Întrebare cu răspuns(uri)

Aplicația tik-tok a consumat noaptea 100 Gb (340 euro cost), fără sa fie folosita

Ce se poate face dacă aplicația tik-tok a consumat 100 GB in câteva ore noaptea fără sa fie folosita și inevitabil provocând cost de 340 euro. Nu mi se pare normal ca Orange sa ia banii oamenilor asa, fiind printre puținele rețele fără internet nelimitat. Dacă ii iau, e o înșelătorie cât casa făcută împreună cu acea aplicație. 300 euro dacă pățesc asta 100 de abonați= 30000 euro făcuti asa într.o noapte când clientul doarme, după care ei dimineața îți spun că ai consumat 100GB făcând un trafic NORMAL, serios?

Alex23
Alex23

Alex23

User level
Nivel
0
2 / 100
puncte
Custom field 2
Alex23
 • Răspunde
 • Distribuie această întrebare

Hai să "spargem" situația în mai multe probleme:

 • costul suplimentar: acesta a fost făcut în mod real, nu doar pe hârtie. Orange nu poate verifica dacă traficul a fost făcut de tine sau de telefon singur. La urma urmei, Orange a furnizat niste servicii și a plătit furnizorii săi pentru asta. Încearcă să iei legătura cu ei pe chat, sa le explici punctual și să îi rogi sa te ajute, dacă pot. Mă îndoiesc sa îți anuleze costul, dar poate sunt de acord să mai "taie" din el sau sa îl eșaloneze pe mai multe luni, mai ales dacă ai istoric de client ok. Nu sunt obligați din punct de vedere legal sa facă acest lucru, iar dacă nu poți dovedi că nu tu ai făcut traficul (ceea ce este aproape imposibil), la suma asta sigur ajungi in instanțe și la executor daca nu o plătești.
 • traficul exagerat: feedback la aplicația TikTok, să știe și alții ce se întâmplă. Din punct de vedere legal nu rezolvi nimic, iar banii oricum nu îi poți recupera de la ei.
 • controlul traficului: activează din telefon pragul de atenționare la consumul de date și pragul de blocare a datelor mobile la depășirea traficului inclus sau atingerea unui nivel de unde nu mai ești dispus să plătești. Folosește doar softul original, nu roota telefonul. Actualizează tot timpul aplicațiile și sistemul de operare. Instalează un antivirus pe telefon. Evita aplicațiile din afara store-ului. Oprește datele mobile atunci când nu ai nevoie de ele. Dacă ai rețea wifi, configureaz-o in telefon și tine wifi activ când ești acolo. Eu, de exemplu, țin atât wifi cât și date mobile active tot timpul, dar când sunt acasă telefonul folosește exclusiv wifi.
 • sugestie pentru Orange: așa cum există cost control în roaming sau la abonamentele de date, introduceți ceva similar la abonamentele de voce: la depășirea unui prag de 10-15 euro cost suplimentar, blocați tot ceea ce nu este inclus ca resursă în abonament și cereți confirmarea prin SMS că utilizatorul dorește restabilirea serviciilor

Trixen_old
Trixen_old

Trixen_old

User level
Nivel
3
3691 / 5000
puncte
Custom field 2
Trixen_old

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (11)

Da (32)

74%

32 membri au votat cu DA

11 membri au votat cu NU

74% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 3 din 5

E nenorocire cu aplicația asta! Sper să rezolvați ceva, dar cred că și Orange ar trebui să pună un prag la consumuri din astea. Ar trebui eventual să oprească traficul și să-ți trimită un sms în care să te întrebe dacă mai continui.

Pana la a-i cere firmei de telefonie sa puna prag si sa te traga de maneca, unii s-ar putea supara pe ei chiar daca ar face asta, iti poti seta telefonul sa te notifice.. Pe mine ma notifica la 2GB.. desi, il ignor si am mult mai mult de atat, am lasat limita asta.. Nu poate fi vina unei firme de telefonie, indiferent care este aceasta, pentru comportamentul online al tuturor clientilor.. Daca tu faci ceva care-ti dauneaza, firma de telefonie ce ar trebui sa faca? Sa plateasca in locul tau? Cum ar fi sa plateasca furnizorul de telefonie, suma aia calculata in intrebare, pentru fiecare client care nu este responsabil pentru actiunile proprii? Este doar o intrebare, eu nu stiu cum functioneaza tik-tok, dar, stiu ca nu prea citim regulile dupa care functioneaza, aplicatiile in general si, nici la ce dam accept, pentru ca sunt niste conditii foarte stufoase si plictisitoare, facute asa in mod special, sa nu fii atent la ce faci..

Aplicatia a rulat in fundal, desi eram conectata pe wifi. Tel s-a deconectat de pe wifi si a generat aceste costuri noaptea, in timp ce dormeam, in decurs de cateva ore. Nu era deschisa aplicatia. A mai avut cineva aceasta situatie? Poste Tiktok sa consume 116 GB in cateva ore trafic de fundal?

Vorba lui Jay,seteaza-ti telefonul sa opreasca traficul de date cand ajunge la un anumit prag. Imi pare tare rau de situatia ta. Nu poti s-o pui sa ruleze doar pe wifi?

