Întrebare cu răspuns(uri)

Orange începe să ducă în casele clienţilor propria reţea de fibră optică?

Am citit un articol în care se vorbește despre faptul că Orange și-a tras propria rețea de fibră optică în anumite localități din țară și urmează să conecteze clienții până la sfârșitul anului. Sunt convins că se va continua extinderea la o scară mult mai mare, ceea ce este un lucru extraordinar pentru clienții Orange și nu numai.
Detalii pe aici:
https://www.zf.ro/zf-24/exclusiv-zf-orange-incepe-duca-ca...
Ce părere aveți?
Mulțumesc!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

O veste buna în sfârșit în privința fibrei optice. Tare mult mi-aș dori că și la mine sa ajungă fibra. In special pentru internetul de mare viteză. In rest ce sa zic,felicitări Orange și tine-o tot asa

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (4)

Da (5)

56%

5 membri au votat cu DA

4 membri au votat cu NU

56% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

O veste buna în sfârșit în privința fibrei optice. Tare mult mi-aș dori că și la mine sa ajungă fibra. In special pentru internetul de mare viteză. In rest ce sa zic,felicitări Orange și tine-o tot asa

Părerea mea, ca Orange începe sa își facă rețea de Fibra Optica ca nu sunt semne clare ca ar putea sa achiziționeze Telekom România Comunications, deoarece sunt 3 entități care controlează această firmă: germană, greacă și statul român. Să bage bani în FO ca să crească concurența pe servicii fixe în țară.

Problema este ca autoritatile locale au inceput in sfarsit sa se destepte si sa nu mai elibereze autorizatii pentru tot felul de sarme trase haotic pe stalpi, printre stalpi, langa stalpi si colaci se sarme lasati la voia intamplarii pe deasupra capetelor pietonilor.

Asta inseamna ca tot ce inseamna cablu de telecomunicatii trebuie ingropat ceea ce e traduce prin costuri de investitie suplimentare pentru operator, costuri ce se vor regasi in factura de abonament platita de client.

Orange ar putea prelua modelul RDS si pot merge pe varianta asocierii cu furnizori locali sau inchirierii infrastructurii de fibra optica de la acestia, acolo unde exista posibilitatea aceasta.

Interesantă situație, vestea în sine este bună.
Sunt curios în ce măsură se vor putea folosi canalele pentru cabluri acolo unde există pentru o accelerare a acoperirii.
De asemenea mi-ar placea sa am posibilitatea de a solicita extinderea într-o zonă în care nu există acoperire prin acoperirea unor costuri (și cum s-ar putea evita posibilele abuzuri in acest sens).
Nu în ultimul rând, aș vrea să pot vedea din timp zonele în care urmează să se extindă.
Vreau fibra de la Orange încă de când a apărut pe piață, însă fiind la limita dintre localități nu existau nici măcar planuri de extindere înspre mine. O soluție 4g cu trafic limitat nu este interesantă pentru mine...

E bine daca au inceput sa investeasca in propria lor retea de fibra optica. Sper sa se dezvolte cat mai repede si sa nu mai fie nevoie sa foloseasca fibra de la Telekom.

Concurenta nu poate fi decat benefica si in favoarea userului de servicii de telekomunicatii. Era si timpul ca Orange sa se alinieze la trend.
Un lucru bun. Nu neaparat pentru mine, care am prins deja de la Digi, dar acolo unde este acoperire, de ce nu ?
In bloc la mine nu au acoperire deocamdata nici T nici Orange, la fibra.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

Mi se pare un lucru foarte bun, ca n-a mai așteptat după Telekom si s-a apucat de treaba.. Pentru ca așteptarea poate sa dăuneze si afacerii, dar si posibilului viitor client, care se umple de nervi ca serviciile pe care le primește sunt slabe, însă nu are concurenta la care să meargă... Concurenta creste calitatea si scade pretul..

Într-adevăr, dacă Orange nu se grăbește să crească rețeaua proprie și nu se extinde cu mijloace proprii, concurența are de câștigat.
Dacă vor veni și niște oferte "de bun venit" poate vor crește mai mult.

Folosind Telekom apareau tot mai des probleme care cadeau in carca Orange desi proveneau din Telekom. Asa poate incet, incet Orange va avea propria retea cu servicii de calitate cum ii reprezinta. Mult succes!

Probabil va începe la fel ca 5G, prin marile orașe la început, apoi încet încet și în restul orașelor. In mediul urban cam greu sa intre, pentru că nu este infrastructura momentan.

Văd că mulți dintre voi scrieți că Orange folosește infrastructura Telekom... Pe ce vă bazați ? Pentru că aici unde locuiesc eu, din ceea ce mi s-a comunicat de la magazinul teritorial al Telekom, nu este vorba despre așa ceva.

