Întrebare fară răspuns

Huawei începe testare Android 10

Huawei a pornit testarea software-ului EMUI 10, bazat pe Android 10, pe o serie nouă de dispozitive mobile. Aceste teste au loc în China, însă conform programelor de lansare din ultima perioadă, lansarea internaţională nu întârzie mai mult de câteva săptămâni în Europa. Desigur, acest lucru nu înseamnă că veţi putea testa versiunea EMUI 10 pe dispozitive din România în cadrul acestui beta, însă dacă aveţi unul dintre telefoanele din listă, sunt şanse mari să primiţi versiunea finală spre sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Cele opt noi dispozitive Huawei şi Honor care au primit acum acces la EMUI 10 beta, cu tot cu funcţiile noi din Android 10, fac parte din familiile Mate 10, P20, Honor 8 şi Nova 5:

- Huawei Mate 10

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate RS Porche Design

- Huawei P20

- Huawei P20 Pro

- Huawei Mate 20 RS Porsche Design

- Honor 8X

- Huawei Nova 5 Pro

Aceste dispozitive sunt bazate pe hardware Huawei din ultimii 2 ani, cu procesoare Kirin 970, 980 şi 710, din gamele nu tocmai cele mai ieftine. Având în vedere că majoritatea dispozitivelor din gama „flagship” a ultimului an a făcut deja tranziţia la Android 10, producătorul chinez se concentrează acum pe actualizarea modelelor puţin mai vechi.

Din 2020, va începe testarea acestui software şi pe modelele cele mai ieftine, însă lansarea versiunii finale ar putea întârzia până pe la jumătatea anului, conform planurilor prezentate de Huawei. De altfel, unele dintre acele dispozitive vor primi EMUI 10 ca un ultim update, întrucât acestea vor fi depăşite atât din punct de vedere hardware, dar vor şi depăşi cei doi ani de suport software promis.

Chiar şi modelele Mate 10, P20 şi Mate RS Porsche Design se apropie de doi ani de disponibilitate pe piaţă (unele chiar au depăşit această perioadă), deci nu ne putem aştepta la mai multe update-uri de acest gen pe aceste serii de smartphone-uri Huawei.

Recent, şi modelul Huawei Mate X, primul telefon pliabil al companiei, a fost adăugat în programul de testare beta pentru EMUI 10. Acesta, spre diferenţă de altele, are nevoie de mai multă atenţie la capitolul software. Ecranul pliabil poate afişa aplicaţii în trei rezoluţii diferite, iar în funcţie de modul în care ţii telefonul, acesta trebuie să adapteze conţinutul la forma şi orientarea în uz.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-incepe-testare-android-10-pe-alte-8-telefoane-mate-10-p20-si-altele-18669783/

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 4

Huawei a dezvăluit până acum programul de lansare al sofware-ului EMUI 10 pentru telefoanele sale exclusiv pentru China, oferind doar detalii din când în când despre dispozitivele de pe piaţa internaţională. Câteva modele au primit deja update-ul, însă există o listă cuprinzătoare de dispozitive care urmează să îl primească în următoarele câteva săptămâni şi luni. Iată care este lista completă de dispozitive pe care Huawei promite să le actualizeze la Android 10.

Lista telefoanelor Huawei care primesc update la EMUI 10 şi Android 10

- Huawei P30 Pro

- Huawei P30 Pro

- Huawei P30

- Huawei Mate 20 Pro

- Huawei Mate 20

- Huawei Mate 20 X

- Huawei nova 5T

- Huawei Mate 20 RS Porsche Design

- Huawei Mate 20 X 5G

- Huawei P30 Lite

- Huawei nova 4e

- Huawei P20

- Huawei P20 Pro

- Huawei Mate 10

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate 10 Porsche Design

- Huawei Mate RS Porsche Design

- Huawei Mate 20 Lite

- Huawei P Smart 2019

- Huawei P Smart+ 2019

- Huawei P Smart Pro

- Huawei P Smart Z

- Huawei nova 4

Lista include modele Lansate în 2017, 2018 şi 2019, unele telefoane depăşind deja termenul de doi ani de actualizări promis de Huawei în mod normal. Compania doreşte însă ca un număr cât mai mare de clienţi să fie la zi cu software-ul Android şi cu EMUI 10, care aduce modificări la nivelul interfeţei, cât şi optimizări de performanţă şi funcţionalitate.

Lista furnizată de Huawei nu include modelele care au fost deja livrate cu Android 10 şi EMUI 10 din fabrică.

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/lista-telefoanelor-huawei-care-primesc-update-la-emui-10-si-android-10-in-2020-18729767/

Sursa 2 - https://www.gsmarena.com/huawei_announces_full_list_of_global_smartphones_getting_emui_10-news-41113.php

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

In cazul terminalelor cu firmware custom Orange, update-urile vin de la Orange, daca si cand are chef operatorul sa le ofere si nu de la producator. Lucrul acesta l-am simtit pe propria piele in perioada in care am detinut terminale SPV.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Din pacate nu avem o data exacta, procesul fiind unul treptat, insa, vei primi o notificare pe telefon in momentul in care se va face update-ul.

Multumim specialistului Orange pentru raspunsul prompt. Cu siguranta voi baga o alta cartela special pt updateul asta. Insa,intre noi fie vorba,nu prea e corect sa am instalat pe telefon un soft customizat al unei firme si sa nu il pot schimba pentru ca risc sa pierd garantia.

Tot intre noi fie vorba, nu cred ca te obliga nimeni sa achizitionezi un produs custom. Sau, ma rog, exceptie cazul in care operatorul ti-a facut o oferta "de nerefuzat". In momentul in care alegi un produs custom trebuie sa constientizezi si eventualele incoveniente ce pot aparea odata cu acesta.

Cum a spus-o, eu m-am lecuit cu produsele custom din perioada in care am detinut acele HTC-uri rebrand-uite in SPV.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

In 4 ani de Orange,asta e primul telefon pe care scrie Orange Software. Pe toate celelalte am avut soft normal. Sunt la al patrulea telefon Huawei.

Am primit si eu zilele trecute upgrade-ul la Android 10 pe al meu Huawei si implicit EMUI 10.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Tocmai am citit ca pana si Samsung A30 a primit update la Android 10. Noi astia cu Huawei inca mai asteptam. Nici macar asistentii Huawei Romania nu mi-au putut oferi o data exacta penteu update.

Producatorii isi cam iau mainile de pe terminale cu meniu custom dezvoltat pentru operatori. Din acest motiv Huawei Romania nu ti-au oferit un raspuns clar in acest sens.

Nu putem exclude posibilitatea ca Huawei sa fi trimis update-ul catre Orange, dar acestia din urma sa intarzie deliberat oferirea acestuia catre clienti pentru a "forta" oarecum mana clientului sa achizitioneze un produs nou si preferabil varf de gama care a primit deja update la Android 10.

Este o tehnica de marketing arhicunoscuta implementata si practicata pe scara mondiala.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Pai daca forteaza lucrurile in asa hal,atunci poate ca ar trebui sa ii reclamam nitel pe la ANPC,ori sa ii dam in judecata. Lipsa de actiune inseamna ca le dam mana libera in continuare la astfel de actiuni. Partea "proasta" e ca acest terminal a fost lansat in Februarie/Martie 2019 si eu l-am achizitionat in Noiembrie 2019.

Ce legătură are ANPC-ul cu update-urile? :)

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!