Întrebare fară răspuns

Smart Wifi de la Orange

De câteva zile apuc și eu sa ma uit la TV și ma înnebunește reclama celor de la Telekom cu Smart Wifi ul lor. Ce-i drept pare o chestie grozava și ma întrebam dacă și la Orange exista asa ceva?
Dacă Orange nu oferă asa ceva cred ca un astfel de produs poate 'fura' un număr destul de mare de clienți Orange, mai ales elevi de liceu sau studenți.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Cred ca o soluție asemănătoare cu cea de la telecom ar fi Orange Home Net 4G, numai ca spre deosebire de Telekom are doar 160 Gb net trafic inclus.

Toate routerele se baga in priză. Routerele Orange 4G așa funcționează de ani multi cu un SIM și băgate in priză (sau pe acumulator). Telekom n-a inventat apa calda deși pare că vrea să ne convingă de asta :). Da,enervanta reclama,că și cea cu internet nelimitat la 5 euro,atâta doar că nu spun că limitează viteza.

Oricât de Smart ar fi, la un moment dat tot va trebui să îl încarci. Și mie mi se pare interesant, dar nu știu câte dispozitive suporta, și care este viteza pe măsură ce sunt mai multi conectați.

Cred că depinde de tipul abonamentului. La viteza mă refer. Cu cât mai mare cu atât mai bine astfel mai multi utilizatori își vor putea împărți banda. Cum aceste rutiere sunt destinate uzului casnic nu cred că vor fi prea multi conectați,membrii familiei 4-5 plus alte echipamente wifi,televizorul,frigiderul,camera video etc,cam vreo 10 simultan în medie. Cam vreo 30 de conexiuni simultane suporta aceste routere.

Avem și noi Smart Wi-fi-ul nostru, prin intermediul ruterelor Huawei B 310, 311 și Huawei B 525, care este mult mai performant decât cel al concurenței.

Da nu avem asa reclama adică eu nu am auzit de ele. Ăștia ma sâcâie efectiv cu reclamele lor
Oricum ca idee, ce prezintă reclama pare ce trebuie.

Buna Firefly,

Ce nu spun ei in reclama e ca pentru acel router smart trebuie platit suplimentar si nu este oferit gratuit.
La Orange nu exista ceva asemanator oricum nu stiu cat de bine o sa le mearga acel internet pentru ca reteaua 4G, indiferent de operator, este foarte congestionata. Idee este foarte buna mai ales pentru zonele rurale unde inca nu exista viteza la internet, iar reteaua 4G ar intrece o tehnologie ADSL.

Telekom de când a venit în țară a investit sume enorme de bani în reclamă, în loc să-i redirecționeze în infrastructură, sperând că or să crească numărul de abonați în acest mod.

@Ce ai vazut tu in reclama Telekom nu este altceva decat un router wifi cu suport gsm. Adica introduci o cartela SIM in el pe care ai activat deja o optiune de internet, bagi jucaria in priza si ai internet.

Pana si defunctul Zapp avea ceva asemanator inca de pe la inceputurile anilor 2000. Tin minte ca rulau o reclama cu niste studenti intr-o camera de camin, pana de curent iar ei continuau sa stea pe net pentru ca aveau nu-stiu-ce-modem portabil alimentat din portul USB din laptop.

Ceva asemanator comercializa si Orange.

1. Huawei B525 4G Plus Fixed Flybox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b525...
2. Huawei B311 Fixed Flybox 4G https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b311...
3. Alcatel HH40V LTE Flybox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/alcatel-hh4...
4. Huawei E5573B Airbox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-e557...

Ultimul este un hotspot wifi portabil, cu acumulator (nu necesita priza) si vad ca este sigurul ramas pe stoc, din cele prezentate aici.

Repet, nimic special. Partajarea conexiunii la internet o poti face extrem de simplu si usor cu ajutorul unui smartphone de buget + o cartela SIM prepay avand o optiune internet prepay activa.

Eu am router wi-fi Huawei E5786... Suporta 10 conexiuni în același timp (dar funcționează ok cu maxim 5) și nu mă pot plânge... Am viteza foarte buna, și semnal aproape asemenea unui telefon. În orașe cel puțin merge de zbârnâie. Îl iau cu mine peste tot... În mașină/tren, in vacanta. Am și roaming pe el, și l-am luat prin toată Europa. Am un abonament Orange Net , doar cu resurse de net, și merge super bine. Dacă sunteți în căutarea de așa ceva, ceea ce a scris @FaraUnID (cel din stoc) e chiar rezonabil.

Ce-i asa greu de crezut? Sau ce-i asa dubios?

Închei un contract cu ei, primești un router wifi cu suport gsm, o cartela SIM pe care o bagi în router, plătești un abonament lunar și ai internet.

Ca să poți exploata o rețea la maxim, îți trebuie un ruter 4g+. Acest ruter este oferit momentan doar de Orange, prin intermediul B 525!

Sunt curios dacă acest router 4g de la telekom funcționează acolo unde nu au semnal... oare se folosește de rețelele altora sau cum funtioneaza! Oricum cei de la Telecom au reclame cam mincinoase... Am fost la ei sa ma interesez de ofertele lor de internet și catv întrucât se lăudau ca doamne dacă plătești mai mult de nu știu cât la abonamentele lor de cablu și internet înseamnă ca te-au păcălit ceilalți. De fapt am fost la toți distribuitorii de astfel de servicii, iar prețurile sunt aceleași cu foarte mici diferențe.

Nu are cum să se folosească de rețelele altora. Normal că nu are cum să funcționeze dacă nu are semnal. Ei au prezentat acel dispozitiv ca pe ceva wow și l-au promovat agresiv, dar eu nu văd nimic, dar absolut nimic deosebit față de dispozitivele Huawei de la Orange, care sunt mult mai bune. Ar putea și Orange să facă tot așa cu dispozitivele lor din 15 în 15 minute la televizor! Și chiar au ce ce să se laude!

Cred că reclamele comerciale ale Telekom nu se adresează oamenilor bine informați.
Socrul meu e abonat Telekom (că mai toată lumea de pe la tara) și are un soi de router de la Telekom in care se introduce și cablul care vine de la stâlp. Cred că pentru ei s-a inventat "Smart wifi",adică să nu mai bage cabluri in router,doar SIM-ul Telekom și evident în "priză" :))) . By The way,în telefonul mobil are sim Orange,că are semnal peste tot :)

avantajele la telecom sunt pretul si resursele mai ok pentru client nou serviciu exclusiv internet
daca vrei tv hd si alte minuni nu stiu daca au oferta la asaceva

Consider că fiecare alege ce i se potrivește mai bine și să nu uităm că Telekom introduce oferte din astea din disperare.

@Ascary, și noi avem un router exact la fel la țară, cu cablu direct din stâlp. L-au schimbat acum 2 ani, cică e mai performant decât cel vechi, merge pe fibră, vrajeli. Celălalt avea o rază de vreo 30 de metri, îl prindeau cam toți vecinii. Ăsta de acum are abia 10-12 metri maxim, cum faci niște pași, cum ieși din raza lui de acțiune... Este oribil acum!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!