Întrebare fară răspuns

Huawei începe testare Android 10

Huawei a pornit testarea software-ului EMUI 10, bazat pe Android 10, pe o serie nouă de dispozitive mobile. Aceste teste au loc în China, însă conform programelor de lansare din ultima perioadă, lansarea internaţională nu întârzie mai mult de câteva săptămâni în Europa. Desigur, acest lucru nu înseamnă că veţi putea testa versiunea EMUI 10 pe dispozitive din România în cadrul acestui beta, însă dacă aveţi unul dintre telefoanele din listă, sunt şanse mari să primiţi versiunea finală spre sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Cele opt noi dispozitive Huawei şi Honor care au primit acum acces la EMUI 10 beta, cu tot cu funcţiile noi din Android 10, fac parte din familiile Mate 10, P20, Honor 8 şi Nova 5:

- Huawei Mate 10

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate RS Porche Design

- Huawei P20

- Huawei P20 Pro

- Huawei Mate 20 RS Porsche Design

- Honor 8X

- Huawei Nova 5 Pro

Aceste dispozitive sunt bazate pe hardware Huawei din ultimii 2 ani, cu procesoare Kirin 970, 980 şi 710, din gamele nu tocmai cele mai ieftine. Având în vedere că majoritatea dispozitivelor din gama „flagship” a ultimului an a făcut deja tranziţia la Android 10, producătorul chinez se concentrează acum pe actualizarea modelelor puţin mai vechi.

Din 2020, va începe testarea acestui software şi pe modelele cele mai ieftine, însă lansarea versiunii finale ar putea întârzia până pe la jumătatea anului, conform planurilor prezentate de Huawei. De altfel, unele dintre acele dispozitive vor primi EMUI 10 ca un ultim update, întrucât acestea vor fi depăşite atât din punct de vedere hardware, dar vor şi depăşi cei doi ani de suport software promis.

Chiar şi modelele Mate 10, P20 şi Mate RS Porsche Design se apropie de doi ani de disponibilitate pe piaţă (unele chiar au depăşit această perioadă), deci nu ne putem aştepta la mai multe update-uri de acest gen pe aceste serii de smartphone-uri Huawei.

Recent, şi modelul Huawei Mate X, primul telefon pliabil al companiei, a fost adăugat în programul de testare beta pentru EMUI 10. Acesta, spre diferenţă de altele, are nevoie de mai multă atenţie la capitolul software. Ecranul pliabil poate afişa aplicaţii în trei rezoluţii diferite, iar în funcţie de modul în care ţii telefonul, acesta trebuie să adapteze conţinutul la forma şi orientarea în uz.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-incepe-testare-android-10-pe-alte-8-telefoane-mate-10-p20-si-altele-18669783/

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Bravo lor, era si timpul.. mie mi se pare foarte usor de folosit sistemul android.. si, s-ar putea sa fie, un sut.. un pas inainte, pentru Huawei..

Mă încadrez la testarea Android 10, fiind posesor de P20 pro. Aștept cu interes noile funcții disponibile in noul Android, să sperăm că nu vom avea parte de multe bug-uri la nivelul Android 10 beta.

Și eu mă încadrez cu al meu Huawei P20, am să încerc să mă înscriu în programul Beta.
Abia aștept să primim Android 10.
Huawei nu m-a dezamăgit până acum cu update-urile de sistem.
Am de gând să fac un upgrade la telefon anul viitor și aștept să văd ce se întâmplă cu războiul economic dintre SUA și China. Dacă nu se va rezolva, voi schimba brandul deși nu aș vrea, Huawei m-am impresionat într-un mod plăcut până acum, acest telefon fiind primul meu model de la Huawei.

Lansată deja pentru gama flagship, noua versiune de firmware EMUI 10 începe să fie distribuită şi la modele smartphone din gama inferioară, inclusiv cele lansate în anii 2018 şi 2017. Printre acestea se numără seriile Mate 10, Honor 10 Lite şi Honor 20i.

