Întrebare fară răspuns

Autentificare biometrică - pro sau contra?

Salut,
Noile terminale Samsung au probleme grave de securitate - cu o folie aplicată, oricine poate folosi amprenta.
Întrebarea: utilizați amprenta ? Care implementare credeți că este mai sigură - pe ecran sau buton dedicat ?
Sursa - https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/10/20/samsu...

eda2k
eda2k

eda2k

User level
Nivel
3
2509 / 5000
puncte
Custom field 2
eda2k
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 3 din 4

Hai sa va spun eu cum e cu nevestele, eu fiind una ;-)... Amprenta mea se afla in memoria telefonului sotului meu, deci nu am nevoie de degetul lui sa-l deblochez. Amprenta lui se afla in memoria telefonului meu, deci nu are nevoie de degetul meu sa-l deblocheze... Noi ne asiguram ca copiii nu ne folosesc telefoanele :-D. Next level...

Nevestele nu trebuie subestimate de ele nu poți ascunde un secret pt mult timp dacă vor să afle ceva află. Amprentele nu sunt o problemă, iar codurile pin i le poți spune chiar tu în timp ce dormi fără să-ți dai măcar seama așa că toate codurile sunt egale cu zero

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Imi place gandirea ta @Gianni. Ai mare dreptate in ceea ce zici. Daca-si propun femeile pot afla multe lucruri. Folosirea amprentei sau aflarea unui cod de acces la mobilul partenerului se poate realiza cu mare usurinta. :)

Ultrasonicul lui Samsung nu este chiar așa de ultrasonic. Mă repet,senzorul lui Note 9 și așezarea lui a fost și va rămâne cea mai buna alegere a lui Samsung. Păcat că a schimbat această soluție la noile terminale. Au cam dat-o in bara. Am citit multe comentarii a clienților nemulțumiți de aceasta situație. Când un lucru e bun lasa-l așa.

Dacă ar face numai telefoane bune cum și-ar mai cîștiga existența în sezonul următor va fi înbunătățit si poate va avea și un preț mai accesibil asta vom vedea cît mai curînd

Gianni
Gianni

Gianni

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Gianni

Asa cum zicea cineva mai sus, majoritatea nu au citit despre ce e vorba. Nu are nici o legatura cu spargerea parolei prin diferite mijloace, care clar se putea si pana acum, problema de la S10 si terminalele cu tehnologie similara de identificare a amprentei e asa de grava incat oricine poate debloca telefonul, nu conteaza ce amprenta a fost setata. Dupa ce am aflat, am testat personal pe S10 si copilul a reusit sa-mi deblocheze telefonul fara probleme. S8 avea senzor dedicat, nu pe ecran si nu a reusit niciodata sa il deblocheze. Acum o sa vedem dupa update-urile cu care se lauda cei de la Samsung cum se va comporta.

Vrajitoarea
Vrajitoarea

Vrajitoarea

User level
Nivel
3
3301 / 5000
puncte
Custom field 2
Vrajitoarea

In momentul in care pui o intrebare generala la o problema specifica, vei primi un raspuns general. :))

Problema actuala a Samsung-ului e una specifica. Si da, probabil ca se va rezolva cu un update de soft. Problema mai mare, si care cred ca necesita mai multa atentie pentru ca va poate afecta pe viitor, chiar si dupa ce Samsung o rezolva pe asta, este problema autentificarii cu amprenta in general. Ca este pe buton dedicat sau pe ecran, dupa parere mea, e la fel de nesigura.

Senzorul a fost mutat sub ecran nu pentru ca cel de pe buton nu era suficient de bun. Ci pentru ca aveau nevoie de spatiu pentru un ecran mai mare. :) Pentru ca, aparent, asta se cumpara.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

La Note 9 senzorul nu e pe buton ci pe spate. Nu afecta mărirea ecranului,dar totuși l-au scos și l-au pus în ecran la Note 10 . De ce?! Era foarte bine poziționat și răspundea rapid. Samsung vrea să aducă mereu ceva nou și cum nu prea mai au ce să aducă se apuca și fac niste modificări care uneori se dovedesc un fiasco. Să mai vorbim oare de Note 7 ? Nu cred că mai e cazul,știe toată lumea escul lui. Nici Note 10 nu a adus evoluție ci involuție. Așteptăm Note 11 sau după caz S11 sau cum s-o mai numi. Marile schimbări apar abia din doi in doi ani.

Îmi pare rău că sunt breșele astea. Ziceți că nici modelele următoare nu vor fi scutite de aceste "breșe"? Interesant, credeam că sunt chiar modele sigure, mai ales cele de top.

FYI: Samsung a lansat patch-ul de securitate ce rezolva problema cu amprenta pe data de 25 octombrie 2019. Daca ai un model din cele de mai jos, verifica in setari daca exista un update pentru tine si instaleaza-l.
Galaxy Note 10, Note 10+, Galaxy S10, S10+ şi S10 5G

rafa.helper
rafa.helper

rafa.helper

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
rafa.helper

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!