Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Orange se pregătește de lansarea 5G

Conform unor postări ale colegilor pe Softpedia, Orange s-a pus pe treabă și instalează de zor, antene 5G, în banda N78. Cam în cât timp credeți că va da drumul la rețea și în ce localități va fi disponibil acest serviciu?
https://forum.softpedia.com/topic/1073778-orange-romania-...

Cred că Piteștiul va intra în rândul primelor orașe cu 5G. Așa s-a întâmplat și cu 4G și cu 4G+,la scurta distanta a fost printre primele orașe cu aceste noi tehnologii.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (2)

50%

2 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

50% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Am observat că sunt câțiva colegi, unii dintre ei prezenți și aici în Comunitate, care au scos în evidență faptul că se montează antene din acestea în București și Iași, probabil și prin alte părți. Așteptăm cu interes lansarea 5g-ului și la Orange, care cred că va oferi o rețea mult mai extinsă încă de la început!

Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a declarat miercuri la Cluj Napoca, în cadrul unei dezbateri despre tehnologia 5G, că a cerut oficial Guvernului Dăncilă să transpună în legislație memorandumul încheiat cu SUA pe tema 5G, însă nu a primit niciun răspuns.

Dacă prevederile memorandumului nu vor fi adoptate de Guvern prin ordonanță de urgență, licitația pe 5 G nu va mai putea avea loc anul acesta și acest lucru va aduce un minus de 2 miliarde la bugetul național.

Sursa - https://www.digi24.ro

Este posibil sa mai avem de așteptat. Faptul ca se instalează infrastructura nu echivalează cu lansarea imediata a serviciului.

In Romania cam orice se misca greu, din diverse motive, asa ca e greu de spus.. ma gandesc însă la faptul că alte țări nici nu vor să audă de 5G și ca se tot discută despre radiații..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Probabil că sunt montate aceste antene pentru teste.
Cu siguranță vom afla în curând.

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Nu cred ca lucrurile se misca greu cel putin cand vine vorba de tehnologie si internet. Suntem printre tarile cu cea mai buna infrastructura si viteza la internet fie el internet fix sau mobil. sunt sigur ca o sa avem si 5G destul de repede, iar aria de acoperire va creste destul de repede. Acum daca vine vorba de ce spun unii "cercetatori" care sustin ca undele electromagnetice emise de antenele 5G ar fi nocive sau daunatoare pentru corpul omennesc, ar trebui sa ne gandim ca traim deja de ani buni printre tot felul de unde radio. Sa ne uitam ca aproape toti dintre noi avem in casa macar un router de internet plus ca daca faci o cautare simpla cu un telefon, putem observa ca avem in jurul nostru cel putin 4-5 alte retele wi-fi de pe la vecini nostri. Indiferent cat de bune sau nu sunt aceste unde radio, directia este in directia 5G!

Ar fi interesant să apară și 5G. Probabil va apărea în cele 5-6 mari orașe, și apoi ușor ușor se va extinde și în celelalte orașe. Nu cred că în zonele rurale vom vedea 5G prea curând, mai degrabă aștept îmbunătățiri pe partea de 4G/4G+

Grindeanu se refera la transpunerea in legislatia nationala a prevederilor memorandumul încheiat cu SUA pe tema 5G. Este vorba despre criteriile se selectie a ofertantilor si a furnizorilor de echipamente. Un fel de ghid etic.

E cu bataia lunga catre Huawei

Cred că Piteștiul va intra în rândul primelor orașe cu 5G. Așa s-a întâmplat și cu 4G și cu 4G+,la scurta distanta a fost printre primele orașe cu aceste noi tehnologii.

Da, Orange monteaza antene 5G si cel mai probabil vor porni cu cea mai extinsa astfel de acoperire fata de restul furnizorilor.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
2
799 / 2000
puncte
Custom field 2

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!