Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

[Încheiat] Modalități înregistrare cartele PrePay

Salut tuturor!

Mulți dintre voi știți deja că începând cu 1 ianuarie 2020 (UPDATE 31 martie 2020) nu vor mai putea fi achiziționate cartele PrePay fără un act de identitate. Iar persoanele care au cumpărat sau vor cumpăra o cartela până la finalul acestui an vor fi nevoite să își înregistreze datele de identificare până la 1 septembrie 2020.

 

Ținând cont de această situație aș vrea să lansăm o provocare. În opinia voastră, care ar fi cele mai simple modalități de înregistrare a datelor? Cum credeți că ar fi cel mai ușor să se facă înregistrarea persoanelor mai puțin tehnice?

 

EDIT: Ordonanța de Urgență nr 62/2019 a intrat în vigoare în data de 3 Septembrie 2019 și a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale la data de 18 Februarie 2020. Luând în considerare decizia CCR, datele de identificare ale utilizatorilor de cartele pre-plătite Orange, colectate până în prezent în baza acestei OUG, vor fi șterse.

MihaelaC
MihaelaC

MihaelaC

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
MihaelaC

Răspunsuri

Pagina 4 din 5

După ce apare legea se va vedea ce este de făcut.cînd o persoană va dori să achiziționeze o cartelă telefonică i se va face o fotocopie Cl.și nu va putea achiziționa mai mult de 2. cartele telefonice.în rețea fără justificare.

Dar ce se întâmplă dacă cel care a cumpărat cartela și a fost înregistrat ca deținător a acelui număr o dă alt cuiva???

Sorin_11
Sorin_11

Sorin_11

User level
Nivel
1
416 / 750
puncte
Custom field 2
Sorin_11

Este specificat căte cartele prepay poate achiziționa o persoană????

Sorin_11
Sorin_11

Sorin_11

User level
Nivel
1
416 / 750
puncte
Custom field 2
Sorin_11

Cred că la următoarea reîncărcare, deținătorul actual ar trebui să-și asume identitatea asupra cartelei respective. Altfel, dacă se întâmplă ceva, este răspunzător cel care a avut-o inițial ( ca și la mașini).

In cazul in care cartela este utilizată in alte scopuri ,ești direct răspunzător și primul verificat ești tu însuși. Ar fi mai indicat ca să nu înstrăinezi cartela astfel nu vei avea probleme.Crăciun fericit.

Ăia care au gânduri necurate, încearcă să ocolească regulile. Sunt curios și eu ce se va întâmpla până la urmă, pentru că nu am mai auzit nimic.

Da,de acolo pot veni "surprize" neplacute. Bine ca pe gainarii nostri nu-i duc mintea la actiuni de amploare. Macar din punctul asta de vedere stam bine.

Chiar dacă momentan nu neam confruntat cu astfel de specimene ,nu înseamnă că nu sunt sau că pe viitor nu pot apărea.La capitolul securitate stăm încă destul de bine dar necunoscuți se pot infiltra oricînd și oriunde,de aceea măsuri preventive trebuie luate pentru a fi în siguranță.

Inregistrarea sa se faca din contul My Orange !!! Astfel nu ar trebui sa pui la dispozitia unui agent de vanzari datele personale !!!

virgil spornic
virgil spornic

virgil spornic

User level
Nivel
0
72 / 100
puncte
Custom field 2
virgil spornic

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!