anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Xbox One vs PS4 vs jocuri PC - avantaje și dezavantaje

Ascary
Campion certificat
La rugămintea unui moderator deschid acest topic,unde sa ne susținem,obiectiv sau nu prea 🙂 preferatul.
1 Soluţie acceptată‚

Miha_Z
#StarMember
Primul meu joc a fost SEGA si am avut 3 casete la el. Mi-a placut foarte mult si nu m-am lasat pana nu am terminat toate jocurile. Apoi am avut PS2. Mi-a placut foarte mult sa joc si NFS pe PC. Stateam cu orele ca sa "conduc" desi in viata reala la acel moment nu stiam cate pedale are o masina. :)))

Vizualizare soluţie în postul original

17 Răspunsuri 17

Razvan
#StarMember
Avantaje PC, poți descarca orice joc, nu necesita neapărat un upgrade anual pentru anumite jocuri. Dezavantaj, lipsa jocurilor, unele nu le poți juca decât pe consola.

Vio73
#StarMember
Fiecare au avantaje și dezavantaje. O consolă este benefică strict pe un anumit segment, iar pc-ul este benefic într-o gamă largă de lucruri. Sigur, se pot spune multe, dar poate fiecare dintre noi este subiectiv.

teacher_
#StarMember
Și eu sunt fan PC, de pe vremea când eram copil și mă jucam cu colegii jocurile de strategie. Dar în ultima vreme mă atrage grafica de la PS4 foarte mult! Am inceput să mă joc fifa 18,19 și 20 și parcă nu mai mai satur, mai ales cu comentariu in limba engleza. Din păcate Xbox nu am apucat sa experimentez, sper sa fac și asta, dar mă încântă foarte mult când am timp să mă joc la un PC orice joc, doar sa mă joc. 🙂

Ascary
Campion certificat
Prima dată când am jucat pe consola a fost datorita lui GTA V.Trecusera 2 ani de când se lansase pe consola și nu se auzea nimic că ar veni și pe PC.Cum sunt fan GTA,n-am mai rezistat și am luat un PS3 second-hand și modat,adică puteam baga tot ce vroiam pe el. Am jucat până la urmă jocul pe PS însă nu m-am obișnuit defel cu controlerul. Apoi a apărut în cele din urmă pe PC și l-am rejucat. Altă viață :))). Bineînțeles după ce am terminat GTA-ul pe PS am vândut consola. Mi-a părut rău fiindcă apăruse Red dead redemption,care ca un făcut nu s-a lansat decât pe consola. Cică anul asta ,ba chiar luna aceasta lansează în sfârșit și pe PC Red dead redemption 2. Nu pot sa cred :))) Eu ce sa zic,posibil ca grafica sa fie mai buna pe consola,însă eu nu mă pot împăca cu controlerul,daca n-am tastatura și mouse sunt mort. Și în VR nu joc decât cu tastatura și mouse. Controlerele le folosesc doar sa pornesc Oculusul sau sa umblu prin meniul lui,în rest tastatura e la putere. Uneori chiar sunt invidios când văd cu câtă lejeritate joaca unii și cum se descurca cu controlerul parcă acesta ar fi o prelungire a mâinii lor. Respect,dar eu nu pot. N-am reușit nici după câteva luni de jucat GTA pe consola. Partea buna la consola este că nu trebuie să upgradezi placa video așa cum se face la PC. Platforma este diferit construita fata de PC iar jocurile rulează foarte bine chiar daca e un joc mai nou pe o consola mai veche. Avantajul la PC este că nu trebuie sa cumperi tot calculatorul atunci când apare un joc care cere resurse mari. Schimbi pe ici,pe colo in punctele esențiale (ca sa parafrazez pe cineva 🙂 ),azi o memorie,mâine o placa,când e necesar chiar procul ,totul după buget. Dezavantajul mare este că unele jocuri apar doar pentru consola.In fine,așteptăm părerile și celorlalți gameri. Sunt multe de discutat pe aceasta temă. Abia aștept 🙂

teacher_
#StarMember
Țin minte cum mă jucam fotbal pe PS1 acum vreo 15 ani, și era ceva super wow pentru mine. Apoi am pierdut contactul cu PS, și am dat-o înapoi pe PC, cu care m-am obișnuit, din cauza tastelor mai mult 🙂

Ascary
Campion certificat
Țin minte că parcă exista un soft de emulare a tastaturii pentru consola,probabil dezvoltat tot de niste gameri ca noi care nu se împăcau cu controlerul. Încercasem treaba asta dar știu că m-am lăsat păgubaș fiindcă nu răspundea la fel de bine că una pe PC.

teacher_
#StarMember
Mă întreb unde se va ajunge pe viitor, la ce nivel de grafica/sunet și dacă PC-urile nu vor fi depășite de alte gadgeturi sau invenții..?

Florin_D
Cunoscător certificat
As vrea sa intreb cei care se joaca pe PC, cat au costat componentele din pc plus monitorul de pe care se joaca plus pretul de achizitie a unui titlu foarte bun? Intreb asta intrucat mi se pare ca un pc decent de gamimg costa foarte mult in schimb o consola costa undeva la 1500-2500 ron pentru o consola de top! Plus ca pe consola te poti juca si cu tastatura si mouse, iar grafica tuturor jocurilor este optimizata sa functioneze pe consola indiferent de catr de nou sau vechi ste jocul. In schimb pe PC este foate posibil sa nu functioneze foarte bine intrucat ori iti lipseste memoria RAM, ori placa video este una entry level care nu o sa-ti permita sa te joci cum ai vrea. Un pc decent cred ca ajunge cu tot cu periferice la 10000 ron.

Vio73
#StarMember
E și asta foarte adevărat. Un pc adevărat, folosit pentru gaming, poate ajunge la peste 5000-6000 lei. Și nu mă refer la cele de top!

Florin_D
Cunoscător certificat
Eu am si pc dar si consola! Pc-ul ca sa il fac de gaming m-ar costa cel putin de doua ori cat am dat pe consola. Stiu ca si pe consola ca sa te joci online iti trebuie abonament platit lunar, dar tot nu ajungi sa platesti cat platesti pentru un pc care trebuie sa-l upgradezi cel putin o data pe an. Este adevarat ca si consola o schimbi la o anumita perioada de timp, dar mult mai rar decat componentele dintr-un pc.

Anonim
Neaplicabil
Am Xbox One și singurul dezavantaj este că trebuie să plătești acel Game Pass sau Gold pentru anumite jocuri. În rest, nu am ce reproșa, există conținut și consola se mișcă excelent.

Miha_Z
#StarMember
Primul meu joc a fost SEGA si am avut 3 casete la el. Mi-a placut foarte mult si nu m-am lasat pana nu am terminat toate jocurile. Apoi am avut PS2. Mi-a placut foarte mult sa joc si NFS pe PC. Stateam cu orele ca sa "conduc" desi in viata reala la acel moment nu stiam cate pedale are o masina. :)))

Anonim
Neaplicabil
@Miha Z, te invidiez! ;) Am visat să am și eu Sega. Super!

Miha_Z
#StarMember
Si acum il mai am. Mi-a placut maxim sa joc Sonic. Prima data mi-a luat cateva saptamani sa-l termin. Dupa ce mi-am intrat in mana, l-am jucat pe tot intr-o zi. 🙂