Întrebare fară răspuns

Modificări în factura Orange

Salut tuturor! Începând cu următoarea factură o să vedeți câteva schimbări. Pe parcursul acestui an colegi din mai multe departamente au lucrat împreună pentru a organiza studii cu scopul îmbunătățirii afișării informației din facturi. Astfel, principalele modificări pe care le-am adus sunt:

 

  • Sumarul facturii – ne-am dorit să exprime mai clar suma de plată din facturile emise anterior, suma totală provenită din factura curentă și împărțire pe servicii și rate;
  • Am detaliat partea de penalități;
  • Am menționat ultima zi de plată sub caseta cu sumele din factura curentă; 
  • Am făcut modificări de design pentru a fi mai ușor de urmărit și de înțeles.

 

În atașament puteți vedea un exemplu de factură pe noul format.

 

Iar dacă nu mai primiți factura în format fizic, o puteți descărca oricând din contul My Orange și aveți istoricul ultimelor 24 de luni.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Cred ca vor fi pe placul tuturor aceste modificări. Dacă se detaliau și ratele pt produse, la modul valoare 123 lei - rata 5/12, ar fi fost nemaipomenit.

Pare destul de detaliată si, pe înțelesul tuturor, din punctul meu de vedere.. însă, n-as putea sa fac o comparatie cu factura in format vechi, decat daca as printa una sa ma uit.. pentru ca, eu am aceeași valoare in fiecare luna de aproape 2 ani, asa ca nici nu mai stiu cand m-am uitat ultima data in factura.. :D

Super, ma bucur de noile schimbări. Eu nu ma uit prea des pe factura dar și când o fac îmi place sa înțeleg cât mai ușor din ea.

Și eu mă bucur că s-a ordonat puțin felul cum apar informațiile pe factura... Cred că acum e mai clar pentru cei care au neînțelegeri.

Eu as fi facut factura si mai detaliata si pe intelesul tuturor. Am doua abonamente si in factura apare suma totala a lor si separat suma ratelor. Ulterior este trecut planul tarifar pentru fiecare abonament dar fara TVA. Practic pentru a afla rata fiecarui telefon trebuie sa ma uit in contract sau in My Orange si ca sa aflu cat are de plata fiecare numar trebuie la suma aratata sa calculez eu separat TVA. :(
Pe langa prima pagina in care ni se arata totalul, la urmatoarele pagini eu as fi detaliat suma fiecarui abonament fara TVA si apoi cu TVA si rata aferenta mobilului achizitionat. Asa ar fi mai clar cat este de plata pentru fiecare numar in parte.

Ar fi bine @Ascary, ca ar usura intelegerea facturii si de catre client cat si de catre Operatorul Orange. Mi s-a intamplat de multe ori sa vreau sa platesc pentru un singur numar abonamentul si rata mobilului si cam dadeam batai de cap Operatorului.
Oricum majoritatea firmelor au acelasi stil de facturare, cu valoarea abonamentelor si apoi rubrica separata pentru rate. :(
Ar fi bine daca Orange ar aduce ceva schimbari si ar iesi din tiparul obisnuit. :)

Chiar si cu noua factura, unii operatori Orange/ parteneri Orange tot nu stiu sa calculeze corect factura. Am avut de plata ~ 294, ieri am platit partial 180 ( abonamentul si rata mobilului meu), urmand ca diferenta de 114 s-o plateasca socrul (reprezentant tot abonament si rata mobil). Azi a fost si a platit numai ca i-au cerut 214. :((
Stiu ca nu sunt bani pierduti si se vor scade din factura lunii viitoare, dar nu se poate gasi o modalitate care sa le simplifice calculele? Ca practic ei nu trebuiau sa calculeze abonamentele si rata, ci din suma totala trebuiau sa scada suma achitata anterior.

@MihaelaC multumesc pentru raspuns. Sper sa se gaseasca o solutie care sa ajute si operatorul Orange in intelegerea cu usurinta a facturii, chiar daca se face plata partial. Astfel nici clientul nu va mai plati mai mult sau uneori mai putin decat ar trebui.

@Razvan si eu la fel as fi facut. Din totalul sumei ar fi trebuit sa scada suma platita anterior.
Dar poate ca fiind o plata recenta, nu se vedea in sistem, platile fiind facute in locatii diferite.

Cînd se fac plăți actualizarea se face imediat insă in sistem se actualizează după 24de ore dacă totul decurge normal.

Oricum este în regulă, când plătesc în My Orange nu mai am nicio emoție, dacă suma va fi virată la timp în contul Orange.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!