Întrebare fară răspuns

Ce tool-uri de editare foto similare cu Photoshop folositi ?

Sînt interesat de platforme care sa fie similare PhotoShop dar gratuite. Am folosit Inkscape si GIMP Gnu. Ati folosit altele ? Ce parere aveti despre ele ?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

@lecapitaine, mulțumim pentru întrebare!

Dacă te interesează și aplicații de editare foto/ video pentru mobil, te poți inspira și din răspunsurile la întrebarea de aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2048157-aplicatii-editare-foto-video-utilizati-mobil

Incearca si PhotoScape X (x.photoscape.org). Presupun ca vorbim de soft-uri de PC.

Daca insa te referi la aplicatii de mobil, link-ul dat de Daniela s-ar putea sa te ajute mai mult.

Eu unul am folosit si folosesc in continuare Lightroom (tot din suita Adobe). Dar m-am jucat mai demult un pic si cu Photoshop-ul la chestii super basic. E un tool fantastic, dar pentru post-procesare la poze, mi s-a parut mai prietenos si mai usor de folosit Lightroom. O alta aplicatie, din pacate tot paid, este si Capture One. In general cand vine vorba de soft-uri free, lista celor care sunt si bune se restrange considerabil. Din motive lesne de inteles.

PhotoScape inca nu am incercat (numai ce am aflat de el incercand sa te ajut pe tine) si acum l-am descarcat si eu sa vad despre ce e vorba, dar pare interesant. Pentru chestii basic, poti sa folosesti versiunea free. Dar daca vrei chestii mai complexe, trebuie sa iei varianta "Pro".

Am incercat si GIMP si nu pot sa zic ca mi-a placut foarte mult. Cel putin varianta de Mac era destul de buggy.

Sper sa te ajute ce ti-am recomandat mai sus. Daca nu, sunt sigur ca vor mai fi useri care sa vina cu idei, poate mai bune decat ce ti-am oferit eu mai sus. :)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!