anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ați cumpărat telefoane/ laptopuri resigilate?

teacher_
#StarMember
Daca da sau nu, de ce? Care au fost motivele pentru care ați cumpărat sau nu produse resigilate?
27 Răspunsuri 27

Tina
Cunoscător certificat
De obicei, resigilatele vin cu ceva defecte. Chiar dacă prețul este redus, nu am cumpărat. Poate ca dacă reducerea ar fi fost foarte consistentă, de exemplu 50%, poate ca m-as gândi sa trec cu vederea un defect estetic. Dar cum reducerea nu este foarte mare, am preferat sa cumpăr produse sigilate.

Neaplicabil
Produse resigilate, da. Telefoane/laptopuri, nu. Cu toate ca am cumparat electronice la mana a doua. 🙂 Nu intra chiar la "resigilate", dar nu le pot considera nici noi. De asemenea, le-am intors pe toate partile inainte sa le cumpar. Asa ca, raspunsul meu este...depinde. :)) Depinde de produs, cum zicea si Tina, depinde de defect, depinde de reducerea pe care o ai luand in calcul acel defect. De obicei produsele resigilate au doar defecte estetice, gen mici zgarieturi, ambalajul deformat in timpul transportului, sau chestii de genul asta. Motiv pentru care, tot de obicei, nici reducerea nu este foarte mare. In general, prefer sa cumpar produse noi. Tocmai pentru ca in cele mai multe dintre cazuri, reducerea respectiva nu e suficient de mare, si imi place sa fiu eu primul care il scoate din cutie. :D Cu toate asta, cum am zis, am cumparat si produse resigilate. In cazul meu, era doar un cablu HDMI. Care s-a dovedit a nu ma ajuta prea mult oricum, dar asta e alta problema. Asa ca, depinde. Daca merita, daca nu e ceva super scump (cum a fost cablul meu de exemplu), daca nu e ceva la care tin neaparat sa fiu eu primul proprietar, daca pretul e suficient de "imbietor" pentru a face cateva compromisuri, si nu in ultimul rand, daca acele compromisuri nu sunt foarte mari si puse in balanta cele doua dau un echilibru ok, atunci da, o sa cumpar si resigilat. Dar ca regula generala, prefer sa cumpar de nou.

TheSpecialist
Maestru
Telefoane/laptopuri resigilate nu am cumpărat niciodată, alte produse electronice da. Aveau de obicei defecte estetice și le-am 'prins' cu reduceri destul de bune. Telefon nu as lua niciodată resigilat, îmi place și ideea de a desface eu cutia primul. De multe ori nu ii las nici în magazin sa deschidă cutia sau sa pornească telefonul.

Anca07
#StarMember
Am cumparat un telefon resigilat. De ce? Pentru ca era un telefon clasic, cu butoane fara touchscreen, nu imi trebuia unul nou neaparat, si pentru ca era redus cu 50%. Ce defect avea? Nu avea imprimate tastele de initiere apel si respingere apel. Nu erau colorate in rosu si verde:) doar pt atat a fost 50% redus.Telefonul s-a dovedit a fi foarte bun, fara nicio alta problema. Laptop nu as cumpara resigilat. Nu se merita pentru 100 ron sa risti atat de mult..

Miha_Z
#StarMember
Nu am cumparat telefoane/laptopuri resigilate. Merg pe premisa ca are un anumit defect si prefer sa dau mai mult dar sa fie nou sigilat la cutie.

teacher_
#StarMember
In general produsele resigilate nu sunt defecte neapărat! Asta este o concepție proasta. Produsele resigilate nu au îndeplinit așteptările clienților. Am văzut un S10 resigilat cu reducere de 100-200 de lei, cineva doar l-a deschis și nu l-a mai vrut. Înseamnă că e stricat? Nici vorbă.

