Întrebare fară răspuns

[Rezolvat] eSim nefunctional - incearca sa suni daca poti :)

Fiind plecat din tara si avand nevoie de o a doua cartela.. am zis sa trec la eSIM orange (ca deh, Belgia nu e atat de dezvoltata incat sa ofere optiune eSIM). Luat cod QR, scanat, adaugat in telefon .. MERGE!! .. ah .. stai.. nu pot suna :)
Bine, dau restart telefonului, selectie manuala a retelei .. nimic .. superb .. cartela SIM dezactivata .. GENIAL! :)
Deschid apelul wireless .. reusesc .. RAR dar reusesc sa sun. Zic sa sun la suport clienti, poat e o problema ..
Zis si facut.. pun mana pe tel .. din a 5a incercare reusesc sa sun, raspunde don`soara .. ii explic situatia .. sunt in Belgia, am eSIM, nu pot suna...
Discutia a decurs asa:

 • Buna ziua, am o problema, am instalat eSIM si nu pot suna.
 • Ati incercat sa reporniti telefonul?
 • Da, am incercat sa fac si selectie manuala a retelei.
 • Bine, va rog sa`mi acordati un moment.
 • ... 2-3 min mai tarziu:

  • ATI INCERCAT SA BAGATI CARTELA IN ALT TELEFON?
  • Ce cartala?
  • CARTELA SIM!
  • Doamna, am eSIM, e un cod pe care-l scanez si-l introduc in telefon.
  • Da, dar ati incercat sa-l introduceti in alt telefon?
  • (facepalm) .. doamna, eSIM, e o cartela virtuala asociata direct telefonului meu, nu am cum sa-l introduc in alt telefon.
  • Ah, asteptati un moment ...
  • 5-7 min mai tarziu ...

   • Am discutat cu colegii mei si am rugaminte sa incercati mai tarziu sa dati din nou o selectie manuala a retelei si daca nu merge cand va intoarceti in romania sa mergeti la un shop orange sa vi se genereze alt cod.
   • Doamna, ma intorc peste 1 an in ro, nu am cum sa stau fara telefon.
   • Am rugaminte sa dati din nou o selectie manuala a retelei si daca nu merge sa sunati din nou la relatii cu clientii ...

   Well .. multumesc ORANGE :)
   Pana la urma eu ce fac? Cod QR nu se genereaza online sau la telefon (nu inteleg de ce), iar eu nu pot folosi telefonul.

   Orange?

Răspunsuri

@BiB, serviciul de roaming este activ pe numărul respectiv? Înainte de schimbarea de SIM a funcționat în roaming?

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

În cazul în care eroarea persistă după restartul telefonului și selectarea manuală a rețelei, pentru rezolvarea problemei legată de imposibilitatea de apelare cu eSIM este necesară, într-adevar, deplasarea într-un Orange Shop întrucât problema, cel mai probabil, este una legată de configurarea telefonului, neavând legatură cu eSIM-ul în sine.

Cum înțeleg că nu ai cum să ajungi într-un Orange Shop, o altă variantă ar fi reactivarea vechiului SIM. Deasemenea, asigură-te că ai instalată ultima versiune disponibilă de sistem de operare.

 

Te așteptăm cu informații noi.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Salut! S-ar putea ca din cauza utilizării îndelungate in roaming SEE sa ai probleme cu cartela telefonului. Nu știu dacă are legătură cu esim-ul tau... Nu știu exact care e limita respectiva, dar știu că ea există...

@BiB, ai reușit să apelezi? Funcționează eSIM-ul? Revino, te rog, în Comunitate și oferă-ne mai multe detalii. Mulțumim!

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

@teacher_ : nu e de la asta. a mers fara probleme pana la eSIM
@Vio73: probabil :))
@DanielaH: Acum merge. am reusit pana la urma sa trec manual pe Proximus si merge fara probleme. Deci, dupa mica mea pricepere, e o problema a operatorului Orange BE .. so basically .. e o problema Orange :))

@BiB
Ai abonament pentru ESIM sau au dat drumul și la prepay? Și eu locuiesc în afara țării dar nu mă leg la cap cu abonament.
Mersi!

nimsoc
nimsoc

nimsoc

User level
Nivel
0
33 / 100
puncte
Custom field 2
nimsoc

@nimson: e abonament. nu cred ca au dat drumul la prepay. la mine e perioada determinata in belgia si abonamentul il am de cativa ani buni

Mie nu imi vine sa cred asa ceva, am probleme cu esimul si imi inchid telefonul. Am vorbit cu 12 angajati pana acum, niciunul nu stie ce e acela un ESIM.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!