Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Cum elimin influenta comenzilor de la telecomanda în cazul a 2 receivere in aceeași camera?

Am 2 televizoare și 2 receivere in aceeași camera. Deși am încercat poziționarea diferita a receiverelor, totuși oricare telecomanda influențează ambele receivere. Ce soluții am, în afara de divorț. Al 2lea TV este al sotiei.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Într-unul din televizoare trebuie introdus un card CI+ pt recepționarea canalelor, în locul receiver-lui. Astfel unul din televizoare va funcționa cu telecomanda proprie, celalalt va funcționa cu telecomanda de la receiver.
Toată treaba este ca măcar unul din televizoare sa suporte un card CI+, ca să puteți elimina unul din receivere. Dacă nu, schimbați televizorul, e mai ieftin și mai comod decât divorțul ;)

Puneți un obiect în fața ledului de la receiver ca să nu se mai transmită IR, când acționați pentru un anumit canal. Așa cum v-au menționat colegii mai sus, recomand înlocuirea unui receiver cu un CI+, asta în cazul în care tv are incorporat DVB-s, presupun că nu ai fibră acasă.
O altă soluție este să schimbați receiverul, acu depinde ce model aveți. Orange tocmai a lansat noul model KAON. Mai multe detalii găsiți la https://comunitate.orange.ro/questions/2154951-tip-receptor-orange-dth

Da, dar dacă are 2 televizoare identice sau dacă telecomenzile lor pot funcționa reciproc, ajunge la aceasi problema, cu 2 cam-uri.

Din pacate si eu am aceeasi problema, doar ca tv-urile sunt in camere diferite. Ambele Samsung, chiar daca unul 2015 si altul 2017, functioneaza cu aceeasi telecomanda, si ma enerveaza ca uneori imi schimba si mie canalele, astfel ca trebuie sa tin ușa inchisa intre camere mereu. Cardul CI+ este o solutie doar daca televizoarele nu sunt aceeasi firma, caz in care va trebui sa schimbi unul dintre receivere eventual, iar un tv va functiona cu receiver, iar celalalt cu card CI+, si nu o sa iti mai interfereze. E singura solutie la care ma pot gandi.

Eu propun folosirea telecomenzii la un receiver iar la celalalt,comanda vocala. Am o curiozitate,totusi de ce ai doua televizoare intr-o camera?

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Se pare ca singura și cea mai buna soluție ar fi înlocuirea receiverelor Samsung cu carduri CI+. Am noroc, se pare ca ambele TV sunt compatibile.
Un tv este Samsung, al doilea este Utok, asa ca nu e nevoie sa cumpăr al 2lea TV.
Un răspuns pentru Ascary. Pai sa te vad pe tine dacă după 39 de ani de casatorie urmărești aceleași canale cu ale sotiei! Camera este mare, gusturile sunt diferite, divorțul imposibil!

Maine vin tehnicienii de la Orange, va voi tine la curent cu ce s-a întâmplat!

Da, CAM si STB e cea mai la indemana alternativa daca unul din televizoate e compatibil Ci+.
Mai merge si un televizor stb-ul iar pe pe celalalt sa oglindesti aplicatia Orange Tv Go.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!