Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

De ce Orange nu fidelizează abonații cu o ofertă peste ce oferă concurența?

Am abonamentul expirat de 1 luna. Vreau sa il prelungesc, dar vreau un telefon bun la un pret foarte bun. Dupa 10 ani de Orange ma vad in situatia de a alege concurenta deoarece ofera mai mult si un pret mult mai mic la ceea ce doresc eu. Desi am informat un agent din call center, raspunsul a fost simplu..."daca vreti sa intrerupeti colaborarea de 10 ani cu Orange, mergeti la Vodafone". Pai cum daca e mult mai avantajoasa oferta lor decat a voastra?
De ce Orange nu lupta sa pastreze clientii vechi?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 5 din 8

Se pare aceasta problema e cam pe la toti operatorii , incurajundu-se astfel migratiile in retele. Nu prea inteleg. Si eu sunt de aproape 16 ani in retea iar cel care vine acum dintr-o alta retea are beneficii cel putin duble fata de mine care am fost fidel ani de zile Orange!

Fiindcă nu prea mai sunt clienți noi de luat din piață, se promovează intens portarea. Deși la începutul ei, operatorii erau un pic sceptici, în final s-a dovedit o carte câștigătoare.

Unii clienti chiar au castigat bine la portare: un abonament mai ieftin,un telefon bun la un pret decent sau chiar gratis,in functie de valoarea abonamentului.

Operatorii trebuie sa constientizeze ca vor avea de pierdut daca mai taxeaza comunicarea in retea sau suprataxeaza comunicarea intre retele. Iar de aici scorul mare la abonament. Vezi cazul comisioanelor bancare (intrabancar si interbancar). Iar atat timp cat ai acces la date (internet) comunicarea nu mai este limitata decat de timp. este atat de simplu, dar ne place atat de muuult sa facem sa fie complicat.

@Cipikkus, abonamentul de 30 € la care mă refeream era oferta pe care o făcea Orange la telefonul Sansung Galaxy S10 Plus 1TB Ceramic White pentru rețeaua 5G. La abonamentul M30 avea un cost mai redus, acuma am văzut că se poate și la abonament de 8€, dar prețul este mult mai mare, aprox. 1180 lei in plus față de abonamentul M30 ,(6158,45lei) care pot fi plătiți în 24 rate. Intre cele 2abonamente este o diferență la ratele lunare de 57 lei. Care crezi că e mai convenabil.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

E și portarea asta cu dus și întors, în funcție de ceea ce-ți dorești. Cunosc persoane care au făcut treaba asta și au revenit cât mai repede posibil înapoi. Asta pentru că rețelele respective , unde se portaseră erau praf și nu le satisfăceau nevoile. Avantaje pe partea financiară și dezavantaje pe alte părți, mai ales la cei care călătoresc mai mult.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

De ce o duc IFN-urile mai bine ca bancile? Pentru ca se duc acolo unde are balta peste. De ce Orange continua sa vanda in rate CLAR dezavantajoase pentru client (in comparatie cu o banca comerciala)? Pentru ca ofera conditii si acord pe care bancile nu l-ar accepta. Mai exact: Orange este ca STATUL: Daca nu mai are bani, mai bine se imprumuta de la populatie. Aici intra si povestea "Orange Money"... o alta ciocolata impachetata elegant de catre marmotel. Atat timp cat le dai banii te orneaza si cu frisca, doar sa stai pe langa ei.

@Flo_1 Orange Money e treaba interesanta. Deja operatorul devine și banca. Chiar mai atrăgător decât banca ptr ca oferă în schimb beneficii (puncte TY,...) Sa nu fie cumva o varianta moderna la proverbului "Lupul își schimba parul..."

@Cipikkus: "Iti ofera puncte OTY" doar pentru serviciile achizitionate de la ei (factura voce, internet, TV sau incarcare Prepay). Nu pentru orice tip de tranzactie primesti puncte OTY. Si apoi depinde de valoarea tranzactiilor. Eu din puncte OTY dupa 10 ani de abonament cu 2 numere nu imi pot achizitiona decat vreun set de casti. Nici macar de-o baterie externa.
Si exact cum spui, "e o treaba interesanta". Important sa gasesti pacalici care sa isi lase banii la tine in sac. Ulterior cu sacul de bani, Orange ii va investi in locul clientului, dar profitul va fi pastrat de Orange, nu de client. Nu e dificil absolut deloc.

Si faptul ca imi da 10% inapoi din valoarea facturilor Orange platite prin Orange Money tot pacaleala marca Orange este, Flo? Si faptul ca primesc puncte OTY la orice plata facuta in magazine prin Orange Money (dar nu mai mult de 50 de puncte lunar) tot pacaleala marca Orange este, Flo?

@Ascary: Spune adevarul complet. Adica DOAR pentru serviciile Orange (factura servicii, incarcare prepay). Nu se aloca puncte pentru alte plati decat cele de ORANGE. Iar la o factura de 30-40 de lei abia daca te alegi cu 1-2 puncte OTY. Vezi pe https://www.orange.ro/money/oferte/

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!