Întrebare fară răspuns

4G+ si serviciile VoLTE si VoWIFI pe terminalele neagreate

Pe cand se va renunta la provizionarea serviciilor de 4G+ apel wifi si volte doar pe terminalele "agreate" de orange?
Suntem destul de multi care avem telefoane net superioare huawei and co. ce suporta aceste tehnologii si ne lovim de eternul raspuns ca "nu este pe lista" si de aceea nu primim nici 4g+ nici apel wifi nici altele.
Se poate denunta unilateral contractul pentru ca nu primesc aceste servicii ?
Oare ANPC ce parere are de treaba asta?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 9

Ai vreo problema dacă mă plâng tu personal că nu înțeleg prea bine atitudinea asta de superioritate .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
513 / 750
puncte
Custom field 2

Foarte bine că se plânge lumea, e aberant sa ai aparat care merge perfect in alte rețele pe volte vowifi și 4g+ dar în regatul Orange nu este pe lista de monopol agreat. Poate lasă figurile marele Orange și ascultă și de fraierii ca noi.

Dacă la Florin D s-a putut, sunt sigur că o să se poată și la restul. Contează și cum se pune problema.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Eu nu am nicio problemă, dar nici nu este cooperant ca să vedem cum îl putem ajuta. Acu dacă Telekom la el în zona este semnal 4G mai bun, sa meargă la ei. Am încercat sa aflam pe ce banda se conectează telefonul, că nu am globul de cristal ca să ghicesc. În zonele din provincie la Orange predomina B20, cu viteze medii 25-30 Mbs, mai mult nu are de unde sa iasă, probabil au și ceva clienți în zona. Cat privește Volte, se plânge degeaba, la telekom serviciul nu este disponibil și la Orange nu ii funcționează din cauza lui Xiaomi, care le-au dezactivat odată cu ultimul update la 9.1. În concluzie, oricât ar încerca să blameze operatorul pentru lipsa serviciului Volte, problema se află în ograda producătorului. Dacă își cumpără alt telefon, probabil ca va avea și 4G+, dacă e disponibil, servicii Volte și Vo-wifi, altfel se poate porta la în altă rețea care ii merge mai bine și este mulțumit.

Îți dau eu un exercițiu de imaginație. Samsungul meu S6 vechi luat de la Telekom, liber de rețea, nu servea voiceHD sau 4G+ nici bătut. In schimb pe Vodafone mergea ceas fir-al el sa fie. A fost motivat că vezi doamne softul împiedică nu știu ce împerechere. A fost dus telefonul la Samsung pe Iuliu Maniu, resoftat, frecat cu aghiasmă și tot nu a vrut. Că nu era domne luat de la Orange. Acum cu orice telefon care nu e Samsung Huawei sau Apple, iar nu merge că vezi doamne nu e compatibil. Dar cu restul cum o fi compatibile?
Am un telefon bun, cu ultimele generații de procesor , și chipseturi de memorie. Și îmi merge internetul cu 15mbps.
Felicitări Orange

Bogdan, esti foarte funny. :)) Partea cea mai tare e ca, dupa ce ti-am scris tie ca si eu am aceeasi problema cu unul dintre telefoanele mele, am cautat un pic pe net, si am gasit un post undeva, care ulterior redirecta pe Softpedia, si mi-am pus VoLTE pe telefon in doi timp si trei miscari, pe un telefon care nu doar ca nu e in lista de telefoane "compatibile", dar nici macar nu e in oferta Orange! Si da, merge! :))

Presupun ca nu ai vazut thread-ul meu, pentru ca probabil ca ai fi incercat pana acum. Si daca nu cumva ai si tu un telefon cu procesor MTK, mai mult ca sigur n-o sa-ti mearga sa faci acelasi lucru ca si mine.

