Întrebare fară răspuns

Orange modifica unilateral abonamentul Orange Me 5

Ați primit un sms, de modificare unilaterala a contractului, prin majorarea abonamentului de la 5 la 7 euro, deși sunteți în perioada contractuală? Îmi propun sa facem un fel de sondaj, pe acest subiect. Ce părere aveți? Ați mai continua abonamentul/trece pe prepay la orange/portare la alt operator?

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Răspunsuri

Și eu plătesc vreo 350 de lei, dar pentru două case ( net fix și TV), 4 abonamente de telefonie mobilă, un net mobil și mai încarc și un prepay. Sunt foarte mulțumit!

Sunt de acord cu tine, Flo 1,cînd ești departe de familie faci în așa fel să te apropii cît mai mult; nu contează că plătești un cost mai ridicat , fiecare își face conturile după a lui necesitate și în limita posibilităților pe care le are .Eu nu prea am de ales ,sunt mulțumit ca am o acoperire foarte bună și pot tine legătura cu familiarii.

Asta e , oameni buni. Vrem confort, platim. Platim fiindca ne permitem. Sunt si familii cu un singur prepay sau abonament. Fiecare se intinde cat il tine plapuma.

Este adevărat că confortul se plătește, acum cu telefonia mobilă poți vorbi in orice colț al lumii, de unde vrei, și te simți aproape de persoana cu care conversezi. Mulți doresc să aibă confort maxim și să plătească cît mai puțin ,dar acestea implică niște cheltuieli pe care operatorul trebuie să le acopere și să mai rămîma cu ceva pentru investiții.

Whatsappu' e ok, dar cand cel pe care-l apelezi nu are smartphone sa-mi zici cum il apelezi. Ca sa nu mai zic ca trebuie sa fie online, inca o conditie. :)) Dar sunt alte solutii pt telefonie fixa sau telefoane non smart, nu-i problema.

Foarte adevărat, Ascary! Confortul costă, pentru că e o condiție de bază. Am mai întâlnit persoane care au acceptat mărirea de abonament de la 5 la 7 euro, dar și care au rămas cu cel de 5 euro.

Flo, pai tocmai de asta sunt asa de generoase abonamentele de 7 euro,ca sa ai net mult sa poti vorbi pe whatsapp :) Orange se gandeste la toate si mereu in beneficiul clientului. Iar pentru cei fara smartphone tot Orange vine cu solutii, chiar si pentru cei cu buget redus, apoi mai exista si posibilitatea de rate atunci cand nu exista cash.

da, a fost o miscare abuziva, am contractul pana in februarie, daca eu vreu sa reziliez contrctul ma amendeaza, eventual ma da la tribunal , am ramas la Orange numai din cauza nepoatei mele12 ani , la care am facut un abonament, si am luat un telefon , acum am trecut pe abonament 6 euro - data urmatoare cu ambele abonamente ma voi duce cu numarul la DIGI - este mai ieftin , are promotii mai bune - telefoane ieftine, - gratuite , deservire exemplare - deja am un abonament gratuit de la ei.

Polgar atentie la Digi,sta prost la acoperire. Daca insa nu te prea deplasezi din orasul tau atunci e ok. Bun venit pe Comunitate.

@Ascary: Daca ai iesi macar o vreme in judetul (ca sa folosesti roaming-ul... ca asa spuneai) vecin ai observa diversitatea natiei.Deci acei GB oferiti de Orange pentru 7 euro (cum spui tu), unii mai zgarciti ii ofera la cantitate de sute de GB, iar altii nelimitat. Cu toate acestea, traficul tau de date nu garanteaza ca cineva va fi online astfel ca tu sa poti beneficia la maxim de Whatsapp (dar cred ca stiai acest aspect, ignorat in mesajul anterior). Cat priveste "solutiile pentru cei cu telefoane non-smart".... pauza: Ai scris ca "Orange are solutii", dar cred ca nu ti-a mai ajuns spatiul sa le si enumeri. Iar cat priveste "ratele vs cash" intreaba orice specialist bancar si iti va spune ca in rate nu e mai ieftin. E doar o ambalare a ciocolatei cu un alt ambalaj de catre marmota Orange. Stiu ca esti fan Orange, dar pana nu incerci alternative iti lipseste criteriul de comparatie: nu poti compara ceva cu nimic (dar cred ca stiai asta).

@Polgar.Tibor: Nu te ingrijora de semnal. Daca ai posibilitatea efectuarii de apeluri Wi-Fi, atunci numele operatorului nu mai conteaza. Si-asa nici unul dintre ei nu-s cu stea in frunte! I-am testat pe toti si stiu ce pot, atat ca resurse umane dar si dotari tehnice.

Nu pot accepta asa ceva. Am mai multe abonamente si sunt client DIALOG de peste 18 ani dar, daca vor face asa ceva, cred ca voi porta cele patru numere (pachet family)

Nelu, eu aș zice să suni mai întîi la Orange și să discuți puțin cu ei , poate ajungi la o înțelegere convenabilă care să îți convină . Succes.