@Aly7 In functie de viteza de acces in internet si de calitatea continutului urmarit (HD, Full HD, 4K la 30fps sau 60fps) sau volumul continutului incarcat (upload) in internet este posibil sa efectuezi 116 GB de trafic in decurs de cateva ore. Spre exemplu pe o conexiune 4G sau 4G+ fara restrictii este posibili sa atingi acele valori in decurs de cateva ore.

Exemple informative;

 • 1 ora de streaming in format SD consuma cca 1 GB;
 • 1 ora de streaming la calitate HD consuma cca 2,5 GB;
 • 1 ora de streaming la calitate 4K consuma cca 6 GB;

Din printscreen-ul tau ca acei 116 GB sunt generati in intervalul 1 - 31 decembrie si nu in decursul unei nopti. Plus ca valorile generate de acel contor din telefon sunt pur orientative. Conteaza ce spune contorul oficial Orange.

Aceasta mizerie de aplicatie, odata instalata are control deplin asupra telefonului tau. Vezi ca mai exista un topic pe aceasta tema aici https://comunitate.orange.ro/questions/2127967-aplicatia-tik-tok

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Daca traficul e pentru o luna atunci nu este chiar ceva iesit din comun,cu toate ca este destul de maricel pentru un telefon mobil unde pachetele de date nu sunt foarte mari.

Am facut sesizare si catre tiktok, bineinteles f greu am reusit sa gasesc o adresa de email. O sa va tin la curent.
Traficul de 116 GB este generat diar in noaptea de 27 Decembrie, in timp ce dormeam.
Consumul meu lunar, pe lunile anterioare, doar pe wifi deoarce nu utilizam decat pe wifi aplicatia nu depasea 30 GB pe aceasta aplicatie. Chiar daca ar fi ramas deschisa 10 ore nu avea cum sa consume atat.
Si da,e trafic de Fundal..

Exagerat de mult trafic pentru o noapte. Sunt unii care nu consuma atâta într-o lună, cat ai consumat tu in o noapte... Sper și eu să rezolvi ceva cu sesizarea...!

Nu stiu cat de greu poate fi sa-i contactezi pe cei de TikTok din moment ce adresa de email pentru contact dezvoltator este publica pe pagina Google Play destinata aplicatiei feedback@tiktok.com.

Cat priveste sesizarea ta..... Nu stiu ce ar putea face dezvoltatorul din moment ce tu, cu manuta ta, acceptat si ai acordat permisiunile solicitate de aplicatie la momentul instalarii.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Nu prea esti de folos cu comentarii de genul asta. Dar e opinia ta, probabil de hater caruia nu i s-a intamplat, inca, ceva de genul asta.
Aici discutam de cazuri exceptionale si trafic de date nereal, imputat unor utilizatori care nu au stat pe aplicatie dar aplicatia le-a consumat resurse uriase.
Cum poti instala o aplicatie fara sa dai accept conditiilor puse de ei?

Realistic vorbind, ce asteptari ai tu de la acea sesizare catre dezvoltator?

Ok, am inteles ca esti nemultumita de faptul ca aceasta aplicatia ti-a generat cost suplimentar urias. Bun, ce vrei sa faca dezvoltatorul la modul concret, in acest caz? Sa-ti plateasca el facura? Te-a constrans dezvoltatorul sub o forma sau alta sa instalezi aceasta aplicatie? Este o aplicatie vitala in activitatea ta zilnica?

Tu macar ai citit toate permisiunile pe care aceasta aplicatie le solicita inainte de instalare? Daca da ai si inteles acele permisuni si faptul ca acesta mizerie de aplicatie odata instalata are control deplin asupra telefonului? Da-mi voie sa cred ca nu, din moment ce spui ca ai gasit foarte greu o adresa de email pentru a contacta dezvoltatorul si asta in conditiile in care exista o adresa de email publica pe pagina aplicatiei din Google Play.

In fiecare din noi (ma rog, in marea majoritate a cazurilor) exista liberul arbitru. Pe mine viata m-a invata sa masor de 10 ori si tai o singura data. Personal prefer sa ma lipsesc de o aplicatie care solicita printre altele acces la:

 • prevent device from sleeping
 • connect and disconnect from Wi-Fi
 • view network connections
 • reorder running apps
 • full network access

"Cum poti instala o aplicatie fara sa dai accept conditiilor puse de ei?"
Raspuns - NU o instalezi, daca acea aplicatie nu este una esentiala pentru activitatea ta de zi cu zi si daca solicita acces deplin la tine in telefon!

Aici, in comunitate nu te poate ajuta nimeni pentru ca atat acest site web cat si membrii sai nu sunt afiliati sau implicati in mod direct in tot ceea ce inseamna TikTok. Cel mai bine ar fi sa plangi pe canalele oficiale ale dezvoltatorului: Site, adresa email, pagini de social media sau in comunitatile dedicate aplicatie.

Iti doresc mult succes in demersurile tale catre dezvoltator! Pentru mine viata este mult prea scurta si mult prea frumoasa pentru ca eu sa stau sa o traiesc in lumea virtuala.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!