Întrebare cu răspuns(uri)

5G e disponibil doar pe abonament, nu si pe prepay?

Am cautat pe site si am gasit ca pentru a beneficia de 5G ai nevoie de un smartphone compatibil, un abonament care să îți ofere acces la acest serviciu si să te afli în aria de acoperire, dar nu apar care sunt abonamentele si despre Prepay nu e mentionat nimic, deci sa presupun ca nu e un serviciu disponibil?

Vrajitoarea
Vrajitoarea

Vrajitoarea

User level
Nivel
3
3306 / 5000
puncte
Custom field 2
Vrajitoarea
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

In acest moment, posibilitatea folosirii serviciului 5G este disponibila doar pe abonament. Pe Prepay nu este disponibil acest serviciu.

 

Me Start 25 are 5G și include și alte opțiuni cum ar fi: internet nelimitat, Familie HD Go, Deezer, Number Share.

Atașez un link pentru mai multe informații despre 5G: https://www.orange.ro/tehnologii/5g/index.html

 

Update: noile abonamente cu 5G sunt: Smart Plus 20 și Smart Plus 25, ambele cu internet nelimitat - https://www.orange.ro/abonamente/

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (50)

Da (80)

62%

80 membri au votat cu DA

50 membri au votat cu NU

62% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

O să fie cu siguranță disponibil și pe prepay și pe alte abonamente mai mici, dar va mai dura un pic. Este un serviciu la început și este deocamdată disponibil unui segment destul de restrâns, atât că arie de acoperire, cât și care are dare de mână, adică de la 25 de euro în sus.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Prețul mai mare al abonamentulor 5 G nu este dat de tehnologia 5G (care de fapt nu este 5G ci un 4,9G) ci de faptul că au incluse trafic nelimitat la viteze 5G plus celorlalte opțiuni incluse in abonament. Cred că mult în jos nu se vor duce aceste abonamente tocmai datorita internetului nelimitat inclus. Mai cred că și mulți își vor face aceste abonamente pentru internetul nelimitat în sine și nu neapărat vitezei superioare.

Vom vedea, dar sunt convins că vor mai scădea prețurile și 5g-ul va fi disponibil și pe prepay!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Pretul mare al abonamentului nu este dat nici de tehnologie si nici de faptul ca se ofera trafic nelimitat.

Pretul mare al abonamentului reprezinta o strategie de marketing arhicunoscuta practicata in extrem de des in Romania: De fiecare data cand pe piata apare un produs / serviciu nou, in prima faza este impachetat ca oferta speciala de lansare si este oferit la pretul maxim suportat de piata - pe principiul pescuim cat de multi putem acum - pentru ca in momentul in care balta ramane fara peste sa inceapa reducerile pana in punctul in care acel produs / serviciu ajunge sa fie comercializat la pretul corect raportat la preturile practicate de concurenta.

Nota Bene - Tin minte momentul in care Telekom a lansat magenta one, pretul unui astfel de pachet (mobil + fix + internet + tv) era de 100 euro / lunar la abonare pentru 24 de luni, adica 2400 euro la final de contract.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

@FaraUnID, ai perfecta dreptate, este vorba de o strategie de marketing, da care tine inca. Sunt sigur că au început să crească vânzările la telefoanele și abonamentele 5G in orașele respective. Este dorința de a fi în fața la unii, de a te putea lauda sau mândri cu ceva ce restul nu au.

În cele 3 mari Orașe unde a fost lansat 5G au crescut cu siguranță vînzările la telefoane si abonamente mai ales că sunt mari centre Universitare ,cu foarte mulți tineri care își doresc acest lucru, ca viteza la internet să fie cît mai mare.Nu cred ca aceste orașe au fost alese la întîmplare ,fără un studiu amănunțit pentru a se ieși cu ceva profit. De aici se va vedea dacă investiția este profitabilă pentru a o extinde în continuare. Aceasa o vom vedea in decurs de cîteva luni.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Dupa abonamentul Orange Me Start 25, tehologia 5G a devenit disponibila si in abonamentele ce ofera subventie la achizitie de telefon prin intermediul abonamentului Orange Me 30.

Resurse incluse in Orange Me 30:

  • 30 GB de internet national din care 11,2 GB limita de consum in SEE;
  • Nelimitat SMS + minute nationale si in roaming conform regulamentului UE 531/2012;
  • 600 minute internationale;
  • acces la 93 de canale tv in cadrul platformei Orange TV Go + Movie Go Unlimited;
  • BONUS lunar 100 GB de internet;
  • ce nu apare pe site dar cred ca este inclus in pachet este 25 GB spatiu de stocare in Orange Cloud;

Sursa - https://www.orange.ro/abonamente/orange-me/index.html#cu-...

Si am mai gasit o formulare in care termenii se bat cap-in-cap "La abonamentul Orange Me 30, bonusul de 100 GB include trafic de internet nelimitat timp de 24 de luni, valabil și în rețeaua 5G împreună cu un telefon compatibil."

Am efectuat o simulare de abonament Orange Me 30 cu achizitie de telefon Samsung Galaxy S10 5G si pretul telefonului impreuna cu acest abonament este de 4290,21 Lei. La aceasta suma se adauga si valoarea abonamentului 30 x 24 = 720 euro la un curs de 4,7 inseamna 3384 lei.

La finalul celor 24 de contract "investitia" care ofera acces mult asteptata tehnologie 5G se ridica la modica suma de 7674 lei si asta daca euro ramane in jurul sumei de 4.7 lei.

De mentionat ca oferta prezentata este oferta standard care poate fi negociata in functie de abilitatile voastre si disponibilitatea agentului de vanzari.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Văd că acum apare și acel bonus de 100 GB pe site.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Mie nu mi se pare că € va rămîne la 4,7 ,in acest caz cînd ne facem un abonament ,calculul pe care trebuie să-l luăm în considerare este mult mai mare apropiindu-se ,de 5,0 pentru 24 luni.Nu sunt expert în aceste calcule dar niciodotă facturile pe care le-am plătit in decursul mai multor ani, € a fost calculat la valoarea de cumpărare nu cea de schimb. După cum decurg treburile, cei care fac abonamente ar trebui să ia în calcul valoarea € de 6 Lei pentru 24 luni. Cei care lucrează in serviciul financiar ar putea da mai multe informații despre aceste calcule. Eu sper ca calculele mele să fie eronate și valoarea Leului să crească, aceasta ne dorim cu toții, oarecum sperăm în mai bine iar Operatorul Orange să finalizeze negocierele și să mărească rețeaua 5G, dacă se poate chiar și la nivel European. Mult succes, Orange.

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Legat de mărirea euro, e valabilă și la prepay și la orice. Din păcate, vor fi ceva probleme cu scumpirile din acest motiv. Vor extinde și rețeaua 5g în anii următori și cu siguranță vor veni și cu oferte de abonamente/ prepay accesibile pentru această tehnologie.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!