anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ANCOM a lansat site-ul oficial aisemnal.ro unde poti verifica acoperirea tuturor operatorilor

Neaplicabil
Astazi ANCOM a dat drumul la site-ul aisemnal.ro, unde pe baza masuratorilor oficiale se poate verifica orice localitate din tara in ceea ce priveste fiecare tip de tehnologie pentru fiecare operator in parte alaturi de acoperirea acesteia.
Surpriza vine, asa cum eu am stiut de dinainte, de la Orange si Telekom - acestia ofera cea mai mare acoperire 4G la nivel national dintre toti operatorii. 🙂
26 Răspunsuri 26

Vio73
#StarMember
Am văzut harta și faptul că detaliază despre semnalul operatorilor, mi se pare o reușită. Oricum, Orange e rețeaua numărul unu și pe harta aceasta! https://aisemnal.ro/home

Ascary
Campion certificat
Telekom în Delta Dunării e ca și inexistent. O fi având acoperire în altă parte însă in Delta Dunării este aproape zero.

Miha_Z
#StarMember
Multumim de informatie. Este buna atunci cand te duci in zone in care n-ai mai fost si nu stii ce retele au semnal.

Neaplicabil
Nu e rau, dar inca e destul de mult rosu. :)) Si...nu stiu ce masuratori au facut oamenii aia dar nu prea seamana cu ce am eu acasa. Daca facem masuratori doar pe afara, nu prea ajuta pe nimeni. Ma intereseaza sa pot sa vorbesc din casa, nu de afara. N-o sa ies la iarna, la -15 grade sa dau un telefon de afara. Inteleg ca acoperirea depinde si de structura cladirii, dar hai sa nu ne imbatam cu apa rece. Cand o sa avem masuratori facute si din interior, si vor arata la fel de bine cum arata cele de afara, atunci intr-adevar o sa fiu super fericit. Pana atunci insa, cred ca mai e de lucru. :) "Astfel, ANCOM informează și răspunde la întrebările utilizatorilor: Unde este cel mai bun semnal? Există semnal în interior? Există semnal exterior? Unde este semnal slab? Care sunt zonele fără semnal?" Eu nu vad sa raspunda la intrebarea a doua. :)) Si daca informatiile alea ar trebui sa fie si pentru interior (ceea ce nu pare sa fie; din cate vad eu, toate bulinele sunt pe strazi, nu pe cladiri), sunt foarte sigur ca sunt eronate in anumite zone. Pentru ca experienta de zi cu zi reflecta cu totul alte rezultate.

Neaplicabil
O varză .Nu găsește localitatea . Și e un municipiu reședință de județ, nu cătun .

Neaplicabil
Da, o chestie de adaugat ar fi fost si cautarea dupa adresa. Nu doar dupa localitate, sa stau sa caut manual pe harta fiecare straduta in parte.

Razvan
#StarMember
@Ascary, ai semnal 4G Telekom și în Delta Dunării, inclusiv pe Tulcea - Sulina pe canalul navigabil.

Razvan
#StarMember
La mine la țară, semnalul cartat de ANCOM reflectă în proporție de 80% situația reala pe Orange, iar la Vodafone, unde apare cu roșu nu e neam semnal, valabil și pe Orange, intră pe 3G.

Ascary
Campion certificat
Probabil că în localitățile principale și pe unele locuri pe brațele Dunării are semnal Telekom. Răzvan poate tu știi mai bine unde are Telekom semnal în DD. Eu bat balta în lung și-n lat pe traseele turistice și aici nu vorbesc de brațele Dunării ci de cocalari,japșe,ghioluri,canale etc. Crede-mă că e tare nașpa sa ramai fara benzina,sa se strice motorul sau sa te rătăcești și să nu poți da un telefon. Telekom nu are semnal, în locurile sălbatice pe unde umblu eu cu turiștii. Nici Vodafone nu sta strălucit singurul care a salvat multi oameni din situații periculoase a fost Orange.

teacher_
#StarMember
Eu am fost doar de 4 ori în Delta, recunosc, nu peste tot, dar cam unde contează, și @Ascary are dreptate. Orange are cea mai buna acoperire. Exemplu: Cei de pe vaporul cu care am mers anul asta, din 10 din jurul nostru, 4 erau pe Orange, iar ceilalți pe alte rețele. O doamna cu Digi, ei i-a picat prima data, nici nu am ieșit bine din Tulcea. După Mahmudia a căzut și Telekom și Vodafone. Orange a picat la 15-20 de km de Sf Gheorge... Oricum, semnalul muuult mai bun, și aproape peste tot unde am fost. Nu știu ce e cu acea harta, dar eu nu o să mă iau după ea. Așa cum nici harta cu semnalul Orange de pe site-ul Orange nu e neapărat exactă în toate localitățile.

Razvan
#StarMember
De departe Orange are semnal cam peste tot în Delta. Anul trecut eram pe malul Dunării la Ceatalchioi și aveam doar 4G, în rest nema semnal de la nicio rețea. 4G pe 800 MHz, acoperă foarte bine.

RafaHelper
#StarMember
Foarte interesant proiectul dar sunt de acord cu @arsradu, aceasta harta nu arata masuratori facute din interior. Drept dovada, pe strada exista semnal 4G Orange, dar in casa lipseste sau sunt maxim 2 linii. Este foarte folositor in cazul unei drumetii/excursii, asa poti vedea zonele fara semnal si le poti evita sau pentru ati face o idee despre acoperirea din Romania. Cum s-au facut masuratorile: "Autospecială Duster echipată cu două receptoare specializate Rohde&Schwarz TSMW, conectate la patru antene (instalate în exterior pe plafonul autospecialei) și comandate prin intermediul aplicației dedicate Rohde&Schwarz ROMES, ce rulează pe un sistem de calcul portabil;"

Neaplicabil
Rafa.bloger, mersi de info. Da, deci ei au fost mai mult la plimbare prin tara decat la masurat reteaua. :)) Ok, ok... Sunt rautacios acuma. :)) Dar, nu stiu, mai util ar fi fost sa vedem niste masuratori indoors. Cu atat mai mult cu cat, asa cum au zis si ei, este intr-adevar una dintre chestiile de care oamenii intreaba. Tocmai pentru ca de multe ori se intampla sa difere destul de mult. Well, nu e rau. E un inceput, dar sper sa avem ceva mai complet pe viitor, pentru a ne putea face o parere mai cuprinzatoare. Momentan e ceva de genul: ei stiu cam cum ar trebui sa fie reteaua in mod ideal, si noi stim cam cum este de fapt. :)) Pentru ca noi suntem cei care ne lovim de probleme de genul asta in fiecare zi.

Razvan
#StarMember
E un pas inainte, dacă Orange/Vodafone dau semnal excelent pe hartă, acum se poate vedea cât de cât situația reală pe teren. Ori cum am dao, tot nu e bine pentru român. Pe lângă harta Ancom, se poate continua cartarea cu cellmapper pentru actualizarea informațiilor.