Au o colaborare cele două companii in acest domeniu .
E cunoscut .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

E foarte simplu. La o simplă căutare pe google, găsești rapid răspuns.

https://www.gadget.ro/deoarece-inchirierea-retelei-fixe-d...

Apoi, noi cei care avem fibră de la Orange, în contractul semnat, intră ca partener și Telekom.

Personal mi-aș dori să se aducă totul DOAR prin fibră optică, fără niciun 5G... Nu de alta, dar îmi doresc din toată inima să fiu SĂNĂTOS atât eu cât și familia mea prezentă și viitoare (nu bolnav de cancer și/sau alte boli pe care le generează 5G, plus că 5G deschide larg ușa pentru 6G, adică nu vom mai putea face absolut NIMIC fără permisiunea Big Broter)...

S-a mai discutat despre asta. Exista un parteneriat (nume de cod Apolodor) incheiat intre Orange si Telekom, parteneriat prin care Orange are acces la infrastructura de fibra optica si CATV-ul celor de la Telekom, iar cei din urma primesc acces la infrastructura 4G detinuta de Orange, un fel de roaming national.

In paralel ambii operatori au inceput sa investasca si sa-si dezvolte propriile infrastructuri, plus ca exista sanse destul de mari ca serviciile fixe ale Telekom-ului sa fie preluate de catre Orange.

Probabil că la sate se va ajunge doar daca Orange va prelua Telekom. Până atunci, sa speram că cel puțin în orașele mai mari de 50-60 de mii de locuitori va ajunge și rețeaua de fibra optica de la Orange.

Telekom a făcut investiți si a tras fibră optică în multe sate, numai că aceasta nu este folosită la capacitate din cauza lipsei de abonați. Prețurile fiind cam mari mulți au renunțat la servicile Telekom.

Are Telekomul cea mai extinsă rețea de fibră optică, numai că e lăsată in paragină și nu este folosită. Eu am internet de la ei sunt foarte mulțumit; am vrut și televiziune și m-iau spus că trebuie să fie măcar 50 abonați ca să poată să dea drumul și la tv. La ei e mai ușor cu antenă, așa își scot ceva bani din chiria aparatelor făra să facă investiți și sa aibă prea mult stres.

Sunasem si eu asa de proba sa vad care este treaba cu internetul minune "fara cabluri si gauri in pereti". Mi-au zis ca momentat routerul cu cartela 4G este in teste si nu este la vanzare iar internet prin cablu nu se poate fiindca nu mai au loc. :)

Asa cum pentru fibra si TV Vodafone i-a "incoltit" pe cei de la UPC, tot asa se va finaliza intr-un tarziu si povestea dintre Orange si Telekom. Pentru fani, doar rabdare. Ca are Telekomul destula FO intinsa prin localitati. Cat priveste continutul media este alta poveste in alt topic.

Cam asa, este cunoscut faptul ca Orange cumpara reteaua fixa Telekom. Cat despre retea proprie e logic sa-si faca, acolo unde Telekom are inca comunistele fire de cupru cu vitezele rusinoase de 10-20 mb/s in sec. xxi.

vasT
vasT

vasT

User level
Nivel
1
213 / 750
puncte
Custom field 2
vasT

Ba chiar 5 Mbs. Are socrul meu internet prin sârma de cupru a Telekomului si nu prinde mai mult.O fi contand si zona (rural).Macar e constant.

Am spus cu indulgenta 10 max 20. Cand am locuit la 2km de centrala aveam teoretic 6 practic 4. Acum ca locuiesc la 500m de centrala am 20 teoretic 16. Tehnicianul mi-a spus ca nu voi avea nicio sansa sa am viteza mai mare decat cu fibra iar pretul va ramane identic. Intreband si fibra cand? A spus amabil ca si-a pus si el intrebarea doar ca nu stie cand va primi raspuns sa mi-l poata oferi si mie. Dar un avantaj enorm daca nu esti fan download, la navigare are stabilitate extrem de buna. In 8 ani de cand sunt la ei si voi schimba doar daca va avea aici fibra Orange, are o stabilitate foarte buna. Si cred ca sunt pe-aproape Orange deoarece au instalat fibra pe stalpi pe care din stalp in stalp e lipita sigla Orange cu un numar de telefon. Dar nu se vede numarul clar de jos doar sigla.

vasT
vasT

vasT

User level
Nivel
1
213 / 750
puncte
Custom field 2
vasT

Este un început bun. să sperăm că-l vor finaliza. Pînă la conectare mai sunt multe de făcut, însă cu răbdare și bunăvoință le vor aduce la un final.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!