Întrebare fară răspuns

Cum elimin influenta comenzilor de la telecomanda în cazul a 2 receivere in aceeași camera?

Am 2 televizoare și 2 receivere in aceeași camera. Deși am încercat poziționarea diferita a receiverelor, totuși oricare telecomanda influențează ambele receivere. Ce soluții am, în afara de divorț. Al 2lea TV este al sotiei.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Într-unul din televizoare trebuie introdus un card CI+ pt recepționarea canalelor, în locul receiver-lui. Astfel unul din televizoare va funcționa cu telecomanda proprie, celalalt va funcționa cu telecomanda de la receiver.
Toată treaba este ca măcar unul din televizoare sa suporte un card CI+, ca să puteți elimina unul din receivere. Dacă nu, schimbați televizorul, e mai ieftin și mai comod decât divorțul ;)

Puneți un obiect în fața ledului de la receiver ca să nu se mai transmită IR, când acționați pentru un anumit canal. Așa cum v-au menționat colegii mai sus, recomand înlocuirea unui receiver cu un CI+, asta în cazul în care tv are incorporat DVB-s, presupun că nu ai fibră acasă.
O altă soluție este să schimbați receiverul, acu depinde ce model aveți. Orange tocmai a lansat noul model KAON. Mai multe detalii găsiți la https://comunitate.orange.ro/questions/2154951-tip-receptor-orange-dth

Da, dar dacă are 2 televizoare identice sau dacă telecomenzile lor pot funcționa reciproc, ajunge la aceasi problema, cu 2 cam-uri.

Din pacate si eu am aceeasi problema, doar ca tv-urile sunt in camere diferite. Ambele Samsung, chiar daca unul 2015 si altul 2017, functioneaza cu aceeasi telecomanda, si ma enerveaza ca uneori imi schimba si mie canalele, astfel ca trebuie sa tin ușa inchisa intre camere mereu. Cardul CI+ este o solutie doar daca televizoarele nu sunt aceeasi firma, caz in care va trebui sa schimbi unul dintre receivere eventual, iar un tv va functiona cu receiver, iar celalalt cu card CI+, si nu o sa iti mai interfereze. E singura solutie la care ma pot gandi.

Eu propun folosirea telecomenzii la un receiver iar la celalalt,comanda vocala. Am o curiozitate,totusi de ce ai doua televizoare intr-o camera?

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Se pare ca singura și cea mai buna soluție ar fi înlocuirea receiverelor Samsung cu carduri CI+. Am noroc, se pare ca ambele TV sunt compatibile.
Un tv este Samsung, al doilea este Utok, asa ca nu e nevoie sa cumpăr al 2lea TV.
Un răspuns pentru Ascary. Pai sa te vad pe tine dacă după 39 de ani de casatorie urmărești aceleași canale cu ale sotiei! Camera este mare, gusturile sunt diferite, divorțul imposibil!

Maine vin tehnicienii de la Orange, va voi tine la curent cu ce s-a întâmplat!

Da, CAM si STB e cea mai la indemana alternativa daca unul din televizoate e compatibil Ci+.
Mai merge si un televizor stb-ul iar pe pe celalalt sa oglindesti aplicatia Orange Tv Go.

Așadar, un remember. Am vorbit cu o operatoare la serviciul clienți la Orange. Am expus problema. M-a întrebat ce tip de TV am. Am citit pe spatele TV și i-am spus. M-a felicitat spunându-mi ca TV urile sunt compatibile cu cardurile în cauza. Îmi trimite dar sa fiu de acord cu plata a 20€ costul deplasării. Of course, am zis eu. Au ajuns azi, a venit service man-ul. Dă să bage cardu. Nu merge zice el. Ca nu are tv ul receiver incorporat. Se uita la cel'lalt. Nici asta nu merge.
Asadar. Problema nu s-a rezolvat. Va trebui sa aștept pana vin noile tipuri de receivere și voi schimba unul din Samsunguri. Pana atunci am sa fac niște cutii metalice din tabla cu fantă în față. Am sa vopsesc una în roz și una în albastru. Poate asa vopsite vor știi de la cine sa primească comenzile.
P. S. Hai România ca mâine e 1 Decembrie!

De rasu-plansu :)) Dar tu nu stiai acest lucru titi? Acum nah,consultantii nu sunt nici ei niste specialisti. Trebuia sa verifici tu capabilitatile televizorelor. Asa de curiozitate,ce marca si modele sunt?

Din păcate, doar televizoarele cu DVB-S2 de ultimă generație se pot încadra în această categorie. Eu am crezut că știi! Îmi pare rău!

O intrebare privind aceste aspecte merita pusa aici pe Comunitate.Titi ar fi aflat mai repede si nu i-ar mai fi pus pe drumuri pe instalatori. Bine,aici are si consultantul olecuta de vina. :))

Ar mai fi o varianta, sa cumperi câțiva metri de cablu și sa muti receiverele mai aproape de fiecare din voi, sa fie cumva fata în fata astfel încât atunci când îndrepți telecomanda spre unul dintre ele sa fie "cu spatele" la celalalt.

Sau daca unul din televizoare e capabil,sa inroleze stb-ul in el si sa foloseasca doar o singura telecomanda adica cea a televizorului.

The specialist List: Receiverele erau oricum spate în spate, iar probabil ca semnalul de la telecomanda este puternic sau receiverul prea sensibil.
Olecuță de cablu am insa ce ne facem cu cablurile hdmi?
Oricum, pana vin receiverele noi, am învelit samsung urile în folie de aluminiu, am acoperit și în spate la cabluri, am lăsat o fanta la senzor înspre mine și la celalalt înspre soție. Merge!!! Nici un fel de interferenta. Soluția e cam ca la Tehniumul de altădată, evident ca mi-e rușine cu soluția, dar problema e temporar rezolvata asa ca am șanse sa prind 50 de ani de căsnicie!

Rrnunta la televizorul tau, Titi, ar fi un gest si mai frumos fata de sotia ta si poate va aprecia sacrificiul facut. Sincer sunteti tare draguti. N-am mai auzit sa aiba cineva doua televizoare in aceeasi camera si care sa mearga in acelasi timp pe programe diferite. Cu sonorul cum ati rezolvat, căști ceva?

Ascary, nu pot renunta la oricare TV. Soția mea nu ar fi de acord sa cumpăr tv doar ca Orange TV nu își face treaba. Pana la Orange TV aveam abonament la satelit la Telekom și aveam 2 receivere diferite. Am migrat la Orange de nervi când îmi veneau facturile.
Referitor la faptul ca nu ai mai auzit în aceeași camera 2 tv pe canale diferite, vreau să-ți spun : Mare e gradina Domnului!
Cu sunetul, nu, nu avem căști. Aici e un gentlemen agrement . Mai cedează ea, mai cedez eu, viata merge înainte.
Rămân la cutia mea de tabla pana vin receivere noi la Orange!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!