Întrebare cu răspuns(uri)

Posibil problemă Orange/ telefon dual sim?

Deschid acest topic, în speranța, ca unii dintre voi s-au mai confruntat cu aceasta problema. Dețin un telefon Huawei P20 pro, în care am pus 2 cartele sim (orange/telekom). Caz 1, dacă vorbesc la telefon de pe simul de Orange, și ma suna altcineva pe numărul de Telekom, el primește mesaj ca numărul nu are semnal și implicit primesc sms ca m-a contactat persoana X. La Orange ca să primesc acest sms (notificare) ar trebui sa am activa căsuța vocală, trecem peste. Dacă vorbesc pe telefon pe numărul de Telekom și sunt apelat pe numărul de Orange, în teorie ar trebui ca apelantul sa primească (numărul Orange nu poate fi contactat sau să intre căsuța vocală), dar numărul nu se apelează, în acest caz nu este semnalizat de rețea. Fiindcă am mai auzit de încă 2 cazuri, că nu pot fi apelați pe orange, când sunt activi pe celalalt nr, întreb dacă este o problemă Orange sau de la telefon?, din moment celălalt sim se comportă normal.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

În urma discuțiilor cu operatorul din cadrul Departamentului Tehnic Orange și a testelor efectuate de dansul cu userul mr.17, s-a ajuns la următoarele concluzii.

 

Serviciile "Mesagerie vocală și Non-stop/robotul ca abonatul nu are semnal" au unele bug-uri de sistem, când utilizatorul are activat serviciul de telefonie Volte și, anume:

 

 

1. În momentul în care simul de Orange este inactiv, din cauză că este utilizat al doilea sim, și ambii parteneri de discuție (exclusiv rețeaua Orange) au serviciul Volte activ, va intra în funcțiune, fie mesageria sau roboțelul că abonatul nu are semnal

 

2. Orice apel din Orange 2/ 3G sau alt operator din rețeaua națională către utilizatorul Orange cu serviciul Volte activ, rețeaua va da eroare și nu va semnaliza acest lucru, iar apelantul nu va fi informat ca utilizatorul este inactiv.

 

În urma testelor, pana la finalizarea și posibila rezolvare a problemei, pentru utilizatorii cu 2 simuri sau pentru cei care au mesagerie vocala activa și nu vor sa piardă niciun apel, este recomandat sa tina serviciul de voce în 2/ 3G, pentru a evita erorile mai sus amintite.

Dacă se efectuează un apel din 4G în 2/ 3G, nu este absolut nicio problema, doar invers apar aceste conflicte de sistem.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (14)

Da (11)

44%

11 membri au votat cu DA

14 membri au votat cu NU

44% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 3

Da, mie imi e destul de clar. Nu e un caz care sa fie acoperit de unul dintre cazurile alea de redirectionare si atunci se inchide apelul.

Initial ma gandeam ca poate suna totusi (ceea ce ar fi intrat pe cazul de "ocupat") si pur si simplu telefonul nu te anunta. Dar aparent e altceva.

Cred ca cel mai bine dai un mail la relatii clienti, sau vorbesti cu cineva pe chat sau la telefon, pentru ca asta e o chestie care ar trebui implementata, dupa parerea mea. Cred ca pur si simplu nu a fost adaugat un feature specific pentru cazul asta. Iar faptul ca Orange pare sa foloseasca o implementare custom a functiei de redirectionare a apelurilor nu cred ca ajuta prea mult... De-aia probabil ca merge deja pe celelalte retele (Telekom in cazul tau), dar nu merge pe Orange.

Acuma, din cate imi amintesc eu, Telekom/Cosmote are un feature de notificare chiar si daca nu ai casuta vocala activa. Orange nu. Si mai mult de atat, nu cred ca il vede ca "inactiv". De-aia nici nu intra pe cazul de inactiv sa-ti dea mesajul corespunzator ca atunci cand SIM-ul e dezactivat din soft.

Cum am zis mai sus, tind sa cred ca e un caz specific in care iti intra, caz care nu e acoperit de niciuna dintre conditiile de redirectionare, si care ar trebui implementat.
Curios ca te notifica daca suni de pe Orange totusi...

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Poate citesc si cei de la Orange,serviciul tehnic aceste probleme cu telefoanele dual sim.Detin un Huawei P20 dual sim cumparat de la Orange.Nu primesc mereu notificare/mesaj sms cine m-a sunat pe simul1 abonament orange atunci cand vorbesc pe simul 2 digi prepaid. Pe abonamentul orange am activat serviciul mesagerie vocala, cat si redirectionare apeluri dacă nu raspund sau dacă nu sunt disponibil. Pe abonamentul orange mai am activat apel în așteptare.Cine mă sună pe sim 1-abonament orange in timp ce vorbesc pe sim 2 digi prepaid, primeste un bip scurt după care se inchide apelul.Problema asta nu o face mereu,deoarece mai primesc notificare prin sms de la orange cine m-a apelat pe orange cand vorbesc pe simul 2 digi prepaid.Sa nu-mi spuneti ca in setarile de retea>setari dual sim>sa activez redirectionare apeluri intre cartele sim pentru ca nu doresc redirectionarea apelurilor intre simuri,ci doresc DOAR notificarea prin sms a apelurilor pierdute pe simul 1 orange cand vorbesc pe simul 2 digi.Multumesc!

mr.17
mr.17

mr.17

User level
Nivel
1
143 / 750
puncte
Custom field 2
mr.17

Este bine să se aducă atât în atenția producătorului, cât și a Orange această problemă, ca să se încerce o rezolvare a ei. Și cred că se poate rezolva cu bunăvoință! Succes!