În prima etapă de lansare, EMUI 10 a ajuns la câteva modele lansate în anul 2019, bazate deja pe versiunea Android 10. Lista cuprinde Huawei P30 şi P30 Pro, respectiv Nova 5T şi clona sa Honor 20 pe care Huawei încearcă să îl vândă ca pe un dispozitiv diferit, cât şi versiunea fără 5G a lui Huawei Mate 20 X.

A doua etapă include şi varianta Mate 20 X cu 5G, alături de alte produse smartphone comercializate în China, toate primind versiuni EMUI 10 bazate pe nucleul Android 10:

- Huawei Mate 20 X 5G

- Huawei Mate RS Porsche Design

- Huawei Mate 10 Porsche Design

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate 10

- Huawei P20

- Huawei P20 Pro

- Huawei Nova 4e

- Huawei Enjoy 10 Plus

- Huawei Enjoy 9S

- Huawei Maimang 8 (also known as P Smart+ 2019)

- Huawei Maimang 7 (also known as Mate 20 Lite)

- Huawei Honor 20i

- Huawei Honor 10 Lite

EMUI 10 împrospătează experienţa Android introducând un nou design de interfaţă, cu icon-uri restilizate şi tiles-uri cu suprafaţă mai mare. Nu în ultimul rând, EMUI 10 permite comutarea în modul de afişare Dark, suportat la nivelul întregii interfeţe şi principalele aplicaţii de Android.

Sursa - https://www.go4it.ro/software/huawei-livreaza-versiunea-stabila-emui-10-pe-inca-16-modele-smartphone-lansate-sub-brandul-honor-si-huawei-18672981/

Huawei anunţă că 10 milioane de smartphone-uri rulează deja EMUI 10 cu Android 10.

Primele telefoane care au venit cu EMUI 10 de la Huawei pre-instalat au fost modelele Mate 30 şi P30 Pro în varianta cu design nou, însă în ultimele câteva luni, compania chineză a lucrat de zor pentru a aduce noul software, bazat pe Android 10, pe multe alte modele. Se pare că acest software se bucură de un succes limitat însă, doar 10 milioane de dispozitive fiind în acest moment echipate cu noua versiune de software.

Huawei se lăuda cu peste 7 milioane de unităţi de Mate 30 vândute până la sfârşitul lunii noiembrie, deci EMUI a fost instalat prin intermediul update-urilor software de numai 3 milioane de utilizatori. Nu este tocmai clar de ce rata de adopţie a update-ului este atât de mică, întrucât actualizările de software la EMUI 10 au început să apară de câteva luni deja pe mai multe modele foarte populare, precum Huawei Mate 20, P30, dispozitive Honor şi chiar smartphone-uri din generaţii mai vechi care s-au vândut destul de bine. Până la finalul lunii decembrie, Huawei speră să reuşească să livreze peste 230 de milioane de smartphone-uri pentru anul 2019.

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-anunta-ca-10...

Il astept si eu pe P30 Lite,insa slabe sanse sa il vad in ianuarie. Prin alte forumuri/comunitati unii au primit deja update la android 10 pentru p30 lite. Noi mai asteptam :))

Multe dispozitive Huawei vor primi update la EMUI 10 cu Android 10 în curând.
Am înțeles că vor fi multe schimbări interesante, de la fluiditatea meniului, la culori și altele.
Poate ne explică utilizatorii de Huawei ce părere au despre schimbările din Android 10 față de Android 9.
Mulțumesc în avans! ;)

Huawei a dezvăluit până acum programul de lansare al sofware-ului EMUI 10 pentru telefoanele sale exclusiv pentru China, oferind doar detalii din când în când despre dispozitivele de pe piaţa internaţională. Câteva modele au primit deja update-ul, însă există o listă cuprinzătoare de dispozitive care urmează să îl primească în următoarele câteva săptămâni şi luni. Iată care este lista completă de dispozitive pe care Huawei promite să le actualizeze la Android 10.