Dar daca vrei sa citesti mai multe despre calatoria mea de la frustrare la bucurie, ai aici thread-ul creeat acum cateva luni de mine: https://comunitate.orange.ro/questions/2038800-sugestie-adaugare-telefon-lista-device-uri-comptibile-volte

Cu toate astea, pana se rezolva/daca se rezolva ceva pe partea Orange, arunca o privire aici: http://volteromania.blogspot.com/p/3.html

Eu dupa atatea luni de mers ba la Motorola, ba la Orange, mi-am rezolvat singur problema cu Softpedia. :)) Asa ca...eu zic sa nu disperi, si sa mergi in paralel si cu metoda asta. Vezi daca merge. Daca doamne ajuta se poate face ceva si pe partea Orange (cu toate ca s-ar putea ca problema sa nu fie de la ei), cu atat mai bine. Daca nu, ai o optiune pe care o poti incerca linistit acasa.

Eu iti doresc mult success. Si m-as bucura mult sa aud ca ai reusit si tu sa-ti rezolvi problema. Pentru ca, cu toate ca serviciul asta a fost oferit, cica, in scopul de a elibera reteaua 3G, si aparent nu i se acorda nici pe departe atat de multa importanta cum ar trebui, e al naibii de bine sa-l ai, mai ales daca 3G-ul in zona ta e vai si-amar si singura varianta sa ai si tu un apel telefonic calitativ este prin VoLTE. Asa ca, crede-ma, te inteleg perfect!

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

@Bogdan Pe Samsung Galaxy S6, 4G+ și serviciile Volte și Vo-wifi merg doar cu soft ORO, aceasta particularitate i se datorează lui Samsung, deci nu înțeleg care e problema.
Samsung are o politica aparte de a instala servicii punctuale pe bază de CSC ROM, ORO și CNX în România și altele în Europa.

@Razvan, la Samsung-uri nu puteai sa-ti pui un soft custom (in cazul asta unul specific pentru Orange RO) cu Odin? Eu parca asa imi amintesc. Adica...depinde de cat de vechi e telefonul, daca mai e sau nu in garantie... Dar...in mod normal ar trebui sa se poata, nu?

Evident, trebuie mare atentie pentru ca exista risc de brick. Dar in principiu daca ai un tutorial ca lumea si urmezi pasii cu strictete, ai avea sanse.

Nu mai stiu cum e la modelele mai noi de Samsung. Ultimul meu Samsung a fost un S4 Mini, acum muuuulti ani. :))) Asa ca nu mai stiu daca se poate pune la fel de usor un soft custom pe Samsung. Daar...poate merita incercat.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Cred că la unele aparate se poate încerca și manual diverse combinații. Știu că la S7, eu îmi puneam singur soft ORO pentru a avea Volte/ Wowifi cu Odin. După o vreme a mers și cu soft ROM și am revenit.

Am Volte .Dupa ore de studiu și căutări găsit soluția asta seara tot pe Softpedia noastră .
Intrat în setările telefonului și observat că nu aveam versiunea Mi ui 11, ci 10 .
Actualizat și instalat, repornit apoi sistemul și introdus codul acela de mai , sus care a activat Volte.
Din păcate aproape sigur mobilul nu are apel wi fi în dotare pentru că nu l-am găsit nicăieri în meniuri .
Nici viteza nu e diferită față de înainte, dar aici cred că nu e problema lui Volte, care se ocupa cu vocea nu cu netul .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

Super tare. Ai dreptate, Volte nu tine de internet, ci doar de calitatea apelului. Sper sa nu ai probleme îl a folosi.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Eu vă spusei că Xiaomica al meu a funcționat Volte la viața lui în Telekom .
Probabil benzile sunt diferite și de aia cred că în Orange făcea figurile astea .
Acum a apărut și comutatorul Volte care lipsea .
Acum o iau cu studiul dar vad daca pe net găsesc ceva despre wi fi apel la Redmi 7 A .
Ăsta nu e in setările lui . Macar știu dacă e sau nu .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!