anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange începe să ducă în casele clienţilor propria reţea de fibră optică?

Vio73
#StarMember
Am citit un articol în care se vorbește despre faptul că Orange și-a tras propria rețea de fibră optică în anumite localități din țară și urmează să conecteze clienții până la sfârșitul anului. Sunt convins că se va continua extinderea la o scară mult mai mare, ceea ce este un lucru extraordinar pentru clienții Orange și nu numai.
Detalii pe aici:
https://www.zf.ro/zf-24/exclusiv-zf-orange-incepe-duca-casele-clientilor-retail-propria-retea-fibra-conecteaza-primii-clienti-pana-finele-anului-liudmila-climoc-ceo-orange-romania-reteaua-dezvoltata-progresiv-multe-18553751
Ce părere aveți?
Mulțumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Ascary
Campion certificat
O veste buna în sfârșit în privința fibrei optice. Tare mult mi-aș dori că și la mine sa ajungă fibra. In special pentru internetul de mare viteză. In rest ce sa zic,felicitări Orange și tine-o tot asa

Vizualizare soluţie în postul original

33 Răspunsuri 33

Anonim
Neaplicabil
O veste excelentă! Concurența e întotdeauna benefică. Oare ce va aduce în plus față de Digi?

Ascary
Campion certificat
O veste buna în sfârșit în privința fibrei optice. Tare mult mi-aș dori că și la mine sa ajungă fibra. In special pentru internetul de mare viteză. In rest ce sa zic,felicitări Orange și tine-o tot asa

Razvan
#StarMember
Părerea mea, ca Orange începe sa își facă rețea de Fibra Optica ca nu sunt semne clare ca ar putea sa achiziționeze Telekom România Comunications, deoarece sunt 3 entități care controlează această firmă: germană, greacă și statul român. Să bage bani în FO ca să crească concurența pe servicii fixe în țară.

FaraUnID
Campion certificat
Problema este ca autoritatile locale au inceput in sfarsit sa se destepte si sa nu mai elibereze autorizatii pentru tot felul de sarme trase haotic pe stalpi, printre stalpi, langa stalpi si colaci se sarme lasati la voia intamplarii pe deasupra capetelor pietonilor. Asta inseamna ca tot ce inseamna cablu de telecomunicatii trebuie ingropat ceea ce e traduce prin costuri de investitie suplimentare pentru operator, costuri ce se vor regasi in factura de abonament platita de client. Orange ar putea prelua modelul RDS si pot merge pe varianta asocierii cu furnizori locali sau inchirierii infrastructurii de fibra optica de la acestia, acolo unde exista posibilitatea aceasta.

Trixen_old
Cunoscător
Interesantă situație, vestea în sine este bună. Sunt curios în ce măsură se vor putea folosi canalele pentru cabluri acolo unde există pentru o accelerare a acoperirii. De asemenea mi-ar placea sa am posibilitatea de a solicita extinderea într-o zonă în care nu există acoperire prin acoperirea unor costuri (și cum s-ar putea evita posibilele abuzuri in acest sens). Nu în ultimul rând, aș vrea să pot vedea din timp zonele în care urmează să se extindă. Vreau fibra de la Orange încă de când a apărut pe piață, însă fiind la limita dintre localități nu existau nici măcar planuri de extindere înspre mine. O soluție 4g cu trafic limitat nu este interesantă pentru mine...

Miha_Z
#StarMember
E bine daca au inceput sa investeasca in propria lor retea de fibra optica. Sper sa se dezvolte cat mai repede si sa nu mai fie nevoie sa foloseasca fibra de la Telekom.

Neaplicabil
Concurenta nu poate fi decat benefica si in favoarea userului de servicii de telekomunicatii. Era si timpul ca Orange sa se alinieze la trend. Un lucru bun. Nu neaparat pentru mine, care am prins deja de la Digi, dar acolo unde este acoperire, de ce nu ? In bloc la mine nu au acoperire deocamdata nici T nici Orange, la fibra.

Jay
Campion certificat
Mi se pare un lucru foarte bun, ca n-a mai așteptat după Telekom si s-a apucat de treaba.. Pentru ca așteptarea poate sa dăuneze si afacerii, dar si posibilului viitor client, care se umple de nervi ca serviciile pe care le primește sunt slabe, însă nu are concurenta la care să meargă... Concurenta creste calitatea si scade pretul..

Anonim
Neaplicabil
Într-adevăr, dacă Orange nu se grăbește să crească rețeaua proprie și nu se extinde cu mijloace proprii, concurența are de câștigat. Dacă vor veni și niște oferte "de bun venit" poate vor crește mai mult.

Romeo_
Senior certificat
Folosind Telekom apareau tot mai des probleme care cadeau in carca Orange desi proveneau din Telekom. Asa poate incet, incet Orange va avea propria retea cu servicii de calitate cum ii reprezinta. Mult succes!

teacher_
#StarMember
Probabil va începe la fel ca 5G, prin marile orașe la început, apoi încet încet și în restul orașelor. In mediul urban cam greu sa intre, pentru că nu este infrastructura momentan.

Romil_61
Junior entuziast
Văd că mulți dintre voi scrieți că Orange folosește infrastructura Telekom... Pe ce vă bazați ? Pentru că aici unde locuiesc eu, din ceea ce mi s-a comunicat de la magazinul teritorial al Telekom, nu este vorba despre așa ceva.

Neaplicabil
Au o colaborare cele două companii in acest domeniu . E cunoscut .

Vio73
#StarMember
E foarte simplu. La o simplă căutare pe google, găsești rapid răspuns. https://www.gadget.ro/deoarece-inchirierea-retelei-fixe-de-la-telekom-implica-costuri-mari-orange-isi-va-dezvolta-propria-retea-de-fibra-optica-in-romania/ Apoi, noi cei care avem fibră de la Orange, în contractul semnat, intră ca partener și Telekom.