Lista telefoanelor Huawei care primesc update la EMUI 10 şi Android 10

- Huawei P30 Pro

- Huawei P30 Pro

- Huawei P30

- Huawei Mate 20 Pro

- Huawei Mate 20

- Huawei Mate 20 X

- Huawei nova 5T

- Huawei Mate 20 RS Porsche Design

- Huawei Mate 20 X 5G

- Huawei P30 Lite

- Huawei nova 4e

- Huawei P20

- Huawei P20 Pro

- Huawei Mate 10

- Huawei Mate 10 Pro

- Huawei Mate 10 Porsche Design

- Huawei Mate RS Porsche Design

- Huawei Mate 20 Lite

- Huawei P Smart 2019

- Huawei P Smart+ 2019

- Huawei P Smart Pro

- Huawei P Smart Z

- Huawei nova 4

Lista include modele Lansate în 2017, 2018 şi 2019, unele telefoane depăşind deja termenul de doi ani de actualizări promis de Huawei în mod normal. Compania doreşte însă ca un număr cât mai mare de clienţi să fie la zi cu software-ul Android şi cu EMUI 10, care aduce modificări la nivelul interfeţei, cât şi optimizări de performanţă şi funcţionalitate.

Lista furnizată de Huawei nu include modelele care au fost deja livrate cu Android 10 şi EMUI 10 din fabrică.

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/lista-telefoanelor-huawei-care-primesc-update-la-emui-10-si-android-10-in-2020-18729767/

Sursa 2 - https://www.gsmarena.com/huawei_announces_full_list_of_global_smartphones_getting_emui_10-news-41113.php

In cazul terminalelor cu firmware custom Orange, update-urile vin de la Orange, daca si cand are chef operatorul sa le ofere si nu de la producator. Lucrul acesta l-am simtit pe propria piele in perioada in care am detinut terminale SPV.

Salut! Din pacate nu avem o data exacta, procesul fiind unul treptat, insa, vei primi o notificare pe telefon in momentul in care se va face update-ul.

Multumim specialistului Orange pentru raspunsul prompt. Cu siguranta voi baga o alta cartela special pt updateul asta. Insa,intre noi fie vorba,nu prea e corect sa am instalat pe telefon un soft customizat al unei firme si sa nu il pot schimba pentru ca risc sa pierd garantia.

Tot intre noi fie vorba, nu cred ca te obliga nimeni sa achizitionezi un produs custom. Sau, ma rog, exceptie cazul in care operatorul ti-a facut o oferta "de nerefuzat". In momentul in care alegi un produs custom trebuie sa constientizezi si eventualele incoveniente ce pot aparea odata cu acesta.

Cum a spus-o, eu m-am lecuit cu produsele custom din perioada in care am detinut acele HTC-uri rebrand-uite in SPV.

In 4 ani de Orange,asta e primul telefon pe care scrie Orange Software. Pe toate celelalte am avut soft normal. Sunt la al patrulea telefon Huawei.

Tocmai am citit ca pana si Samsung A30 a primit update la Android 10. Noi astia cu Huawei inca mai asteptam. Nici macar asistentii Huawei Romania nu mi-au putut oferi o data exacta penteu update.

Producatorii isi cam iau mainile de pe terminale cu meniu custom dezvoltat pentru operatori. Din acest motiv Huawei Romania nu ti-au oferit un raspuns clar in acest sens.

Nu putem exclude posibilitatea ca Huawei sa fi trimis update-ul catre Orange, dar acestia din urma sa intarzie deliberat oferirea acestuia catre clienti pentru a "forta" oarecum mana clientului sa achizitioneze un produs nou si preferabil varf de gama care a primit deja update la Android 10.

Este o tehnica de marketing arhicunoscuta implementata si practicata pe scara mondiala.

Pai daca forteaza lucrurile in asa hal,atunci poate ca ar trebui sa ii reclamam nitel pe la ANPC,ori sa ii dam in judecata. Lipsa de actiune inseamna ca le dam mana libera in continuare la astfel de actiuni. Partea "proasta" e ca acest terminal a fost lansat in Februarie/Martie 2019 si eu l-am achizitionat in Noiembrie 2019.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!