Mulțumim pentru situația semnalată. Vom lua legatura cu un expert și revenim.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Razvan, cum sunt configurate sim-urile? Care e SIM-ul 1 si care e SIM-ul 2? Stiu ca doar unul va avea 4G (daca reteaua suporta asa ceva si esti intr-o zona cu semnal 4G, evident), pe cand celalalt SIM (de regula SIM2) va putea avea doar 3G/2G.

Ideea e ca daca SIM 1 are 4G si este Telekom, si SIM 2 e setat pe 2G, e normal sa se inchida apelul, pentru ca 2G nu suporta apel in asteptare. Asta e un feature care a inceput cu 3G-ul.

Cu toate astea, e foarte ciudat sa ai mesaj cand suni din Orange pe Orange, dar nu si din alta retea... Asta mi se pare super ciudat. Pentru ca inseamna ca telefonul este setat pe 3G minim pe ambele SIM-uri...doar ca problema e in alta parte.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Eu am la setari dual sim>4G SIM dual>bifat.Simul 1 este abonament orange,simul 2 este digi prepaid.Cand vorbesc pe sim 2 digi prepaid,iar pe sim 1 abonament orange ma suna un apelant cu abonament orange,apelantului orange ii face un beep in difuzor apoi se inchide apelul.In acest caz eu nu primesc notificare sms pentru apel pierdut orange.Mentionez ca apelantul orange este numarul sotiei si telefonul ei se afla in aceeasi camera cu telefonul meu dual sim Huawei p20.

mr.17
mr.17

mr.17

User level
Nivel
1
143 / 750
puncte
Custom field 2
mr.17

Nu stiu cat va fi de ajutor ce spun eu acum, dar eu am doua numere, ambele Orange, unul personal si altul de serviciu. Am vrut sa pun ambele sim-uri in telefon si consultantul Orange mi-a spus cam asa: " Daca le puneti pe amandoua, atunci cand sunteti apelata pe unul, celalalt sim va fi "invizibil" pentru retea." Am intrebat cum adica invizibil si mi-a spus ca va fi ca si cand nu exista. Nu stiu daca asta este o informatie "oficiala" sau daca era din experienta consultantului si se dorea doar o atentionare prieteneasca, dar pare sa semene cu ce povestesti tu si sa nu fie neaparat legata de telefon. Desi si eu tot Huawei am, doar ca e Mate 10 Pro. Eu am renuntat sa mai pun ambele simuri in telefon. Chiar sunt curioasa ce rezolvi.

Paaai...s-ar putea sa aiba legatura, zic eu. Pentru ca pe 2G, daca tu primesti un apel si esti deja intr-o convorbire, n-o sa-ti intre apelul. Pe 3G in schimbi, o sa sune. De-aia eu zic ca e important de verificat ce retea isi iau SIM-urile respective. Pentru ca din cate stiu eu, poti avea doar unul dintre SIM-uri pe 4G. Oricare dintre ele, dar doar unul dintre ele. Poate P20 Pro e o exceptie de la regula asta si ofera 4G pe ambele SIM-uri simultan. Dar chiar si asa, tu in continuare poti sa configurezi (sau ar trebui sa poti) daca vrei sau nu ca acele SIM-uri sa aiba 4G.

Dar, cum am zis, cred ca in cazul tau problema e in alta parte...dar incerc sa iau pe rand toate cazurile care imi vin in minte. Acuma, in cazul tau apelul e pe un alt SIM oricum...deci nu stiu/nu cred ca e de acolo. Ziceam doar sa le luam pas cu pas.

De asemenea, Huawei P20 pro conform GSMarena nu are dual-sim Activ. Are dual-SIM Standby. Poate nu am inteles eu la ce te referi, dar uite aici link-ul catre pagina respectiva: https://www.gsmarena.com/huawei_p20_pro-9106.php

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

@Razvan, poți să schimbi SIM-urile între ele in telefon, să mai testezi o dată scenariile și să revii cu feedback?
Rugaminte să le schimbi fizic, adică să le scoți din telefon și să le reintroduci pe fiecare in locul celuilalt (nu din setarile telefonului). Mulțumim!

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

@imch, asta e o limitare a dual-sim-ului in general. Si probabil consultantul s-a bazat pe cazul "general" in care ar putea sa se gaseasca userii. Cum ziceam si mai sus, exista mai multe tipuri de Dual-SIM. Activ si Standby.

Majoritatea (si in general telefoanele mai ieftine) au Dual SIM de tip Standby, adica ambele sim-uri asteapta apel, dar doar pe unul poti fi sunat la un moment dat.
La dual SIM Activ, poti fi apelat simultan pe ambele numere.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

@arsradu, ca să înțelegi mai bine, ai 2 simuri în telefon dual sim stand-by. Vorbesc de pe orange, simul de Telekom devine inactiv, dacă ma suna careva pe Telekom, intră robotul și îl înștiințează pe apelant că numărul este indisponibil, după ce închid convorbirea pe orange, primesc notificare ca am primit un apel de la respectivul. Dacă vorbesc de pe Telekom, Orange devine inactiv. În acest timp, dacă o persoana ma apelează din rețeaua Orange pe numărul Orange, intră robotul și spune ca sunt indisponibil sau intră mesageria vocală și după ce termin convorbirea cu Telekom, primesc sms de apel pierdut pe orange. Dacă sunt din alte rețele, când Orange este inactiv, îmi arată că se apelează numărul, după care rămâne fără răspuns, se închide pur și simplu, ca și când ar fi de revelion sau în zilele de sărbători.

Am realizat greseala dupa ce am scris. Sorry. Si sper sa rezolvi.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Și la prietenul mr. 17, e cam aceeași problemă, numai ca la el, dacă îl sun eu, este notificat, dacă îl suma membrii familiei (abonați Orange), nu se apelează neam telefonul.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!