Ascary
Campion certificat
Am cumpărat electronice resigilitate dar numai componente PC sau laptopuri. Ultimul a fost un Alienware. Din start știam că are un port USB defect însă reducerea era de 600 de euro așa că nu am mai stat pe gânduri. Până la urmă nu folosesc toate porturile ISB ale laptopului. As fi putut sa pun un port USB nou și mă costa 70 lei portul și puțin timp pentru demontat,montat portul și remontat laptopul. La componentele PC resigilate nu îmi fac probleme fiindcă au aceeași garanție ca unele sigilate. In general componentele PC sunt achiziționate de impatimiti,testate și apoi returnate magazinului. Știu cum sta treabă și de aceea am încredere. Chiar și un electrocasnic am cumpărat resigilat. Un frigider LG foarte frumos,cu camere de luat vederi in interior,wireless,evaluare tehnica prin internet,un ecran touch pe usa cu toate informațiile produselor din frigider etc ce sa zic o minunatie. Singura treaba era că în lateral era in vreo trei locuri înfundat,probabil de la transportul defectuos,cert însă că reducerea a fost de vreo mie de euro. L-am luat iar peretele care era înfundat l-am mascat cu o piesă de mobilier a bucătăriei. N-am o problema cu resigilatele,daca reducerea e pe măsură și dacă într-adevăr am nevoie de produsul respectiv. Daca reducerea este mica,atunci nu îmi bat capul și prefer unul sigilat.

imch
Cunoscător certificat
Nu am cumparat telefoane sau laptop-uri resigilate. Am cumparat electrocasnice pentru bucatarie. Nu cred ca voi cumpara vreodata telefoane resigilate pentru ca mi se par produse sensibile. Dincolo de faptul ca este usor sa le strici, este usor si sa ascunzi defectul, trebuie sa stii foarte bine la ce sa te uiti, ce sa cauti, ori eu nu sunt versata in asa ceva. E adevarat ca si produsele noi pot veni cu defecte si e adevarat ca un magazin care se respecta da garantie si la resigilate, dar perceptia mea e ca sansele sa apara probleme sunt mai mari. Evident, si la laptop-uri, tablete sau desktop-uri se aplica aceeasi motivatie.

Razvan
#StarMember
Nu am cumpărat produse resigilate, deoarece reducerea era mica, comparativ cu defectele apărute pe aparat. Pe unchiul meu, acu câțiva ani, cei din Flanco au vrut sa ii vândă un TV și laptop resigilate, însă când ne-am uitat cu atenție, ambele produse avea zgârieturi mari pe rama din față și am zis ca reducerea de 10% nu compensează esteticul.

Vio73
#StarMember
Nu am cumpărat produse resigilate, dar am văzut la cineva care a cumpărat de la Emag si era foarte bun produsul și avea o reducere care l-a atras. Era doar ambalajul deschis.

Jay
Campion certificat
Întotdeauna am fost reticenta la idee in sine, probabil pentru ca ma duce cu gândul la cine stie ce i-o fi făcut si ma trezesc cu surprize, sau, daca n-a fost ok si l-a adus înapoi, de unde stiu ca n-o sa se repete?!.. Într-adevăr, nici diferenta de preț n-am vazut sa fie cine stie ce, dar, se intampla foarte rar sa observ resigilatele.. pentru ca prefer ca produsele pe care le cumpar sa fie noi, mai ales daca sunt lucruri pe care nu le cumperi în fiecare lună.. Si, unele, ar fi si păcat sa nu le iei noi pentru ca si-asa n-au o durata de viata prea mare.. poate, o diferență serioasă de preț,, sa ma faca sa observ resigilatele.. poate

Anonim
Neaplicabil
Nu am cumpărat dar cred că dacă are o reducere consistentă, poți risca. Și produsele resigilate se pot returna, dacă nu-ți place ceva.

FaraUnID
Campion certificat
Resigilatele astea reprezinta o loterie, pentru ca bisnitarii din retail-ul romanesc, de cele mai multe ori, vand reconditionate ca fiind resiligale si efectiv nu ai nici cea mai mica ideea ce cumperi. Poate fi un produs cu ambalajul original deschis sau poate fi un produs reparat, cu mii de ore de functionare si care a fost butonat de zeci, sute sau mii de persoane. Telefoane nu am cumparat si nu voi cumpara din simplul fapt ca diferentele de pret dintre un produs nou si unul resigilat sunt nesemnificative si merg pe principiul conform caruia mai pun ceva si-l cumpar pe ala nou. Cel putin am o certitudine. Am achizitionat insa, in trecut, monitoare, desktop-uri si laptop-uri resigilate de la un furnizor local. Produsele le am si astazi si sunt functionale chiar daca sunt depasite dpv moral. In acest caz am ales varianta resigilatului pentru ca pretul a reprezentat o fractie din pretul aceluiasi produs nou, sigilat.

Alex86
Explorator
Am vazut Laptopuri resigilate si refurbished care aveau pana la 5 ani garantie, dar reducerea nu era chiar atat de mare.