anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce parere aveti despre smartphonurile NOKIA ?!

GOLDzila
Explorator
Ma intereseaza NOKIA 7.1
10 Răspunsuri 10

teacher_
#StarMember
Mie personal mi se pare un telefon rezonabil! Singura problema e că nu are apel VoLTE și apel Wi-fi. In rest, chiar era pe lista mea anul asta...!

Ascary
Campion certificat
Înainte vreme brandul Nokia era în topul vânzărilor de telefoane însă odată cu era smartphone-uri lor acest brand s-a dus în jos,nu chiar spre coada clasamentului dar pe aproape. A fost depășit chiar și de brand-uri nou constituite. Ce a dus la asta,ce s-a întâmplat? Întrebări care încă își caută răspunsul. Evoluția Samsungului,a hTC-ului,Sony,LG a pus în umbră telefoanele inteligente Nokia. Nu neapărat că acestea ar avea capacități mai puțin performante,însă utilizatorul caută ce este super performant,nou,nemaivăzut,nemaiauzit 🙂 Cred că promovarea defectuoasă a brandului Nokia a dus la eșecul tot mai evident al acestuia. Și investițiile în cercetare cred că este un alt motiv. Tot ce scoate nou pe piata Nokia,este deja apărut de un an sau doi in alta parte a planetei de alt brand. Pur și simplu nu mai pot ține pasul. Ce îl face totuși să supraviețuiesca este prețul terminalelor. Astfel clasa de mijloc,oameni care nu sunt interesați neapărat de performanță și design cumpăra aceste modele,însă ahtiații de tehnologie vor alege in detrimentul Nokia,un Google,Samsung,Apple etc.

Razvan
#StarMember
Un telefon bun, robust, păcat ca nu are servicii volte/vo-wifi și la Orange. Poate au mai îmbunătățit și recepția radio, ca de când le fac chinezii de la HM Global nu mai sunt atat de strălucite, ca vechea companie finlandeza. Detalii tehnice găsești la http://m.gsmarena.com/nokia_7_1-ampp-9354.php

teacher_
#StarMember
Totuși, bateria e cam mica pentru un telefon cu un asemenea spatiu de stocare.. se salvează însă cu camerele tradiționale Zeiss, care sunt super tari.

Vio73
#StarMember
Foarte bune în raportul calitate-preț, dar nu extraordinare. Nu au încă suport Volte/Wowifi, bateria e cam mică, etc. Dar cum la toate găsești minusuri, nu văd mari probleme. Succes!

FaraUnID
Campion certificat
Cu exceptia numelui si a faptului ca brand-ul este detinut de un producator din tara lor natala Finlanda, HMD Global, telefoanele Nokia din ziua de astazi nu mai au nimic, dar absolut nimic, in comun cu telefoanele Nokia comercializate in urma cu 15 - 20 de ani. Greseala care i-a ingropat a fost faptul ca ani de zile s-au incapatanat sa ramana pe simbyan si asta in conditiile in care pe piata veneau din toate directiile smatphone-uri cu android. Cand piata telecom se pregatea sa puna capac sicriului Nokia, cei din urma au vrut sa migreze de pe simbyan pe android, dar divizia de smartphone a fost preluata de Microsoft tocmai pentru a impiedica acest lucru, iar terminalele au fost motorizate de windows phone. Intr-o perioada telefoanele au fost comercializate sub brand Nokia, dupa care Nokia Lumia, dupa care Microsoft Lumia. Pe termen scurt a fost o gura de oxigen, pe tremen lung un fiasco pentru ca in toata balbaiala asta nici comsumatorul nu mai stia sigur ce telefon cumpara Nokia sau Microsoft. In toata acesta perioada de balbaieli si incertitudini android-ul ajunsese la o cota de piata de cca 70% - 80% si majoritatea dezvoltatorilor de soft au migrat si ei pe android. Intr-un final si cei de la Microsoft au renuntat in mai dezvolta platforma windows mobile, astfel ca posesorii de Nokia cu windows phone s-au vazut pusi in situatia in care nu mai beneficiau de suport si update-uri pentru aplicatii, iar telefoanele lor achizitionate la preturi destul de piperate se transformau usor din telefoane premium, in telefoane de rezerva. Intr-un final Microsoft a vandut brand-ul Nokia catre HMD Global si astfel telefonul s-a intors acasa si a inceput sa fie motorizat de android. Doar ce acest lucru s-a intamplat muuuult prea tarziu, iar în toata perioada asta de incertitudini brand-ul s-a devalorizat iar increderea consumatorului a in Nokia a ajuns la un minim istoric. Toata acesata "nebunie" dublata de perioada de incertitudine ce planau asupra Nokia a facut ca telefoanele Nokia produse si comercializate astazi sa fie privite cu reticenta de catre consumatori, iar pretul de raft este unul nejustificat in raport cu ce ofera telefonul, pentru ca in aceeasi bani gasesti alternative mai bune. Desi cei de la HMD Global inca traiesc din amintiri si incearca sa stoarca bani de pe urma brand-ului in sine, toata treaba asta cam da cu virgula. P.S. - Eu sunt curios ce telefoane detin astazi, persoanele care prin anii '90 si inceputul anilor 2000 se bateau cu pumnul in piept si latrau din toti plamanii de fiecare data cand aveau ocazia "Nokia si restul. Pentru mine nu exista alt telefon decat Nokia" ???

