Întrebare fară răspuns

Furnizorii de servicii de acces la internet trebuie să includă în contractele încheiate noi informații.

Ce părere aveți despre aceasta noua reglementare?
https://www.capital.ro/anuntul-anului-pentru-abonatii-rcs...

 • Răspunde
 • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Nu sunt rele ideile. Măcar știe clientul între ce limite de viteza se va situa. Totuși nu-i obliga să crească viteza. Eu asta as fi vrut :)

Pe hartie arata bine acele reglementari ce au fost gandite de ANCOM pentru a face putina ordine in formularile de genul "viteza de pana la" si pentru a veni in sprijinul clientului. Practic operatorul va trebui sa isi asume anumite viteze de acces in internet.

Acum ramane de vazut cum vor interpreta operatorii de la noi acele reglementari in favoarea lor. Ca la fel de bine pot preciza sec "vitza minima de acces 1Mbps" si cam asta a fost...

P.S. - O actiune de genul acesta a avut loc in Germenia in urma cu ceva ani, cand echivalentul ANPC si ANCOM de la ei au introdus reglementari asemenatoare in legislatia lor, si...... ca prin minune problemele legate de calitatea conexiunii la internet au disparut in mod subit. Dar repet, vorbim de Germania.

Pe mine unul nu ma ajuta cu nimic aceste informatii daca exista sau nu in contract. Stiu ca deja exista pe site-ul fiecarui operator aceste informatii.
In articol este mentionat ca urmatoarele informatii trebuie incluse in contract:
_________________________________________________________________________________
În cazul serviciului de acces la internet furnizat prin reţele fixe:

 • viteza minimă de transfer al datelor;
 • viteza de transfer al datelor disponibilă în mod normal;
 • viteza maximă de transfer al datelor şi viteza promovată de transfer al datelor (cea pe care furnizorul o utilizează în informările cu scop comercial)
 • ‏‏‎ ‎
  În cazul serviciului de acces la internet furnizat prin reţele mobile:

  • viteza maximă estimată de transfer al datelor;
  • viteza promovată de transfer al datelor.
  • ___________________________________________________________________________________
   Ceea ce este interesant este faptul ca in cazul retelelor mobile nu exista viteza minima, deci operatorul nu poate garanta ca serviciul de internet va fi functional.
   Ma bucur oricum ca va exista pe partea de retea fixa.

Mi se pare de bun augur! E bine ca fiecare dintre noi, când încheie un contract, să știe la ce să se aștepte. Așa că e de bine! Mulțumim!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Eu cred ca este bine sa ai informatii despre toate echipamentele pe care le detinem atunci cand le detinem mai ales in chirie si chiar daca sunt oferite gratis spre folosire. Cred ca nu doar cele de la distribuitorii de internet ar trebui sa faca asta ci si oricare altul indiferent daca acestia distribuie tvsau chiar telefonie fixa.

Nu imi este clar la ce imi sunt necesare informatiile acestea... Era dragut daca, prin contract, operatorul se obliga la o viteza minima pe transfer date in net mobil, asa cum este pe fix, ca asta ma intereseaza pe mine. Vreau sa stiu cat de mult poate dura sa descarc ceva, nu cat de repede as putea descarca intr-o lume ideala. Chiar si daca sunt mentionate, nu cred ca va sta cineva sa masoare in fiecare moment vitezele de transfer ca sa se asigure ca ele sunt reale. Mi se pare o masura oarecum populista, fara continut real. Singurul efect va fi ca vor fi mai atenti (poate) ce date de transfer mentioneaza in spoturile publicitare. In plus, sunt putin sceptica vis-a-vis de stirile din capital. Nu mai sunt ce au fost de multa vreme.

imch
imch

imch

User level
Nivel
3
4002 / 5000
puncte
Custom field 2
imch

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!