Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Magazinul Orange stie si preturi in LEI, dar si EURO

Salutare,

Am observat ca magazinul Orange poate afisa de acum atat preturi in LEI cat si in EURO ca o setare default.
Poti alege din partea dreapta sus daca vrei sa vezi preturile in LEI sau in EURO.
Mi se pare utiliza aceasta funtionalitate, voi ce parere aveti?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Este o idee buna sa faci o comparație între euro și lei, chiar și numai să compari preturile cu cele din alte țări din Europa. Sau se poate alege și metoda de plata in RON sau EUR?
@Rafa.bloger, tu ce părere ai despre asta?

Oricum plata o faci în lei. Ar fi bine, ca toate preturile sa fie în lei, ca să nu mai fluctueze zilnic, funcție de cotațiile cursului valutar.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Mie mi se pare ok să fie în ambele monede.. Chiar dacă salariile sunt în lei, să facem comparatie este în adn-ul nostru :).. Plus că nu sunt singurii care afișează în €, dacă vreau să văd cum sunt preturile fata de alti furnizori, sa-mi fac un calcul sa vad care e mai ok la final, ar trebui să caut cursul € pe net, mi se pare mai simplu asa.. de ce sa caut, cand pot sa vad direct?!..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Salut,
Aici este o discuție mai veche - de ce operatorii telecom, nu oferă prețurile în lei ?
Abonament de 5 euro - de ce nu abonament de 23,63 lei ? Ș.a.m.d. ?
Euro ar trebui să fie la cursul BNR din ziua semnării contractului și suma de plată să nu se modifice pe toată durata contractuală !
De ce sunt corelate prețurile cu euro ? Suntem în România și salariile se primesc în RON, nu în euro ...
Ciudată treabă ...

eda2k
eda2k

eda2k

User level
Nivel
3
2509 / 5000
puncte
Custom field 2
eda2k

Prețurile pe teritoriul României ar trebui să fie toate exprimate în lei și fixe pe durata unui contract. Eventual să fie indexate cu rata inflației, imn cazul produselor la vânzare, așa noi luăm salarii în lei, cursul crește, inflația la fel, pierdem de 2x.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Salut @teacher_ ,

Despre plata in LEI sau EURO, cred ca magazinele de pe teritoriul Romaniei trebuie sa ceara plata in Lei. Nu cred ca va fi posibila o plata in EURO. Momentan in magazinul Orange nu poti alege in ce valuta sa se faca plata si merge doar in LEI.

Oricum plata se poate face doar in lei, dar de acum vezi exact cat platesti pentru orice produs inainte de a achita. Personal cred ca este un lucru foarte bun!

In sfarsit! :)

E intr-adevar o chestie foarte buna, o chestie care dupa parerea mea trebuia facuta de mult. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. De asemenea, e si una dintre chestiile propuse aici, in comunitate. E imbucurator ca astfel de sugestii ajung sa se si implementeze.

Cat despre variatia preturilor, presupun ca trebuie urmarit lucrul asta ceva mai mult timp, dar am impresia ca preturile vor fluctua oricum in functie de cursul Euro. Singura diferenta e ca nu mai trebuie sa calculam noi pretul in Lei.

Dar, binenteles, se poate sa gresesc.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Am observat ca la comercianți, din Ungaria/Bulgaria accepta sa plătești cu euro/lei direct, la un curs apropiat de cel de BNR.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Nu neaparat.. nu ai de unde sa stii la ce curs s-a facut achizitia unui produs ca sa stii si daca il avantajeaza sau nu, pe furnizor, faptul ca plata se face la cursul zilei.. Poate sa il avantajeze pretul in sine, dar, cand a facut plata produsului n-ai de unde sa stii cat a dat pe un euro.. daca a platit in euro, a trebuit sa cumpere euro si banca nu-ti vinde la cursul bnr.. cum face Orange calcul.. e putin exagerat sa spui ca in 99% din cazuri il avantajeaza, pentru ca n-ai toate datele.. nu contest, ca sunt chestii care il avantajeaza, dar, nu cursul de schimb la zi..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Draga Jay... Te invit sa studiezi evoluția euro în ultimii ani, pe piata internațională, apoi pe cea națională, și vei vedea diferența. Una sensibila, e drept, poate de câțiva bani, dar la 1.000.000 de clienți (nu e cifra exacta), sumele se simt zilnic. Iar ceea ce zici, referitor la prețul de achiziție, nu uita, Orange, ca de altfel orice comerciant, aplica o taxa pentru orice produs care poate sa varieze, tocmai ca să facă profit. Chiar daca nu pare, Orange lucrează exact ca o entitate bancara, care nu lucrează in pierdere. Nu că ar fi lucru rău, până la urmă este interesul oricărei companii să aibă profit, altfel nu și-ar putea plati salariații și toate cele :)

@teacher_, am spus foarte clar ca, sigur, sunt lucruri care-l avantajeaza pe furnizor, n-am spus ca vinde in pierdere sau ca n-are adaosuri ci, ca este exagerat sa spui ca in 99% din cazuri il avantajeaza cursul zilei.. nu ai toate datele sa afirmi asta, poate la fel de bine sa fi fost € mai scump cand a facut achizitia fata de momentul cand vinde.. isi face venituri din adaosul practicat, nu neaparat din curs... Ca n-a cumparat un telefon acum 10 ani la 4.2 lei/€ sa ti-l vanda azi la 4.7 lei/€... Cursul e dupa cum bate vantul si, dupa cum ii sta coafura lui Mugur Isarescu..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!