Întrebare cu răspuns(uri)

Posibil problemă Orange/ telefon dual sim?

Deschid acest topic, în speranța, ca unii dintre voi s-au mai confruntat cu aceasta problema. Dețin un telefon Huawei P20 pro, în care am pus 2 cartele sim (orange/telekom). Caz 1, dacă vorbesc la telefon de pe simul de Orange, și ma suna altcineva pe numărul de Telekom, el primește mesaj ca numărul nu are semnal și implicit primesc sms ca m-a contactat persoana X. La Orange ca să primesc acest sms (notificare) ar trebui sa am activa căsuța vocală, trecem peste. Dacă vorbesc pe telefon pe numărul de Telekom și sunt apelat pe numărul de Orange, în teorie ar trebui ca apelantul sa primească (numărul Orange nu poate fi contactat sau să intre căsuța vocală), dar numărul nu se apelează, în acest caz nu este semnalizat de rețea. Fiindcă am mai auzit de încă 2 cazuri, că nu pot fi apelați pe orange, când sunt activi pe celalalt nr, întreb dacă este o problemă Orange sau de la telefon?, din moment celălalt sim se comportă normal.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

În urma discuțiilor cu operatorul din cadrul Departamentului Tehnic Orange și a testelor efectuate de dansul cu userul mr.17, s-a ajuns la următoarele concluzii.

 

Serviciile "Mesagerie vocală și Non-stop/robotul ca abonatul nu are semnal" au unele bug-uri de sistem, când utilizatorul are activat serviciul de telefonie Volte și, anume:

 

 

1. În momentul în care simul de Orange este inactiv, din cauză că este utilizat al doilea sim, și ambii parteneri de discuție (exclusiv rețeaua Orange) au serviciul Volte activ, va intra în funcțiune, fie mesageria sau roboțelul că abonatul nu are semnal

 

2. Orice apel din Orange 2/ 3G sau alt operator din rețeaua națională către utilizatorul Orange cu serviciul Volte activ, rețeaua va da eroare și nu va semnaliza acest lucru, iar apelantul nu va fi informat ca utilizatorul este inactiv.

 

În urma testelor, pana la finalizarea și posibila rezolvare a problemei, pentru utilizatorii cu 2 simuri sau pentru cei care au mesagerie vocala activa și nu vor sa piardă niciun apel, este recomandat sa tina serviciul de voce în 2/ 3G, pentru a evita erorile mai sus amintite.

Dacă se efectuează un apel din 4G în 2/ 3G, nu este absolut nicio problema, doar invers apar aceste conflicte de sistem.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (6)

Da (8)

57%

8 membri au votat cu DA

6 membri au votat cu NU

57% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Eu as spune ca de la telefon.. dar, e doar o parere.. n-aș sti sigur.. Eu am avut probleme cu digi si orange.. momentan am 2 telefoane, dar, as cam vrea sa revin la unul singur dual.. ca e greu asa, plus telefonul de serviciu..
O varianta de a afla ar fi schimbând sim-ul care crezi tu ca are probleme.. cu unul din alta retea in prima faza si-apoi, în funcție de rezultat cu alt sim orange..

Din cate stiu si am mai intalnit, in momentul cand vorbesti pe unul din numere, celalalt apare ca fiind deconectat. Eu personal desi detin un telefon dual sim, am doar o cartela sim bagata in el deci nu pot spune ca telefonul meu face asta. Mama in schimb are telefon dual sim cu doua cartele bagate in telefon (orange si digi) si cand vorbeste pe unul din numerele de telefon, celalalt suna ca si cum nu ar avea semnal sau ar fi inchis. Eu de fiecare data cand sun si apare unul din numere inchise, sigur vorbeste pe celalalt numar. Precis si la tine este sa vie telefonul care reactioneaza asa doar ca nu inteleg din ce motiv numarul de orange nu se apeleaza. Stiu ca ceva aseamanator se intampla cand o sun pe mama, astept foarte mult pana imi intra mesajul ca "abonatul nu poate fi contactat".

Zic și eu, dacă era telefonul, celalalt număr nu mai semnaliza rețeaua. Un prieten are P20, cu Orange/Digi, la fel și la el, Orange nu se apelează, deși are căsuță vocală activă, Digi nu are semnal/intră căsuța vocală.

Aparent, asta suna ca o problema de compatibilitate, un "conflict" de interese intre cele doua retele.
Dar, nu ar trebui sa fie o problema de la telefon, din moment ce dual sim-urile sunt facute sa sustina doua cartele simultan, indiferent de natura lor, nu-i asa ? Si aici intervine chichita :D
Oare poti tu sa verifici si sa afli ce fel de dual-sim are telefonul ?
1.Dual Sim Pasiv - nu este un telefon dual-sim in adevaratul sens al cuvantului, avand un singur modem radio, care poate fi conectat la o singura retea si cu un singur numar de telefon .
2. Dual Sim Dual Standy - tot de un singur modem radio vorbim si aici cred ca se incadreaza Huawei-ul tau, deoarece in clipa in care preluam un apel, cartela de pe care am raspuns este singura care ramane activa, cealalta find deconectat de la retea pe toata perioada convorbirii. Odata terminata convorbirea, cea de-a 2a cartela revine online si poate fi utilizata normal. Tot aici, daca ai setat de exemplu conexiune de date sa se faca prin cea de-a 2a cartela, cat timp folosesti prima cartela, telefonul tau va fi deconectat de la Internet .
3. Dual Sim Dual Active - ambele cartele sunt active simultan, tot timpul, fiecare avand alocat un modem radio dedicat, insa costul de achizitie al telefoanelor cu Dual sim Dual Active este mai ridicat decat restul .

