Întrebare cu răspuns(uri)

Imputernicire pentru administrare cont Orange

Salut prieteni,o ruda pleacă în străinătate o perioada mai lunga și vrea să-mi facă mie împuternicire pentru a-i administra abonamentul,mă refer la negocieri la prelungire,sesizări etc. As vrea să știu dacă este un formular tipizat sau pot sa fac asta direct la notar. Dacă aveți mai multe sfaturi privind această procedură le aștept cu plăcere. Multumesc

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

1. Trebuie sa mergi la notar și sa faci o procura persoanei desemnate sa se ocupe de contul tău în absența ta la Orange.
2. Trebuie să vă prezentați amândoi în Orange Shop și să faci o cerere de împuternicire în care delegi persoana X ca să facă modificări pe cont.
Ambele documente, procura și împuternicirea, rămân la Orange.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (3)

Da (6)

67%

6 membri au votat cu DA

3 membri au votat cu NU

67% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

1. Trebuie sa mergi la notar și sa faci o procura persoanei desemnate sa se ocupe de contul tău în absența ta la Orange.
2. Trebuie să vă prezentați amândoi în Orange Shop și să faci o cerere de împuternicire în care delegi persoana X ca să facă modificări pe cont.
Ambele documente, procura și împuternicirea, rămân la Orange.

Cred că se face într-un magazin Orange Shop, dar cu împuternicire de la notar. Probabil că formularul se află tot la notar. Oricum, trebuie să întrebi la Orange despre asta. Succes!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Orice fel de împuternicire se face prin notariat,ei având toate formularele necesare. E nevoie doar de prezenta ambelor părți pentru a semna documentele. Costurile vor fi raportate la diversitatea nevoilor pentru care se face împuternicire.

Nu exista un formular anume pentru procură. Fiecare notar are propria variantă de procura, care se acordă doar in prezența ambelor persoane, care vor prezenta CI. La Orange mergi doar cu procura.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Este o procura care îți da dreptul la semnătura in cazul încheierii contractelor. La notar trebuie sa se prezinte ambele persoane. Vei folosi procura atunci când va fi nevoie, nu va trebui sa te duci cu ea înainte la un Orange Shop.

Eu am avut procuri din partea unor prieteni (in alt domeniu, dar cu drept de semnătura) și i-a costat undeva la 50-60 lei un exemplar. Pentru fiecare operatiune efectuată am folosit câte un exemplar pentru ca se atașează la contract.

Sunt curios cum se va rezolva și cu ce costuri!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Persoana care vrea sa facă procura trebuie sa se prezinte la notar, prezenta ta nu este neapărat nevoie.
Astfel, pentru a trimite din strainatate in Romania o declaratie sau procura care sa te lase sa administrezi abonamentul Orange, cel mai sigur este sa se adreseze ruda ta Ambasadei sau Consulatului Romaniei in tara respectiva. Daca acest lucru este prea anevoios, și este intr-o tara de drept latin, sa se adreseze unui notar al tarii respective, dar atentie: declaratia sau procura sa fie incheiata in forma AUTENTICA, apoi APOSTILATA sau SUPRALEGALIZATA, dupa cum cere legea tarii respective. Apoi sa trimita procura in original in Romania. Dacă se afla intr-o tara care nu este de drept latin, nu ii ramane decat solutia Ambasadei sau Consulatului, sau sa vina personal la notar in Romania pentru a rezolva problema respectiva.
Asa spune legea, asa trebuie făcut în mod normal. Dacă reușești cumva sa o faci tu procura în România, insemana ca ai un foarte bun prieten notar ;)

Vad ca s-a discutat ceva pe tema asta. Cred ca ai doua variante:
1. Cel mai usor ar fi inainte sa plece din tara sa mergeti impreuna la notar si sa faceti o procura. Nu exista formulare intrucat situatiile difera mult de la caz la caz. Trebuie specificat foarte clar care sunt operatiunile pentru care te imputerniceste, deci sa iti pregatesti o lista in acest sens. Daca e doar contractul de telefonie mobila, atunci e relativ simplu, insa eu de exemplu a trebuit sa fac o procura la modul "plata impozitelor, depunere declaratii la institutiile statului, solicitare informatii fiscale ale persoanei pentru imobilul de la adresa X, administrarea punctului de consum de la adresa X in relatia cu furnizorii A, B, C, D, etc - pe perioada X-Y / pentru o perioada nedeterminata incepand cu data X.

  • Majoritatea notarilor pot fi contactati si pe mail *. Ultima oara m-am programat si am trimis documentele pe mail in avans, iar la notar nu am stat mai mult de o ora. Vei primi un exemplar fara semnatura marcat DUPLICAT, dar cu stampila si stampila in relief aplicata de notar. Aceasta are valoare de original. La mine costul a fost de circa 60 lei.

2. Cum spunea @The Special List, cu mentiunea ca procura notariala primita va trebui probabil tradusa la un traducator autorizat, deci apar costuri suplimentare.

De mentionat: procura va trebui prezentata in original la fiecare interactiune si te va incurca la schimbarile operate telefonice sau prin mail/chat.

Încă nu Daniela H. Titularul abonamentului ar vrea sa îmi cesioneze contractul. Daca și Orange va fi de acord cu cesionarea atunci nu o sa mai am nevoie de procura. In caz că nu,atunci voi proceda după cum mi-au explicat colegii mai sus. Vă țin la curent.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!