Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

China interzice computerele şi software-ul american în instituţiile de stat

Acţiunile guvernului SUA, care forţează companiile şi instituţiile de stat să nu folosească echipamente Huawei sau ZTE, au acum şi primul răspuns oficial din partea Chinei. Guvernul de la Beijing a ordonat astăzi ca toate instituţiile de stat să renunţe cât mai repede la tehnologiile produse de companii vestice, urmând ca acestea să fie înlocuite cu echivalente produse în ţară. Aceasta nu este o strategie deloc nouă, Rusia impunând în ultimii ani restricţii similare.

Practic, toate sistemele informatice care nu sunt produse de companii din China vor fi înlocuite. Guvernul chinez a oferit un termen de până în anul 2022 pentru a încheia tranziţia de la hardware şi software american la alternative construite de companii locale şi cel mai probabil că va reuşi. Anumite companii vor fi însă mai grav afectate de cât altele.

În timp ce producătorii de componente precum Intel sau AMD nu vor fi foarte afectaţi, întrucât şi producătorii chinezi tot aceste componente folosesc, întrucât sunt cam singurele opţiuni pe piaţa de PC-uri. Alte echipamente însă şi în special software-ul vor fi adevărate lovituri pentru companiile americane.

Microsoft de exemplu, ar putea pierde mulţi bani din licenţele pe care le vindea către instituţiile chineze, atât pentru Microsoft Windows, cât şi pentru Office, cel mai răspândit software pentru productivitate din lume. De asemenea, Apple, Dell şi HP vor înregistra de asemenea scăderi în vânzări, în cazul în care multe organizaţii guvernamentale foloseau computere produse de companii sau chiar smartphone-uri, în cazul Apple.

Totuşi, acest tip de decizie nu este obligatoriu nemaiîntâlnit în China şi ar fi putut fi luată chiar şi fără războiul economic cu SUA. În 2014, China a interzis băncilor să mai folosească servere produse de compania americană IBM, de exemplu.

China pare să încerce să creeze un ecosistem de hardware şi software pe care să îl controleze mai îndeaproape, ceva ce şi guvernul american încearcă să facă cu reţelele telecom, din frica spionajului din partea chinei. În acelaşi timp, China are acum un control mult mai bun asupra internetului din ţară, putând cenzura foarte eficient majoritatea reţelelor de socializare disponibile în ţară, iar de curând a blocat şi utilizarea unor servicii de tip VPN, care puteau trece peste aceste sisteme de cenzură.

Sursa - https://www.go4it.ro/business/china-interzice-computerele-si-software-ul-american-in-institutiile-de-stat-18660535/

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Luate 1 la 1 economia Chinei este peste economia Statelor Unite. Americanii se bazeaza foarte mult pe aliati si partenerii strategici care le sunt aproape.

Tin minte un moment dintr-o emisiune TV din America, moment in care cei din studio spuneau ceva de genul:

  • Care este motivul pentru care America este cea mai mare (engleza big) super-putere mondiala?
  • Iar raspunsul unuia din studio a fost ceva de genul:

    • Pentru ce este detinuta de China?

Probabil ca în curând se va contura o criza pe piața americană, mai ales că în China se găsește cea mai mare masă de consum.

America inca nu si-a dat seama sau refuza sa accepte ca gigantul chinez este cu mult peste ea.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Din păcate, în viața asta, când semeni vânt, culegi furtună. China este un gigant în domeniul tehnologiei, care nu poate fi ignorat. Cred că la tehnologie depășește cam tot în ultima vreme și reacționează dur la ceea ce au făcut americanii.

Cat va fi Trump presedinte acest "razboi" se va mentine. Sper sa nu mai castige inca un mandat. Poate nu-l termina nici pe acesta :)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

In urma orgoliilor celor de la putere “sufera” populatia pt ca acestea sunt urmari ale faptului ca au interzis folosirea Google pe Huawei.

Eu cred că totul este o fațadă foarte bine pusa la punct. Marile economiii tot timpul au depins unele de altele... Eu cred că este un praf in ochi aruncat pentru noi toți....!

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Intre SUA si CHINA este un ,,razboi” comercial, economic și politic. Sunt două mari puteri economice industrializate. China deține o vastă putere economica, umană, resurse de materii prime si metale rare de care depind multe companii americane și nu numai. Pînâ la urmă se vor înțelege, ei găsind o cale diplomatică.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!