Ascary
Campion certificat
Samsung,evident :) (informații prețioase,uitasem și de simbyan.multumim)

Jay
Campion certificat
Cred ca Nokia a ramas putin in urma.. În timp, am avut si eu cateva modele. Cu ultimele nu m-am înțeles prea bine.. Un Nokia X6, pe care nu funcționa în același timp si facebook si whatsapp.. Si, mai recent un Lumia, nu mai stiu exact ce model, pe care nu l-am folosit mai mult de 1 zi, pentru ca nu mi-a plăcut deloc si mi s-a parut un sistem greoi.. Pentru părinți as achiziționa oricand un model dim cele clasice.. dar, la un smartphone Nokia, nu m-aș baga..

Trixen_old
Cunoscător
Ca utilizator de Nokia inca din anii '90, pot spune ca produc telefoane decente la un pret decent. Nu ma voi lega de istorie, insa din cele cu Android am avut Nokia 2, Nokia 5, Nokia 7 plus iar unuia din copiii mei doar ce i-am luat Nokia 4.2. Calitatea este mai buna decat la terminale Samsung sau HTC la pret similar, sunt mai rezistente, materialele sunt ok. La capitolul camera nu exceleaza indiferent cate camere are si ce lentile foloseste - am facut poze mai bune cu un Samsung J5 decat cu Nokia 7 plus. Fiind AndroidOne update-urile vin destul de repede, telefoanele sunt destul de robuste, cred ca toate au si versiune dual-sim, cu semnalul stau ok (nu excelent, dar nici nu m-au lasat la greu; in plus, au o receptie mai buna ca la Galaxy S8), experienta in utilizare este destul de fluenta (fara intreruperi cum am vazut la J5, cand pur si simplu telefonul "ingheta" pret de cateva secunde). Bateria mi-a asigurat tot timpul minim o zi de utilizare (la 7 plus uneori a mers spre doua zile si jumatate). In ceea ce priveste incarcarea din baterie externa, cel putin al meu a refuzat sa se incarce din orice mai putin doua chinezisme pe care nu dadeam doi bani. In ceea ce priveste Vo-wifi si VoLTE, telefonul suporta insa nu au firmware-ul Orange deci in Orange Romania fara sa le root-ezi nu ai sanse de asa ceva. Garantia a functionat surprinzator de bine: Am avut probleme cu unul dintre ele, am discutat cu un reprezentant direct dintr-o aplicatie de pe telefon, am deschis incident la ei pe site si mi-au trimis curierul acasa. In trei zile aveam telefonul inapoi - o experienta impecabila si pe care nimeni in tara nu a egalat-o. Cred ca doar cu plimbarea pana in Budapesta si inapoi pe banii lor au iesit pe minus :) Recomand cu caldura persoanelor care le folosesc pentru Facebook, messenger, Youtube, jocuri si poze ok. Pentru poze de calitate superioara, Vo-wifi, plata cu telefonul (NFC) si altele de genul, Nokia probabil este o alegere mai putin fericita.

anpa
Junior
Au am un Nokia 1 TA-1047 pe care a mers din prima VoLTE si VoWIFI cu Orange PrePay. Si eu am fost surprins, cel mai ieftin si mai slab telefon Nokia are suport, insa cele mai scumpe nu, de exemplu Nokia 2.2 TA-1188 luat acum 2 zile nu are suport pentru Orange.