Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

[Rezolvat] Probleme semnal 4G/+ in Cluj-Napoca, zona centrală

De câteva săptămâni, am observat o "pană" de semnal la intersecția străzilor Horea, Baritiu și Ferdinand, si Piata Mihai Viteazul. Am tot făcut teste de viteza și am publicat, dar deja situația e destul de proasta, pentru că am multi prieteni care lucrează în zonă și se plâng de lipsa semnalului. Am făcut și un test de viteză mai devreme, exact în capătul străzii Ferdinand, cu Strada G. Baritiu....rezultate sub orice critica, abia din a 3 incercare a reușit să se conecteze. Va atașez SS.

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Teacher, arata intr-adevar destul de rau. De curiozitate, ai incercat cumva si pe 3G?

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Salut! Am verificat situatia din aceasta zona si nu sunt inregistate incidente de retea. Calitatea semnalului este influentata de mai multi factori (congestie retea, nivel de ecranare semnal, structura cladire etc.). De aceea, semnalul pentru internet mobil este furnizat in regim “best effort” si nu putem garanta o calitate constanta.

Orange Assistant
Orange Assistant

Orange Assistant

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
Orange Assistant

Din ce știu de la colegii de pe Softpedia, Orange helper, viteza minimă garantată pe o conexiune mobilă este de 1,0 Mbs pe dl.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Semnal este full, din cate pot eu sa-mi dau seama. Nu pare sa fie asta problema. Ma gandesc ca probabil in cazul asta vorbim de o congestie de retea. De-aia eram curios cum arata pe 3G. Pentru ca s-ar putea ca problema sa fie doar pe 4G.

Chestia asta cu 1Mb/s garantat am mai auzit-o si la altii. Un alt operator de la noi avea intr-o zona in jur de 1Mb/s download si 0 (zero) upload. Si cand am facut sesizare, mi-au zis ca din punctul lor de vedere totul functioneaza in parametri normali, pentru ca este minim 1Mb/s download. Si eu nu puteam sa deschid nici Google. :)) Dar pentru ei era totul OK. Genial. Puteau la fel de bine sa zica: nu garantam functionalitatea serviciului. Punct. Dar nu 1Mb/s download, nicio specificatie pentru upload, si eu nu pot sa deschid nimic pe telefon. In cazul asta, e la fel de bun ca si nefunctional. Pentru ca este nefunctional. :)) Atata timp cat nu pot sa-l folosesc din cauza "minimului garantat", pentru mine e nefunctional.

0.39Mb/s cat are teacher nu mi se pare ok deloc, si este si mult sub acel 1Mb/s garantat. :)) In plus, din moment ce nu a fost dintotdeauna asa...banuiesc ca nu s-au mutat dintr-o data un numar foarte mare de oameni in zona. Deci...congestie de retea nu prea ar avea de unde sa fie (zic eu). Mie imi pare o problema tehnica pe undeva. :) Dar nah, e doar parerea mea. Si, ca intotdeauna, se poate sa gresesc.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Probabil mai ales ca toată lumea are smartphone , opțiuni de internet din belșug, aplicațiile de multimedia YouTube, Netflix etc fac trafic considerabil si mai ales ca in Cluj orange domina piata. Sunt convins ca cei de la tehnic stiu de congestii dar se așteaptă 5g-ul si lucrurile se vor așeza.

Am mai făcut un test de viteză, exact în acelasi loc, cu rezultate nițel mai bune, dar nici măcar satisfăcătoare. Am uitat sa fac 3G, promit că data viitoare asta voi face

Iată și testul promis... Rezultate la fel de slabe! Strada Baritiu, colt cu Piata Mihai Viteazul și Strada Horea... Iar lipsa de semnal merge și pe strada Horea câteva sute de metri, nici nu am putut intra pe comunitate din cauza.lipsei netului....

Update: Fata de acum 3 zile, situația s-a îmbunătățit puțin. Poate a avut legătură și cu pana de semnal de acum 2 zile...
Același loc pt test ca și la începutul postării.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!