Nu are ce sa-mi convina.
Abonamentul de 5 euro este la tara, la batrani.
Nu folosesc minutele nationale pentru ca sunam noi, despre date, roaming sau minute in alte retele nici nu mai vorbesc.

Dacă abonamentul batrînilor nu este necesar , poți să-l anulezi și treci pe prepay; încarci cartela cu 1€ credit care e valabil 10 zile, așa rezolvi problema comod și eficient cu numai 3€ lunar.

@Gianni: cu 1 euro ai 15 zile (nu 10) si cu 2 euroi te-ai scos pe o luna intreaga. Deci nu 3 euro, nu doar 20 de zile. Ca sa nu zic ca incarci cand vrei tu, nu cand vor altii.

Da, am primit, am deja abonament Orange Me5. Abonamentele la Orange sunt de foarte mult timp si nici nu intentionez sa le schimb.

@Flo 1, cu 1€ la 15 zile este și mai convenabil mai ales pentru cei mai în vîrstă ,care folosesc telefonul numai in caz de necesitate.

@1Qleu mie mi-au dat 6 GB la abonament de 6 euro, dar mai am bonusul de vechime si mai incarc si un prepay unei batrane in fiecare luna. Sincer nu consum nici un sfert din trafic. Ce bine ar fi fost sa se poate reporta :)

@Ascary chiar și cu 6GB de trafic ar trbui să stai numai pe internet ca săi poți consuma.Luna aceasta am primit de la Orange, bonus 50GB și nu am reușit să consum nici 2GB. La mmmine nu are nici un rost să se mai reporteze , de la o lună la alta nul consum nici pe cei care îi primesc lunar.

Ultima zi de abonament . Am platit 5e ani intregi. Aveam 1 gb net! De maine vedem ce ofera concurenta ca resurse si mai ales ca acoperire in teritoriul fregventat de mine.

@1Qleu: Felicitari pentru ca ai ce trebuie in instalatii. "Imi pare rau ca <ORANGE> nu a gasit <nici pentru tine> o solutie favorabila" tie. Dar nu-ti face griji, are balta peste si pescari de asemenea. Vor suferi dupa tine, cat au plans si dupa mine. Important e ca ai avut curajul pentru a face acest pas, pentru a lua aceasta decizie inteleapta. Orange va avea nevoie de multe "fapte bune" pentru a spala aceste "pacate" (cel putin in cazul meu). Atat doar ca la salubritate nu gasesti pe nimeni la treaba.

Datorita celor de aici care au facut sesizare la anpc pentru scumpire si au reusit,la fel am facut si eu.Dupa sesizare anpc,mi-au lasat me5 asa cum era.Dupa numeroase sesizari la 300 si mailuri fara nici un succes,cu anpc am reusit sa raman la me5.Multumesc celor care scriu aici,multumesc anpc si orange pentru rezolvarea cazului !

mr.17
mr.17

mr.17

User level
Nivel
1
143 / 750
puncte
Custom field 2
mr.17

am citit comentarile cit de atent am putut, mai sus am sesizat ca si eu am patit, am 2 abonamente. cu unul am trecut pe 6 euro in luna august, cu acel abonament n-am avut problema, dar am primit mesajul pentru cel cu 5 euro. M-am dus la Orange din Tg-Mures - acolo nu numai ca m-au luat la misto, dar au si vrut sa-mi opresca cartela - sa-l puna cartela incarcabila. M-a ameninta domnisoara ca imi opreste cartela. Si mentionez am contractul pina in 20 ferbruarie - de la Orange shop m-am dus la un colaborator Orange. Nici acolo n-au putut sa-mi rezolve problema, n-am putut sa trec la abonament de 6 euro numai daca cumpar telefon -[ spuse domnisoara, de la Orange shop ]. N-am avut de ales, am suna la Bucuresti - Orange.ro nr. 300 - serviciu clienti - am vorbit cu domn foarte amabil in 5 minute am trecut pe abonament de 6 euro - nu pot intelege, pe perioada contractului cum are dreptul Orange sa-mi schimbe abonamentul, si eu n-am dreptul la nimic in acea perioada, rezilierea abonameltului - pentru a trece la alta firma de telecomunicatie - clientul de ce este nevoit sa suporte santajul lui Orange - eu sint client inainte de 2000 - inca din perioada DIALOG. - [ am fost la Anpc. Acolo mi-au explicat ca au foarte multe sesizari in aceasta privinta si le vor verifica ] mult succes si rabdare va doresc tuturor !!!

Am mai spus de multe ori ca politica in magazinele Orange nu este aceeasi peste tot. Chiar sunt diferente mari intre ele. In unele nu gasesti intelegere,au atitudine refractara iar in altele vanzatorii nu mai stiu ce sa faca ca sa pleci multumit.

Cel mai bine iti rezolvi problemele printr-un apel la Serviciul Clienti. Pe baza principiului de MLM (multi level marketing), cei din teritoriu sunt mai reticenti si opun rezistenta la dorinta ta de a obtine diverse facilitati, acestia avand si competente mai limitate decat la centru. Dar fiecare abordeaza si procedeaza cum considera si cum este obisnuit. In final oricum conteaza doar satisfactia personala, nu "targul" incheiat.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!