Întrebare cu răspuns(uri)

Smart Wifi Orange vs. Telekom

De câteva zile apuc și eu sa ma uit la TV și ma înnebunește reclama celor de la Telekom cu Smart Wifi ul lor. Ce-i drept pare o chestie grozava și ma întrebam dacă și la Orange exista asa ceva?
Dacă Orange nu oferă asa ceva cred ca un astfel de produs poate 'fura' un număr destul de mare de clienți Orange, mai ales elevi de liceu sau studenți.

Firefly
Firefly

Firefly

User level
Nivel
3
2179 / 5000
puncte
Custom field 2
Firefly
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

@Ce ai vazut tu in reclama Telekom nu este altceva decat un router wifi cu suport gsm. Adica introduci o cartela SIM in el pe care ai activat deja o optiune de internet, bagi jucaria in priza si ai internet.

Pana si defunctul Zapp avea ceva asemanator inca de pe la inceputurile anilor 2000. Tin minte ca rulau o reclama cu niste studenti intr-o camera de camin, pana de curent iar ei continuau sa stea pe net pentru ca aveau nu-stiu-ce-modem portabil alimentat din portul USB din laptop.

Ceva asemanator comercializa si Orange.

1. Huawei B525 4G Plus Fixed Flybox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b525...
2. Huawei B311 Fixed Flybox 4G https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b311...
3. Alcatel HH40V LTE Flybox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/alcatel-hh4...
4. Huawei E5573B Airbox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-e557...

Ultimul este un hotspot wifi portabil, cu acumulator (nu necesita priza) si vad ca este sigurul ramas pe stoc, din cele prezentate aici.

Repet, nimic special. Partajarea conexiunii la internet o poti face extrem de simplu si usor cu ajutorul unui smartphone de buget + o cartela SIM prepay avand o optiune internet prepay activa.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (64)

Da (228)

78%

228 membri au votat cu DA

64 membri au votat cu NU

78% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 6

Sunt curios dacă acest router 4g de la telekom funcționează acolo unde nu au semnal... oare se folosește de rețelele altora sau cum funtioneaza! Oricum cei de la Telecom au reclame cam mincinoase... Am fost la ei sa ma interesez de ofertele lor de internet și catv întrucât se lăudau ca doamne dacă plătești mai mult de nu știu cât la abonamentele lor de cablu și internet înseamnă ca te-au păcălit ceilalți. De fapt am fost la toți distribuitorii de astfel de servicii, iar prețurile sunt aceleași cu foarte mici diferențe.

Nu are cum să se folosească de rețelele altora. Normal că nu are cum să funcționeze dacă nu are semnal. Ei au prezentat acel dispozitiv ca pe ceva wow și l-au promovat agresiv, dar eu nu văd nimic, dar absolut nimic deosebit față de dispozitivele Huawei de la Orange, care sunt mult mai bune. Ar putea și Orange să facă tot așa cu dispozitivele lor din 15 în 15 minute la televizor! Și chiar au ce ce să se laude!

Cred că reclamele comerciale ale Telekom nu se adresează oamenilor bine informați.
Socrul meu e abonat Telekom (că mai toată lumea de pe la tara) și are un soi de router de la Telekom in care se introduce și cablul care vine de la stâlp. Cred că pentru ei s-a inventat "Smart wifi",adică să nu mai bage cabluri in router,doar SIM-ul Telekom și evident în "priză" :))) . By The way,în telefonul mobil are sim Orange,că are semnal peste tot :)

avantajele la telecom sunt pretul si resursele mai ok pentru client nou serviciu exclusiv internet
daca vrei tv hd si alte minuni nu stiu daca au oferta la asaceva

@Ascary, și noi avem un router exact la fel la țară, cu cablu direct din stâlp. L-au schimbat acum 2 ani, cică e mai performant decât cel vechi, merge pe fibră, vrajeli. Celălalt avea o rază de vreo 30 de metri, îl prindeau cam toți vecinii. Ăsta de acum are abia 10-12 metri maxim, cum faci niște pași, cum ieși din raza lui de acțiune... Este oribil acum!

