Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

DDNS router Huawei B310

Salut,
Poate sa imi explice si mie cineva de ce exista doar doua optiuni privind furnizorii de servicii DDNS in firmware-ul routerului Huawei B310?
Cele doua variante sunt no-ip si DynDNS.org iar situatia este ridicola din moment ce no-ip nici macar nu mai reprezinta un domeniu pe care sa-l putem folosi (no-ip si-a actualizat lista de domenii intre timp iar no-ip.com nu mai este disponibil nici macar ca si domeniu platit). A doua varianta, DynDNS.org este un contra cost in acest moment. Deci Orange ne restrictioneaza optiunile cu privire la acest serviciu la una singura: DynDNS.org (55$ pe an). Serios Orange...?
Helpdesk-ul nu prea te poate ajuta, in cazul meu am dubii serioase ca mi-a inteles problema, altfel si-ar fi dat seama cat de ridicola este situatia.
Va rog un feedback informat in legatura cu aceasta problema.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 3

Da, cred ca aici e problema, IP-ul meu "dinamic" este de fapt un IP rutabil doar in reteaua Orange. IP-ul cu care ies afara este complet altul. In momentul asta Orange nu mai aloca IP-uri fixe si ne taie si posibilitatea de a folosi serviciul de DDNS care a fost creat exact pentru treaba asta. Foarte urata treaba.

Am un sistem de supraveghere și pot vizualiza de la distanță ce se întâmplă pe camere, prin intermediul acestui ruter ( Huawei B 525).

Cred că depinde și de camerele de supraveghere. Eu folosesc camere de supraveghere Ioteocam, împerecheate wireless la un B310s fara IP fix și merg fara nici o problema permanent chiar și după întreruperile de curent. Un vecin tot pe internet Orange fara IP fix dar cu camerele legate prin DVR de cate ori se schimba IP-ul trebuie sa reseteze și DVR-ul. Cam complicat. I-am spus să ceară IP fix de la Orange că sa scape de deranj.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Depinde de sistemul de supraveghere care este instalat. Un NVR care se știe conecta la Internet prin cloud nu o sa aibă nevoie de IP fix dar astea sunt scumpe.

N-as avea nevoie de IP fix daca DDNS-ul ar merge. Le-am scris celor de la suport tehnic de miercurea trecuta si in afara de o intrebare in legatura nr de telefon si codul meu de abonat n-au mai raspuns cu nimic.

Da, vad ca sistemul tau de supraveghere are functie de conectare inclusiv de pe mobil, s-ar putea deci ca asta sa fie motivul pentru care nu ai nevoie de IP fix. Nu toate sistemele au functia asta.

Idem și la mine. Pot vedea de pe PC prin browser iar de pe telefon cu aplicația IOTEOCAM.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Acum vreo doi ani, mergea ddns pe router Orange. Apoi au facut upgrade de FW si anul trecut m-am trezit ca nu mai pot face setarile pentru ddns in router. Faptul ca este ceva intentionat (eliminarea posibilitatii de a opera cu DDNS) este evident intrucat nu mai merge accesarea acestor servicii nici daca pun un Rpi sa faca asta. Forteaza mana sa iei IP fix.

Merge în continuare cu DDNS. Nu îți trebuie ip fix.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Din ce stiu eu,Orange ofera ip fix doar persoanelor juridice.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!