anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bridge Mode HG658 V2 - probleme

PuercoZilla
Junior
Salutare.
De ceva vreme, ma lovesc de o problema. Nimeni de la Orange nu ma poate ajuta cu absolut nici o informatie.
Cred ca se stie ca acest router prost, nu prea merge in Bridge.
Daca a reusit cineva sa-l faca...as aprecia foarte mult.
A fost pus in modul bridge de catre operator.(cica), dar el face tot double NAT. Are acelasi meniu.
Am spus...in momentul cand el este in modul Brigde, nu ar trebui sa mai functioneze pe el nici un serviciu, gen DHCP etc... Ar trebui sa functioneze doar ca un "media convertor" ADSL-to-ETH.
Ei bine... ca e pus in bridge sau nu.... nu exista nici o diferenta.
19 Răspunsuri 19

FaraUnID
Campion certificat
Personal nu am internet fix de la Orange, dar din cate am citit pe forum-urile de specialitate este o adevarata provocare incercarea de personalizare pentru aceste routere custom made Orange. Nu stiu daca restrictiile aceste tin fix de Orange sau au fost impuse de catre Telekom in momentul semnarii parteteriatului cu acces la fibra lor. Ideea este ca s-a mai dezbatut subiectul aici https://comunitate.orange.ro/questions/2038120-bridge-internet-fix-fibra

PuercoZilla
Junior
Am avut inainte Telekom. Am avut routerul V1. Nu stia sa faca bridge, din cauza upgrade-ului la firmware. Ma gandeam, ca poate a mai intalnit cineva aceasta problema, sa pot spune celor de la Orange ce sa faca. Am sunat la ei cred ca de 20 ori. Poate, poate, dau si eu de cineva competent sau.. "se sparge" ca-i de la ei. Raspunsurile cele mai dese: 1. "Ne pare rau, nu oferim suport pentru alte echipamente". Problema este de la echipamentele lor, nu de la al meu. Dar, nu ai cu cine sa te intelegi. Am explicat, exact ce se intampla si cum.... caci nu sunt in novice in ale retelelor, chiar lucrez in domeniu. 2. "Atata timp cat netul functioneaza, nu avem cu ce sa va ajutam". Am spus, "Este pus in bridge de la voi. Daca il dau si eu manual din interfata, nu mai am internet"....si ne intorceam din nou la acelasi raspuns" Ne pare rau, nu oferim suport pentru alte echipamente"

Razvan
#StarMember
În mod normal, odată ce e trecut pe brigde, ONT-ul numai poate furniza conexiune la internet pe cablu de rețea sau wireless. Din ce am citit, am înțeles ca nu prea merge modul bridge pe ONTul de la Orange, poate la un viitor update sau alt echipament de rețea.

Qubit
Angajat Orange
Salut, Eu am bridge si functioneaza foarte bine. Ce iti pot recomanda, daca modul bridge a fost activat la cerinta ta: 1. Opreste router 2. Conecteaza cablul LAN in portul 1 al routerului (doar in port 1 trece in bridge) 3. Cablul LAN conectat in port 1 il conectezi in WAN-ul router-ului tau. 4. Porneste router. Please let me know daca a functionat :) Spor!

Vio73
#StarMember
Eu am acel ruter si după el am introdus un alt ruter al meu, într-un port lan ( primul). Asta pentru a-mi mări viteza prin wi-fi, pentru că acel ruter nu suportă mai mult de 100/100 prin această tehnologie.

PuercoZilla
Junior
Merge, numai ca. Face Double NAT. Routerul al 2-le nu isi ia IP extern. Daca routerul Orange, cum este el by default cu 192.168.1.1, cum cica l-au pus ei in bridge (nu ar mai trebui sa aiba IP), al doilea router are WAN IP 192.168.1.2. Asta nu inseamna bridge.

PuercoZilla
Junior
Cand routerul este in modul Bridge, el nu trebuie sa mai aiba IP sau sa faca vreun management, de nici un fel. Ci sa fie doar o cutie care converteste semnal ADSL to ETH

Qubit
Angajat Orange
Salut, nu functioneaza nici daca incerci pasii descrisi de mine mai mai sus? Important este ca routerul tau in care bagi cablul din routerul Huawei Orange, sa aiba activ DHCP, sa nu fie setat cumva pe IP static.

PuercoZilla
Junior
Nu are relevanță asta. Daca are sau nu DHCP activ routerul secundar. Ideea este, atunci cand routerul Orange este setat ca si Bridge mode, secundarul sa isi ia ip automat (nu vorbesc de serviciul DHCP intern). Nu de clasa privata.

Vio73
#StarMember
Din câte știu, poți suna la Serviciul Clienți și îi rogi să te ajute. S-a mai rezolvat problema în situații similare. S-a mai discutat problema aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2038120-bridge-internet-fix-fibra Cred că trebuie să insiști până te preia cineva care știe ce trebuie să facă. Eu am același ruter cu cel din link. Sigur, și eu te sfătuiesc să bagi cablul lan în primul port, așa cum ti-am spus deja mai sus. Succes!

PuercoZilla
Junior
Nu merge. Incercam sa gasesc un raspuns concret. Nu aceleași..."raspunsuri" irelevante, lipsite de cunostinte clare asupra networking-ului. Imi pare rau daca ofensez, numai ca va rog, cand postati, postati ceva relevant. Nu in necunoștință de cauza si fara rezolvare.

PuercoZilla
Junior
ok, dupa multe..telefoane, mailuri...etc, se pare ca routerul functionează in modul bridge. nu știu exact ce s-a intamplat in spatele multor sesizari, dar pasii sunt foarte simpli. 1. sunat la Orange, rugat sa treaca routerul in modul bridge. 2. dezactivare optiunea de DHCP Server 3. in meniul principal, la.conectarea către internet, selectezi ultima optiune, ceva de genul "am deja un router..bla bla" 4. restart la ambele routere. Mentionez, ca aceste setari au mai fost făcute , fara succes, dar acum, functionează.

Vio73
#StarMember
Mă bucur că ai reușit! Până la urmă ai insistat și ai reușit ce-ți doreai. Succes!

Ascary
Campion certificat
Multumim de info Puerco