anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar în roaming fără date activate și fără să vorbești la telefon

Crisgilu
Junior entuziast
Cum e posibil să fac cost suplimentar fără să vorbesc la telefon si fără date activate doar printr-un mesaj primit "Bine ai venit în Serbia", doar trecând pe centura Drobeta Turnu Severin?
32 Răspunsuri 32

Ascary
Campion certificat
Poate le-ai avut active fara să îți dai seama. E o presupunere bineînțeles.Eu locuiesc la marginea de est a țării și în trecut primeam mesaje asemănătoare din Ucraina. Cred că s-a mai discutat acest subiect legat de trecerea pe rețele străine chiar daca utilizatorii erau în Romania,pe lângă granița evident.

Crisgilu
Junior entuziast
Multumesc,dar stau în zonă, undeva la 50 de km de granița cu Serbia și de fiecare dată când trec pe acolo dezactivez tot și tot au reușit sa= mi ia banii,acum au întrecut măsura...

FaraUnID
Campion certificat
Telefonul tau s-a conectat la o retea din statul vecin (implicit Serbia) lucru care se intampla frecvent in zonele de frontiera, adica roaming involuntar. Cum Serbia nu se afla in SEE, tarifele de roaming sunt pe masura https://www.orange.ro/roaming/serbia/ Nu stiu care este valoarea costului suplimentar. Daca spui ca nu ai vorbit la telefon si datele au fost oprite, este posibil sa ai ceva aplicatii in telefon care sa fi trimis sms-uri fara stirea ta. De asemenea unele telefoane trimit automat un sms catre un centru de mesaje atunci cand se inregistreaza intr-o retea noua sau cand este schimbat SIM-ul din el, mesaj pentru geolocalizare. De asemenea unele aplicatii de smartphone mai fac lucrul acesta pentru a putea oferi utilizatorului continut targetat pe baza geolocatiei.

teacher_
#StarMember
Este posibil sa fi avut active datele chiar daca nu ai fost chiar langa granița. Este un lucru despre care s-a mai discutat aici, despre puterea antenelor la zonele de graniță.

Romeo_
Senior certificat
Unele aplicatii folosesc datele in fundal si este posibil sa se fi conectat la reteaua de peste granita.

Crisgilu
Junior entuziast
Iată costul suplimentar,fără absolut nimic activat și nici vorbit la telefon...

Razvan
#StarMember
Nu scrie nimic la cei 2,88 euro. Te-ai uitat pe desfășurător, sa vezi pe ce te-au taxat.

Neaplicabil
Din pacate se intampla... Mi s-a intamplat si mie, exact in zona in care spui tu. Pe malul Dunarii, pe mine ma vedea deja in Serbia. In setarile telefonului ai Data Roaming (folosirea datelor mobile cand esti in roaming). Acea optiune ar trebui sa fie dezactivata in mod normal pentru a preintampina probleme de genul asta. Chiar si asa, se poate sa dai un mesaj sau ceva, si sa te taxeze la tarif de roaming. Dar macar n-o sa ajungi la cost suplimentar foarte mare. Cred ca la tine a consumat ceva (probabil netul). O fi trecut pe o retea de-a lor pana sa-ti trimita SMS-ul de "bunvenit". :)) Si au niste tarife infioratoare, in special pe partea de date. Dar, dupa cum zicea si Razvan, uita-te in desfasurator, sau suna la relatii clienti si vezi de unde anume ai acel cost suplimentar.

teacher_
#StarMember
Este posibil sa fi primit chiar și apeluri și să fi taxat pentru asta. Sau sa fi trimis un mesaj sau doua fara sa îți dai seama. Sunt mai multe variante care s-ar fi putut întâmpla. Cert este că nu vrea nimeni să îți ia bani degeaba!

FaraUnID
Campion certificat
Vezi ca numărul de telefon vizibil în acel printscreen. La detalii apeluri ar trebui sa vezi exact de unde vine acel cost: sms, voce, date, servicii premium, etc!

Vio73
#StarMember
Îmi pare rău, dar mai pot fi și erori. Trebuie să urmărești factura și să le semnalezi faptul acesta. Sunt convins că se va rezolva! Succes!

Tina
Cunoscător certificat
M-am trezit și eu cu cost suplimentar, din neatenție. Am vrut sa trimit o filmare pe whatsapp. Dar a plecat prin mesaj. Poate ar trebui sa vezi, exact, de unde ai acel cost. In contul meu/ Altele/Detalii convorbiri. Cu mențiunea ca dacă costul suplimentar este de la internet, detaliile vor apărea după emiterea facturii.

Florin_D
Cunoscător certificat
Din câte știu, in roaming, ești taxat inclusiv atunci când Primești apeluri și sms-URI. Este posibil ca telefonul sa fi trecut pe rețea de roaming fără sa-ți dat tu seama și practic așa sa fi făcut cost suplimentat. Pentru a nu mai trece automat pe alta rețea, poti intra in setările telefonului, la rețele mobile, iar la Căutare rețea sa schimbi din Căutare automata, santreci pe manual. Astfel nu o sa se mai conecteze automat pe alta rețea și implicit nu o sa se mai conecteze pe roaming atunci când ai semnal mai slab pe rețeaua ta.

Razvan
#StarMember
Sms-urile nu sunt taxate în roaming, poate ai răspuns din greșeală la vreo 2-3 apeluri și ala e costul suplimentar.