Întrebare fară răspuns

De ce imi arata ca sunt neînregistrat in retea cand sun pe cineva?

Am cumparat recent o cartela cu număr dar fara optiune, am încărcat o optiune cu 5 euro de la orange si imi arata ca sunt neînregistrat in retea

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Ar fi 2 posibilități...1. cartela nu e activată, de obicei se activează odată cu primul apel
2. Telefonul in care ai introdus cartela este codat in alta rețea.

Pentru a avea acces la ofertele și serviciile PrePay, trebuie să o activezi prin reîncărcare cu credit sau opțiune în cel mult 7 de zile din momentul introducerii acesteia în telefon.
Perioada activă a contului este de 60 de zile de la data activării SIM-ului, după care urmează o perioadă de grație de 360 de zile.
Dacă reîncarci cu credit o cartelă SIM 0 € credit se va activa automat optiunea PrePay cu cea mai apropiată valoare de creditul reîncărcat, conform ofertei comerciale în vigoare la data activării cartelei SIM.
Dacă preferi creditul reîncărcat în loc de opțiune, trimite în maxim 24 de ore de la activarea cartelei SIM un SMS gratuit la 321 cu textul CREDIT. Modificarile nu pot fi făcute dacă ai folosit deja din minutele, mesajele și MB incluși în opțiune.
Dacă nu activezi cartela în termenul limită de valabilitate, aceasta va fi dezactivată și nu o vei mai putea folosi. Orange România nu își asumă responsabilitatea, dacă soliciți activarea cartelei după termenul de 7 zile.
Dacă timp de 3 luni nu primești sau nu inițiezi niciun apel taxabil, cartela va fi dezactivată și îti vei pierde numărul de telefon, oferta activată și creditul PrePay.
Mai multe detalii gasesti in urmatorul link:
https://www.orange.ro/prepay/cartela-sim/

"Am cumparat recent o cartela cu număr dar fara optiune..."

De unde ai achizitionat acea cartela si cat ai dat pe ea? Intreb pentru ca SIM-urile prepay cu zero credit sunt oferite in mod gratuit si este posibil sa fi fost fara voia ta victima unei tepe.

Inainte sa reincarci, sim-ul isi lua semnal? Pentru ca, in momentul asta, imi pare o problema de SIM. Poti eventual sa mergi intr-un Orange Shop pentru o inlocuire de SIM.

Ok, cred că cineva a mai zis asta aici, recent chiar. Oare nu era oferta? Trebuie sa încarci credit 3 euro, și apoi ți se activează opțiunea aceea de 5 Euro?

Daca SIM-ul e inactiv, orice optiune ai reincarca, nu o sa ajute.

Asigura-te intai ca SIM-ul isi ia semnal. Eventual adauga un screenshot de pe telefon cu eroarea respectiva. Ar putea sa ajute.

Pentru mine este dubios faptul ca ai cumparat un produs oferit gratuit...

Poate fi acel SIM defect sau poate fi vorba de un SIM din acela pe regim special oferit pe la diverse manifestari si care daca nu este activat in termen de X zile din momentul in care intri in posesia lui, acesta devine inutil.

Cum a fost deja recomandat o vizita in Orange Shop ar trebui sa te lamureasca pentru ca noi nu avem acces nici pe contul tau si nici pe contul acelui SIM. De asemena pentru lamuriri suplimentare poti apela serviciul clienti de pe un alt telefon, dar sa ai la indemana cartela cu probleme pentru a putea furniza datele tehnice solicitate de ei.

Daca nu prinde semnal, fie nu exista semnal deloc in zona ta (ceea ce ar fi destul de ciudat, dar nu imposibil), fie SIM-ul e inactiv. Ceea ce ma face sa ma intreb cum ai incarcat SIM-ul respectiv daca el e inactiv. Din cate stiu eu, la prepaid, nr de telefon iti este alocat cand introduci sim-ul in telefon. Cu ocazia asta, SIM-ul se si inregistreaza in retea.

In cazul tau, SIM-ul ala si-a luat vreodata semnal de cand l-ai cumparat? Sau cum i-ai aflat numarul de telefon?
De asemenea, SIM-ul a fost nou, in tipla, cand l-ai luat?

Daca zici ca ai platit 33 de lei pentru cartela, asta e corespundentul unei incarcari de 6 euro. Daca ai platit suma asta pentru SIM, mai mult ca sigur SIM-ul a venit deja cu credit pe el (sau extraoptiune).

Cand ti-ai luat SIM-ul si cand ai facut ultima reincarcare?

Era in tipla
Am încărcat optiunea fix dupa ce am băgat cartela in telefon
Prinde semnal pe alt telefon dar tot imi da ca este neînregistrat in retea

Foarte ciudata treaba... Vezi intr-un Orange Shop daca se poate rezolva. Ma gandesc ca o eventuala inlocuire de SIM ar putea sa ajute. Asta daca nu e de la telefon. Alt SIM merge ok in telefonul ala? Poate e restrictionat, pentru un motiv anume.

Probabil e o problemă tehnică. Încearcă să introduci simul și în alt telefon.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/pdf/2017-08/use...

Ai reusit? Mai sus e link-ul pentru ghidul pentru prepay si la sectiunile 1.4 si 1.5 se refera la activarea cartelelor prepay la 1.4 cele cu 0 euro credit si la 1.5 cele cu 5 euro credit. In mod normal "Inregistrarea in retea are loc dupa ce ai introdus cartela SIM in telefon, l-ai pornit si ai introdus codul PIN initial 0000."

Posibil să fie simul dezactivat și degeaba ai reîncarcat.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@Blaga Diana, ai rezolvat problema cu cartela neînregistrată în rețea? Întoarce-te, te rog, în Comunitate și povestește-ne cum ai procedat! Mulțumim!

Cred că sim-ul acela nu era în regulă!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@Blaga Diana: Problema simplu de constatat, intrucat e o problema de telefon: Ai mobilul dual-SIM? Ai grija ca simurile nu functioneaza decat separat, indiferent ca vorbim despre voce sau date. Daca vreo aplicatie foloseste datele/servicii voce pe un SIM, celalalt... pauza. Daca nu e cazul, atunci incearca varianta inregistrarii manuale: cautare retea... selectare operator Orange. Sunt momente/modele care nu stiu decat manual sa se conecteze, chiar daca ai selectat optiunea pe automat.

Dacă era o cartela inactiva din start, ea nu putea fi reîncarcată. Dacă a pus credit pe ea, și nu a utilizat-o timp de 3 luni, aceasta se dezactivează automat.

Ar fi interesant de vazut daca poate fi apelata sau doar nu poate apela. Atunci s-ar stii daca e o problema de credit/resurse sau una de conectivitate/telefon.

@Vio73, @Razvan și @Flo_1, problema Dianei a fost semnalată în noiembrie anul trecut; presupun că nu mai este de actualitate. Nu știm dacă s-a rezolvat sau nu, pentru că nu a mai revenit în Comunitate.

 

@Blaga Diana, te așteptăm să ne spui cum ai rezolvat și, binențeles, și cu alte întrebări și răspunsuri noi.

 

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!