anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Suspendări și închideri financiare pentru un cont cu mai multe numere

Mădălin
Cunoscător certificat
Kruk +Orange=love?
Toți știm că executările făcute de firme gen Kruk nu sunt legale iar cei care au fost (păcăliți) sa dea bani in contul unor datorii au fost furați.
Întrebare : folosesc abonamentul unei cunoștințe care mai are încă 2 abonamente afiliate aceluiași contract (cont Orange).
El a plecat din tara și nu a vrut să mai plătească abonamentul pe care îl folosea astfel Orange a închis toate cele 3 numere.
Am luat legătura cu Orange și ei au zis că e imposibil sa le deschidă pe celelalte 2 și că situația va rămâne așa până când titularul vine in persoana într-un magazin Orange.
Nici nu au trecut 5 zile de la scadență și pe numărul pe care îl dețin am primit apel de la Kruk fiindcă titularul a fost băgat în biroul de credite....etc etc...
Am căutat soluții la Orange pentru a rezolva problema insa de la acea dată Orange nu a vrut să discute cu mine sub nici o forma...
Ce părere aveți despre asta?
26 Răspunsuri 26

Firefly
Cunoscător
Normal și firesc este ca Orange sa vorbească doar cu titularul abonamentelor, tu nefiind titular nu cred ca poți face nimic. Ție ți-ar convenii ca informațiile tale sa fie spuse oricui? Dacă știai ca cunoștinta ta va pleca puteai transfera abonamentul pe tine înainte de plecarea sa, sau măcar te putea împuternici legal.

teacher_
#StarMember
Ceea ce spui tu are o oarecare logica, dar este imposibil de realizat. Doar titularul abonamentului poate sa rezolve problema asta. Exista număr de fix la care poate sa apeleze din orice țară și să încerce rezolvarea problemei...!

Razvan
#StarMember
Acum ce vină are Orange că titularul a decis sa nu mai plătească serviciile utilizate. Dacă știai că are de gând să nu mai plătească abonamentele trebuia să faci cesiune de abonament înainte să plece, ca să aveți numere separat. Dacă ai încă numărul și este activ, nu închis, portează-l doar după ce titularul îți face o împuternicire.

Mădălin
Cunoscător certificat
Din păcate noi nu am stiut nimic și astfel am ajuns sa avem ambele abonamente închise . As fi vrut poate că Orange sa separe plățile celor 3 abonamente iar noi sa continuam sa putem sa folosim serviciile pe celelalte 2 numere pe care le avem iar cel de-al treilea să rămână suspendat..dar din păcate nu am putut sa vorbim cu nimeni și nici în conturile Orange nu ne mai răspunde nineni

FaraUnID
Campion certificat
La biroul de credite te baga bancile. Operatorii de telefonie te baga in preventel. Legislatia este destul de clara in acest sens si spune clar ca operatorul nu te poate baga in lista neagra fara ca in prealabil sa-ti trimita o notificare in acest sens (un fel de somatie sau preaviz) cu posibilitatea intelegerii pe cale amiabila si achitarea datoriilor in termen de 30 de zile. Dupa aceasta perioada urmeaza procedura de raportare catre preventel. 1. Daca nu esti tu titularul de contract, nu discuta nimeni cu tine. 2. De ce te intereseaza asa tare aceste aspecte daca nu esti tu titularul de contract ??? 3. Inainte sa plece din tara, cunostinta ta putea trece acel abonament pe numele tau - fie prin modificarea titularului de abonament fie prin cesiune la notar - iar acum discutia aceasta nu mai avea loc.

imch
Cunoscător certificat
E destul de nasoala situatia pentru tine, dar, asa cum au spus si cei de mai sus, in acest moment nu prea ai ce face pentru ca, din punct de vedere legal, Orange vorbeste doar cu titularul. Daca ar vorbi cu tine, ar fi o incalcare a regulamentelor legate de protectia datelor si ar putea sa dea de mare belea. Acum, pentru ca pentru tine este un mare inconvenient sa nu mai ai telefoanele, poate poti sa-ti convingi prietenul sa iti faca procura de acolo de unde este\, astfel incat tu sa te poti ocupa de toate in numele sau. Cred ca procura se poate face doar pentru a rezolva problemele legate de Orange. Din pacate fara aceasta procura nu cred sa poti rezolva tu ceva. Cealalta optiune este sa iti faci un alt abonament si sa renunti la a mai avea numerele respective. Daca ma intrebi pe mine, poate e mai bine sa ai "fresh start", si sa iti gestionezi singur relatia cu furnizorii. Succes!

delfinas
#StarMember
Trebuia să nu te bazezi pe altcineva și să-ți faci abonament pe numele tău sau sa îți rogi amicul sa te scoată de pe numele lui atunci când a plecat. Știai că nu o sa îl mai intereseze abonamentul și o sa ramai in aer. Faptul că el e executat acum de Kruk nu te afectează, decât că o să trebuiască să îți faci abonament pe numele tău și o sa ai alt număr. Altădată, fi mai atent!

Mădălin
Cunoscător certificat
Nu e mare chestie pentru mine ci mai mult mi-e milă de cei de la Orange că pierd 3 numere de telefon cu facturi destul de mari și că nu vor mai putea încasa niodata de la titular sau de la rudele acestuia vreun ban . Nu am avut niciodată , pe numele meu , un abonament la vreo firma de telefonie și nici nu vreau să îmi fac acum.

teacher_
#StarMember
Trebuie ca titularul abonamentului sa discute cu cei de la Orange, sau sa facă procura notariala pe numele dumneavoastră, cu care puteți rezolva situația doar in Shop! Astea sunt soluțiile, daca nu, nu se poate face nimic.

FaraUnID
Campion certificat
Si in cazul acesta care ai fi ideea? Crezi ca Orange Romania va intra in insolventa pe faptul ca a pierdut 3 abonamente si alea restante? In trecut, Telekom a pierdut in decursul a 12 luni cca 1 milion de utilizatori (cumulat atat segment prepay cat si segment postpay) si tot sunt pe piata. Crezi ca board-ul Orange Franta a intrat in sedinta pe faptul ca operatorul a pierdut 3 abonamente in Romania?

Jay
Campion certificat
Din pacate nu ai cum rezolva tu situația pentru ca tu nu ai niciun fel de contract cu Orange.. nu are cum sa poarte compania o discuție cu tine, din moment ce nu există nicio legatura directa intre tine si ei.. în calitate de ce ar putea face asta?... Numai prietenul tău poate sa rezolve pentru ca el are o relație contractuală cu Orange.

delfinas
#StarMember
Mădălin, nu cred că o să fie așa un mare deranj pt Orange, dar tu va trebui, dacă vrei să mai tii legătura cu lumea, să îți faci un contract cu o firmă de servicii mobile sau sa îți iei o cartelă, dar nu se mai pune pb acumulării de puncte.

Mădălin
Cunoscător certificat
Eu nu am solicitat nimic celor de la Orange decât că celelalte 2 abonamente pentru care s-au plătit facturile sa fie utilizabile și să îl blocheze doar pe cel ce nu e platit. M-am gândit că așa ar trebui sa se procedeze..

Mădălin
Cunoscător certificat
Fiindcă nu înțeleg de ce o firma de telefonie mobila oferă mai mult de 1 număr unui abonat...având în vedere că pot apărea astfel de situații...De ce sa ii dai unei persoane fizice 10 numere de telefon având în vedere că are doar 2 urechi