Întrebare fară răspuns

Când vom avea eSIM la PrePay?

Bună seara!
Se cunoaște când va fi disponibil eSIM la cartelele PrePay?
La lansare, în Martie, se vorbea de o perioadă de aproximativ 6 luni, după care va intra și pe PrePay.
Mulțumesc!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Bun venit în Comunitate!
Orange sunt destul de inovativi și nu cred că va dura prea mult. Sunt cunoscuți ca deschizători de drumuri și la introducerea de noi tehnologii și cred că și în sensul celor spuse de tine vor face ceva de la anul. Așteptăm!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Momentan nu avem aceste informatii. Iti recomandam sa urmaresti site-ul nostru pentru noutati.

Orange Assistant
Orange Assistant

Orange Assistant

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
Orange Assistant

Care ar fi avantajele? Din cate am putut eu sa vad, daca ai nevoie de o resetare, oricum nu poti s-o faci decat intr-un Shop, exact ca la inlocuirea unui SIM fizic. Deci...in afara de faptul ca nu mai trebuie sa introduci un SIM fizic in telefon...ceea ce oricum o faci o singura data, mai e vreun avantaj pentru eSIM?

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Salut! @arsradu eu am așteptat cu nerăbdare eSIM-ul ca să scap de telefonul în plus pe care îl țineam după mine. Neavând telefon dual sim și nici nu voiam să îmi achiziționez unul nou, pentru mine acesta a fost avantajul :) și în plus nu va fi nevoie să merg o dată la 1-2 ani în shop pentru a lua un sim nou când cel vechi se uzează și nu mai merge :)

MihaelaC
MihaelaC

MihaelaC

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
MihaelaC

Mersi frumos, Mihaela! :) Da, e un avantaj, intr-adevar, in special pentru cei care folosesc mai multe numere de telefon (de exemplu work si personal) si aceeasi platforma.

Pentru mine unul nu prea e un avantaj, pentru ca eu oricum o sa folosesc doua telefoane. Nu pentru ca n-as avea dual SIM (unul dintre telefoane este dual-SIM, deci nu asta e problema), ci pentru ca imi plac ambele sisteme de operare.
Nu ma pot hotari definitiv in favoarea niciunuia dintre ele. :))) Am avut o perioada doua iOS-uri si a fost boooorrriingg. :)))

Imi place iOS-ul pentru anumite motive (printre ele as putea sa mentionez fluiditatea in operare si integrarea foarte buna cu MacOS-ul), dar imi place si Android-ul pentru alte motive (de exemplu flexibilitatea cu care e construit, faptul ca poti sa faci sideload la aplicatii fara sa ai nevoie de root, faptul ca exista o comunitate de dezvoltatori pe xda-developers care vin intotdeauna cu cate ceva util, nou, etc etc etc). Fiecare OS are avantajele si dezavantajele lui. Si inca nu ma pot decide asupra unuia singur. Iubesc tehnologia. Si cu toate ca evolueaza cu o viteza ametitoare, nu ma pot opri in loc. Simt nevoia sa tin pasul cu ea.
Si intrucat cele doua platforme au mereu cate ceva nou, imi place sa le am mereu la indemana sa vad ce mai e nou cu fiecare dintre ele. :)

Inca o data, multumesc frumos de raspuns. :)

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Avantajele eSIM !?

Pot fi 5 numere pe un singur telefon. E adevărat ca numai 2 sunt active concomitent, dar comutarea intre planurile celulare e foarte simpla și ultrarapida.
La Orange Shop am mers doar pentru a intra in posesia codului de bare, pe care pot sa-l folosesc oricând, pentru a introduce eSIM pe alt telefon, spre exemplu. De regula ceilalți operatori au aplicații dedicate, prin care se activează eSIM-ul, cum ar fi T-Mobile USA, dar și mulți alții.
Iar dacă cedează SIM-ul fizic, undeva in vârf de munte, e clar ca nu mai comunici cu nimeni pana nu schimbi cartela.

Sa nu uitam, nu in ultimul rând, de smartwatch-urile cu eSIM.

Așa încât, avantajele sunt mai mult decât evidente.

De aceea nici nu se grăbesc ceilalți operatori sa implementeze tehnologia eSIM, pentru ca nu exista interes, din păcate. La fel de adevărat e și faptul ca sunt putine telefoane cu eSIM.

Dar așa suntem noi, mai reticenți, mai conservatori. Ca și la plata cu cardul contactless, cu ceva timp in urma.

5 numere de la operatori diferiți din țara și din străinătate
Sau de la același operator, cum sunt cei cu telefon de serviciu, in aceeași rețea cu nr. personal.
Nu mai zic de avantajele la călătoriile in străinătate. Sunt operatori care oferă servicii de date, dar și de voce. Vezi FlexiroamX, GigSky, My Truphone și mulți alții. Plus operatorii locali

Nici o veste legată de ESIM pentru Prepay?

nimsoc
nimsoc

nimsoc

User level
Nivel
0
33 / 100
puncte
Custom field 2
nimsoc

Se prevede ceva in urmatorii ani in ceea ce priveste implementarea si pt prepay? Sau utilizatorii de cartela sunt total neimportanti, ca de obicei?!

@Ionut87 Să nu fim agresivi totuși :-)
Să ne gândim că prețurile la prepay sunt extrem de mici (prostia Cosmote și apoi a celorlalți, treaba lor până la urmă) iar implementarea tehnologiei costă. Apoi mai este problema cu furtul codului QR. De ex. unde locuiesc eu T-Mobile a scos pentru clienți (și aici doar abonații pot avea ESIM) posibilitatea să mai aibă codul QR în contul de client din cauză de scam/phishing cum îi mai zice. Trebuie să mergi cu buletinul într-un magazin și îți dau un print la QR (welcome in 2020).
Și apoi să ne gândim că Orange sunt francezi, mama birocrației :-)))

nimsoc
nimsoc

nimsoc

User level
Nivel
0
33 / 100
puncte
Custom field 2
nimsoc

@Ionut87, cum spuneam mai sus, momentan nu avem informații în acest sens, dar vă asigurăm că vom anunța și aici de îndată ce vom avea vești.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!