Întrebare cu răspuns(uri)

Aplicația tik-tok a consumat noaptea 100 Gb (340 euro cost), fără sa fie folosita

Ce se poate face dacă aplicația tik-tok a consumat 100 GB in câteva ore noaptea fără sa fie folosita și inevitabil provocând cost de 340 euro. Nu mi se pare normal ca Orange sa ia banii oamenilor asa, fiind printre puținele rețele fără internet nelimitat. Dacă ii iau, e o înșelătorie cât casa făcută împreună cu acea aplicație. 300 euro dacă pățesc asta 100 de abonați= 30000 euro făcuti asa într.o noapte când clientul doarme, după care ei dimineața îți spun că ai consumat 100GB făcând un trafic NORMAL, serios?

Alex23
Alex23

Alex23

User level
Nivel
0
2 / 100
puncte
Custom field 2
Alex23
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Hai să "spargem" situația în mai multe probleme:

  • costul suplimentar: acesta a fost făcut în mod real, nu doar pe hârtie. Orange nu poate verifica dacă traficul a fost făcut de tine sau de telefon singur. La urma urmei, Orange a furnizat niste servicii și a plătit furnizorii săi pentru asta. Încearcă să iei legătura cu ei pe chat, sa le explici punctual și să îi rogi sa te ajute, dacă pot. Mă îndoiesc sa îți anuleze costul, dar poate sunt de acord să mai "taie" din el sau sa îl eșaloneze pe mai multe luni, mai ales dacă ai istoric de client ok. Nu sunt obligați din punct de vedere legal sa facă acest lucru, iar dacă nu poți dovedi că nu tu ai făcut traficul (ceea ce este aproape imposibil), la suma asta sigur ajungi in instanțe și la executor daca nu o plătești.
  • traficul exagerat: feedback la aplicația TikTok, să știe și alții ce se întâmplă. Din punct de vedere legal nu rezolvi nimic, iar banii oricum nu îi poți recupera de la ei.
  • controlul traficului: activează din telefon pragul de atenționare la consumul de date și pragul de blocare a datelor mobile la depășirea traficului inclus sau atingerea unui nivel de unde nu mai ești dispus să plătești. Folosește doar softul original, nu roota telefonul. Actualizează tot timpul aplicațiile și sistemul de operare. Instalează un antivirus pe telefon. Evita aplicațiile din afara store-ului. Oprește datele mobile atunci când nu ai nevoie de ele. Dacă ai rețea wifi, configureaz-o in telefon și tine wifi activ când ești acolo. Eu, de exemplu, țin atât wifi cât și date mobile active tot timpul, dar când sunt acasă telefonul folosește exclusiv wifi.
  • sugestie pentru Orange: așa cum există cost control în roaming sau la abonamentele de date, introduceți ceva similar la abonamentele de voce: la depășirea unui prag de 10-15 euro cost suplimentar, blocați tot ceea ce nu este inclus ca resursă în abonament și cereți confirmarea prin SMS că utilizatorul dorește restabilirea serviciilor

Trixen_old
Trixen_old

Trixen_old

User level
Nivel
3
3691 / 5000
puncte
Custom field 2
Trixen_old

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (11)

Da (32)

74%

32 membri au votat cu DA

11 membri au votat cu NU

74% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 5

Nu, dar avand in vedere experienta colegilor care au incercat-o, as zice ca este mai degraba un must NOT have. :)

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Nu folosesc aplicatia, dar am vazut postari pe facebook de la amicii care o folosesc. Creeaza filmulete sa zicem amuzante. Mi se pare ok aplicatia pentru copii, adolescenti care cauta o metoda de divertisment si sunt pusi pe sotii. Deja cand vad persoane de 40-50 de ani ca se "prostesc" nu mai mi se pare amuzant. Cred ca toate trebuie facute la timpul lor, sau cel putin tinute pentru divertisment in privat.

Probabil acele clipuri accesate continua sa ruleze cumva si astfel sa se faca trafic. Poate ca niste setari in aplicatie sau in OS ar rezolva problema consumului neobișnuit.

La fel de bine poti trimite clipurile prin Facebook sau Whatsapp. Totusi poate unde nici n-am folosit-o nu prea stim ce poate face si ce nu . Google nu a fost sesizat de problema aplicatiei?

Din ce am mai citit, aplicația poate modela un videoclip, astfel încât să devină amuzant pentru ceilalți membrii cărora le transmiți.

Am patit si eu ceva identic. Azi noapte, desi dormeam si aveam telefonul in standby aplicatia a mers incontinuu si dimineata aveam cost suplimentar 443 euro. Va rog sa imi spuneti daca ati rezolvat aceasta situatie si cum.

Pfoaa, enorm. Nu cred ca ai cum rezolva. Odata traficul contorizat, Orange nu are ce sa anuleze, el neavand nicio vina fiindca tu ai uitat aplicatia deschisa. Totusi 450 de euro intr-o noapte?!! Mi se pare exagerat. Ai primit instiintare, SMS ceva? Poti pune un print?

Cum îți așterni, așa vei dormi!

Solutia este pe cat de banala pe atat se simpla: Dezinstalezi aplicatia si, pe viitor, acorzi o atentie sporita permisiunilor pe care le acorzi unei aplicatii in momentul instalarii pentru a evita situatiile de genul acesta.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!