Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Xbox one sau PS4 la oferta Love

Am văzut că se poate primi PS4 la oferta love. Pe mine ma intereseaza care dintre ele este mai tare? Oare Xbox ar putea reveni în oferta?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Eu personal detin un Xbox One S de care sunt multumit ca si consola, nu se incinge cum se intampla cu prima versiune de xbox one cel simplu. Desi mai sus am vazut cum ca xbox one nu ar avea HDR sau 4k, sin sa desmint putin acest aspect. Intradevar prima versiune nu stia sa afiseze cele doua de mai sus, dar de la one s care stie de HDR si upscale la 4k plus dolby atmos pentru sunet dar si Xbox one X care stie nativ de jocuri 4k. As mai vrea sa precizez faptul ca pe tv-ul meu de 55' jocurile se vad super bine cu HDR si cu upscale la 4k. Practic diferenta intre acelas joc pe Xbox one x care este nativ 4k si consola mea care face upscale, difererntele sunt minime.
Eu pot spune ca nu este neaparat vorba de gusturi sau de o batalie intre cele doua console si mai degraba de cati prieteni gameri ai si mai ales care este ponderea acestora cu o anumita consola. Eu personal am mult mai multi prieteni cu Xbox one decat cei cu PS4. Daca ponderea prietenilor era mai mare cu PS4, cu siguranta mi-as fi luat PS4. Cel mai adevarat este faptul ca sunt mult mai multe titluri exclusive pe PS fata de cele de pe Xbox. Dar din nou este mia usor pentru mine sa am xbox pentru ca ma pot juca cu prietenii sau pot face schimb de jocuri cu acestia.

Florin D
Florin D

Florin D

User level
Nivel
3
4525 / 5000
puncte
Custom field 2
Florin D

@Ascary, De ce crezi ca "fanii XBOX" nu-si schimba consola chiar daca PS4 ar fi gratis? Eu cunosc perosane care au ambele console in casa si le folosesc pe ambele in egala masura. Eu cred ca povestea cu fanii este o treaba relativa si cum am mai spus, cred ca este vorba de cati prieteni ai cu o anumita consola pentru a te juca impreuna cu acestia sau pentru a face schimb de jocuri!

Florin D
Florin D

Florin D

User level
Nivel
3
4525 / 5000
puncte
Custom field 2
Florin D

Ca și în cazul telefoanelor, unii merg doar pe mâna unui producător alții la alt producător, sau model și exemplele pot continua. Fiecare cu ce se obișnuiește și ii place, cumpăra de fiecare dată produsul respectiv.

In privinta upscale, un ochi neantrenat nu poate face diferenta intre un 1080 nativ si un 4k upscalat de la 1080. Pe televizoarele / monitoarele cu diagonala mica si unde nu se poate observa finetea detaliilor, este adevarat ca nu sesizezi diferenta intre cele doua. Plus ca degeaba consola stie 4k daca televizorul conumatorului este limitat la 720p.

Tot pe partea de upscale, dpv al hardware lucrurile stau in felul urmator: Daca produsul X stie sa ruleze nativ rezolutii 4k, iar produsul Y face upsacle pentru a atinge rezolutii 4k se traduce prin faptul ca produsul Y va consuma resurse suplimentare pentru realiza acel upscale. Acele resurse consumate pentru upscale de produsul Y, produsul X le poate redistrribui pentru a optimiza sau pentru a imbunatatii functionarea altor procese.

De asemena "forjarea" produsului Y pentru a scoate rezolutii 4k inseamna consum mai mare de resurse ceea ce in timp se traduce printr-o uzura prematura a acestuia.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Vă rog să nu vă îndepărtați de la subiect și să revenim la discuția despre Xbox one și/ sau PS4,
@Ascary, poți deschide un topic nou despre jocurile pe PC și diferențele vizuale între cele trei sisteme.
Mulțumum!

Sigur @Daniela,voi deschide,merci. @Florin,cred că tot tu ai răspuns într-un fel la întrebarea care mi-ai adresat-o,in alta ordine de idei când te obișnuiești cu o platformă e greu sa treci pe alta,când te înveți cu un controler e peste mana sa treci la altul. Să zicem că deținătorii de Xbox au fost o perioadă mai avantajați,aceasta consola miscandu-se mai rapid,mai responsiv decât un ps apoi lucrurile s-au egalazat din punct de vedere tehnic și a rămas fidelitatea față de brand. Cam același lucru se întâmplă între fanii iPhone și Samsung :).

E buna asta sa afirmi ca dpv tehnic lucrurile sunt oarecum egalizate intre GDDR5 si DDR3 si asta in conditiile in care, pe partea de gaming GDDR5 matura pe jos cu DDR4.

Ne putem intoare linistiti la sotron, tara, tara vrem ostasi, lapte gros, v-ati ascunselea. Nu de alta dar sa egalizam sansele dpv tehnic.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Posibil sa mature pe jos în... teste :) însă utilizatorul obișnuit nu vede nici o diferență în jocuri. O da,as prefera să-mi văd copilul jucând șotron decât să-l știu cu ochii ațintiți in ecranul monitorului. Din păcate acele vremuri au apus demult.

Noi am preferat PS4, in detrimentul Xbox One, dar recunosc ca am optat pentru PS4 Pro. Motivul pentru alegere a fost, pe de o parte, posibilitatea de a folosi un alt HD si, poate cel mai important, faptul ca fratele meu avea tot PS4 si, avand PS Network (sau Plus, ca nu mai stiu cum il cheama), copiii nostri care au aproximativ aceeasi varsta se pot juca impreuna in retea. Asta a insemnat, pe de o parte, ca nu a fost nevoie sa cumparam amandoi toate jocurile (le poti partaja cu prietenii) si, pe de alta parte, ca le-au oferit experiente comune puradeilor nostri si au strans legaturile dintre ei. In plus, (pentru ca si eu sunt de-acord cu Ascary, i-as prefera pe copii afara la joaca nu la consola) consola s-a dovedit un foarte bun element de negociere cu ei :-D. Dar asta este valabil si pentru Xbox si pt PS. Succes in alegere.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!