mai avem de așteptat ;)

multumesc, @cocolosh! e bine ca la unii dintre noi au mai ajuns vesti.

si eu am tot un p20 - nu lite, nu pro as vrea sa vad cum merge cu 10 pentru ca inca imi place telefonul si nu as vrea sa ms grabesc sa trec la altul.

cristian-s
cristian-s

cristian-s

User level
Nivel
0
32 / 100
puncte
Custom field 2
cristian-s

@cristian-s, ai dreptate, se mișcă foarte bine telefonul, al meu are aproape doi ani (în august 2018 l-am cumpărat).
Sunt curios cum va funcționa cu Android 10.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!