Întrebare fară răspuns

Autentificare biometrică - pro sau contra?

Salut,
Noile terminale Samsung au probleme grave de securitate - cu o folie aplicată, oricine poate folosi amprenta.
Întrebarea: utilizați amprenta ? Care implementare credeți că este mai sigură - pe ecran sau buton dedicat ?
Sursa - https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/10/20/samsu...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 4

Mie la 3 zile o data imi cere si codul, chiar daca il deblochez cu amprenta. Daca inchid telefonul (adica shut down), amprenta imi este absolut inutila, e musai codul. Ma rog... Totul e cu dus si intors.

Cuuum ?!?!? Samsung !!!! Telefonul la care foarte multi se inchina ca la o icoana are probleme de securitate ??? Nu se "ezicsta" asa ceva, in mod sigur baietii aia de la forbes sunt rau intentionati. Probabil au fost platiti de Apple sau Huawei sa scrie asa ceva.

In alta ordine de idei: Senzorul de amprenta poate fi pacalit extrem de usor fara a fi expret in securitate cibernetica, asa cum au demonstrat-o si MythBusters in trecut, in unul din episoadele show-ului tv. Si culmea, au reusit sa deblocheze o yala biometrica produsa de una din cele mai bine cotate companii de pe piata.

Si tot in acel episod au reusit sa deblocheze si un laptop care avea intergrat un senzor biomentric.

Codul PIN sau parola raman sfinte, cu toate ca si acestea pot fi sparte.

@imch: Și mie îmi cere codul după mai multe deblocări cu amprenta - e o metodă de securitate. Cred că la 36 de ore. De asemenea, dacă am cod, la reboot este nevoie de codul pin pentru deblocare, nu acceptă amprenta.

La repornire este musai introducerea parolei :)
Într-adevăr,periodic sistemul cere și parola chiar daca folosim la deblocare amprenta sau irisul.

Eu a trebuit să îmi duc telefonul in service, și a trebuit să renunț la amprentă, și am lăsat așa. Oricum, nu am auzit pe nimeni din cunoscuții mei să aibă probleme la nici una dintre variantele de intrare...

Eu folosesc amprenta.. Inclusiv pentru a intra în contul de la banca.. Nu stiu care e mai sigură, dar, eu prefer amprenta pe butonul de meniu, cum am acum.. am un telefon si cu amprenta in lateral.. nu prea-mi place varianta asta, dar, chiar si asa folosesc amprenta.. uneori nu recunoaște amprenta pentru ca am mână umedă si, daca incerc de 2 ori si nu vrea folosesc desenul..

Părerea mea e că amprenta este cea mai sigură,probabilitatea de a exista o alta identică este infimă însă problema este că dacă te lovești la degetul respectiv amprenta nu-ți mai este recunoscută de aceia este indicat să ai un cod pin de siguranță pentru al putea debloca în anumite cazuri

Salut eda2k,

Nu stiu cati dintre cei care au raspuns mai sus au si citit articolul din link-ul pus de tine. Mai grav mi se pare faptul ca tu NU ai mentionat faptul ca Samsung va livra un update si problema va fi rezolvata. Hai sa pastram o comunitate bine informata.
Da, utilizez amprenta si ambele variante sunt sigure din punctul meu de vedere.

Eu am citit despre un caz, in care sotia a folosit degetul sotului care dormea si a deblocat telefonul, si a gasit acolo suficiente probe incat...va dati seama ce a urmat. Si eu cred ca amprenta este cea mai lejer de folosit, dar nu mi se pare cel mai sigur mod de deblocare.

@rafa.bloger:

Sigur va apare un update pentru această problemă, dar mulți utilizatori nu îl vor instala (mulți nu își instalează niciun update). Faptul că această problemă este specifică doar dispozitivelor Samsung (ultrasonic fingerprint), este îngrijorător, mai ales că dețin o cotă foarte mare din piață.
Dacă utilizatorii comunității au citit sau nu articolul din link - asta este altă discuție. Nu sunt fan Samsung, dar nici nu dezinformez - breșa de securitate există.
Răspunsul Samsung : http://bit.ly/2pzs1op
Succes !

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!