Cel de la Telekom e doar un router normal cu suport gsm, nu-i nimic nou sub soare. Există și la orange pachete de genul, cu routere care îți oferă o viteză mai bună. Însă un minus ar fi faptul ca orange încă nu au inclusă o opțiune de internet nelimitat la acestea

Câteva clarificări pe acest subiect:

 

Ce oferă TELEKOM 

Dispozitivul din reclamă este un router Wi-Fi care suportă cartelă SIM și suplimentar are și o baterie.  Este vorba deci de un device care emite semnal de net de pe o cartela SIM și care, pentru un anumit timp, poate fi utilizat și fără să fie conectat la o priză (atât cât ține bateria) – este ca și cum am avea un telefon care face hotspot continuu.

 

Ce oferă ORANGE

Această tehnologie este utilizată și de Orange. Aici ne referim la routerele 4G, 3G cu SIM de date (ex. https://oran.ge/387PFtd), adică acele abonamente care au un anumit volum de trafic inclus, iar după consumarea acestuia clienții vor avea acces nelimitat la internet, dar la o viteză mai mică (viteza de cost control). Față de dispozitivul Telekom din reclamă, Orange nu are un router care sa aibă și baterie. Toate routerele Orange funcționeaza doar cu alimentare de la priză. 

 

Pentru clienții care doresc mobilitate, Orange oferă modem-uri Wi-Fi (ex. https://oran.ge/2spAPPB). Principiul lor de funcționare este același, diferența constând în faptul că aceste modemuri au baterie, dar nu au port ethernet (mufă pentru conectarea prin cablu cu calculatorul).  

 

Alte mențiuni comerciale:

  • în cazul modemurilor Wi-Fi, traficul de date inclus in abonament este mult mai redus decât în cazul abonamentelor cu router (ex. 20 GB vs. 160 GB)
  • pentru abonamentele cu router există o oarecare dependență de locație – la prima sesiune de date de pe un router cu cartelă SIM se setează zona de utilizare; routerul va putea fi folosit doar în locația respectivă (o raza de 100 m); dacă se dorește schimbarea locației, este necesară contactarea Serviciului Clienți; pentru unele schimbări de locație se percepe un tarif de 2 euro + TVA     
  • cartelele de date din router nu pot fi folosite in alte dispozitive (modem-uri Wi-Fi , telefoane, tablete); invers este posibil

Netul "nelimitat" smart wifi Telekom are de fapt 80GB inclusi apoi viteza melcului. Si internetul 4G Orange are trafic inclus (nr de GB in functie de abonament) insa sa nu uitam,are optiunea Happy night inclusa care este,wow pentru amatorii de Netflix de exemplu care pot viziona online filmele sau le pot downloada noaptea si le vad ziua. Asa ca orice ar fi tot mai bun este netul 4G Orange cu Happy night si Cost control incluse in abonament. Sa mai zic de viteza? La mine in sat viteza Smart wifi-ului Telekom nu difera prea mult de cea a vitezei prin cablu de cupru Telekom adica 5-6Mbs.Net Orange 4G are minim 100 Mbs.Intrebarea mea este,cel il face atat de "smart" pe cubul Telekom?

Pe mine ma bufneste râsul cand vine aia cu un maldăr de cabluri si le tranteste obosită jos :)) Pe bune? Oare biroul de marketing al Telekom nu vede reclamele? Si vocea ,vocea aia cu "nelimitat pe bune" nu le rănește timpanele? Mie da!

Pana la urma si impactul conteaza... Pozitiv.. negativ.. astea sunt amănunte.. dacă te mai uiti o dată la intrebare, găsești "înnebunește", "pare grozavă".. concluzia mea? A avut impact si, nu cred ca e singura impactata.. :D
Eu nu-mi amintesc reclama.. nu-mi place sa merg la pomul laudat cu sacul.. in general, nu sunt atentă la reclame si, daca mai sunt si din cele care nu ma intereseaza.. cu atât mai mult, nu le vad si nu le aud..

Ăia au descoperit smart wi-fi acum, iar unii dintre noi îl folosim la Orange de peste 10-12 ani. Doar că nu-i zice așa!
Am și de la Orange un router ( Huawei E 5172), căruia poți să-i atașezi o baterie.
https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-e517...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!