Sper sa iti fie de ajutor !
Cu Stima,
Iulia .

iuiu
iuiu

iuiu

User level
Nivel
2
1614 / 2000
puncte
Custom field 2
iuiu

Iulia, mulțumesc de explicație, însă nu e vorba să fie online, înțeleg că nu e dual sim activ tot timpul. Problema este de ce nu se apelează numărul de telefon Orange, când sunt angajat într-o convorbire pe celalalt număr de telefon, adică să intre robotul și să zică ca nu are semnal/căsuța vocală ca la telekom/digi.

Daca in setarile dual-sim din telefon nu gasesti nici o functie, problema nu este de la telefon. Incearca doar cu o cartela, sa vezi in primul rand daca mesageria (sau mesajul de ocupat) functioneaza, si activeaza-l, si apoi vezi daca merge si pe dual.
Cred ca problema este la Orange, care nu a setat corespunzator cartelele pe modul dual-sim.

Cum a zis si Iulia, sunt mai multe tipuri de Dual SIM. Iar telefonul tau este Dual SIM (dual-standby).
Ceea ce inseamna ca doar in Standby va folosi ambele sim-uri si va putea primi apeluri pe oricare dintre cele doua numere.
Odata ce esti in apel pe unul dintre SIM-uri, celalalt SIM va deveni automat indisponibil.

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Normal ca trebuie sa devina indisponibil, problema e de ce nu se apelează numărul și sa intre robotul "abonatul Orange nu poate fi contactat", în schimb apelul nu se initializeaza, arata ca se efectuează apelul, dar nu zice nimic, se întrerupe.

Da, ai dreptate. As zice ca probabil cazul asta nu e acoperit pe partea Orange. Stii ca ai acele cazuri de deviere apel catre casuta vocala (daca e activa)? Ma gandesc ca acel caz specific in care tu vorbesti pe un alt numar, iar numarul tau (de Orange) este pus "pe pauza", nu e acoperit de niciunul dintre acele cazuri. Si atunci, oricine te-ar suna pe Orange, nu primeste niciun mesaj, pentru ca nu e configurat niciun mesaj pentru cazul asta.

Asta cred ca ar trebuit dat ca sugestie/bug (dar mai probabil sugestie) de implementare.

Si mai e o chestie, din moment ce Orange nu pare sa foloseasca metoda clasica de redirectionare a apelurilor (de exemplu **61*nr de tel# + Call), nu stiu de ce, nici nu stiu daca iti poti configura tu cumva cazul asta.

Parerea mea e ca:
1. Orange ar trebui sa foloseasca standardul folosit de toata lumea pentru redirectionari. Astfel incat sa nu trebuiasca sa umbli prin meniuri ca sa iti dezactivezi casuta vocala in loc de un simplu apel la ##002#.
2. Pentru cazul asta, cel mai probabil va trebuie sa iei legatura cu cineva de la relatii cu clientii, pentru ca s-ar putea sa trebuiasca implementata chestia asta pe partea Orange.

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Pai da... Problema e ca SIM-ul nu e chiar dezactivat. Asta e si problema. Nu exista setat niciun mesaj pentru cazul asta specific. Banuiesc ca e un cod specific cu care se intoarce in urma unui apel de genul asta. Si pentru acel cod, cred ca nu e setat nimic. Evident, e doar o parere.

E ceva de genul:
1. nu e in retea?
nu.
2. ok. e in retea dar nu raspunde?
nu.
3. e ocupat?
telefonul zice ca da.
4. e ocupat pe a SIM-ul asta?
nu.
OK, atunci nu stiu ce e de facut. :)) Fallback? Nu. Ok, atunci inchidem apelul.

Atata timp cat Orange pare sa foloseasca o implementare custom a serviciului de redirect...e greu de spus ce anume se intampla in spate.
Asta e doar o supozitie.

De-aia ziceam ca poate daca ai lua legatura cu cineva, te-ar putea ajuta. Acuma, nici nu stiu, Orange are in oferta vreun telefon dual-sim? Pentru ca ma indoiesc ca problema asta e in vreun fel specifica telefonului tau.

Mai am o curiozitate (si scuze daca ai mentionat cumva deja chestia asta pe undeva): daca suni de pe alt telefon pe nr de Orange (in timp ce tu esti deja intr-un apel pe Telekom), pe telefonul de pe care suni, se aude ca si cand s-ar face apelul (si suna) sau nu se aude nimic si la un moment dat se inchide?

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Telefonul e cumpărat de la orange, teoretic trebuie sa asigure suport,
”Mai am o curiozitate (si scuze daca ai menționat cumva deja chestia asta pe undeva): daca suni de pe alt telefon pe nr de Orange (in timp ce tu esti deja intr-un apel pe Telekom), pe telefonul de pe care suni, se aude ca si când s-ar face apelul (si suna) sau nu se aude nimic si la un moment dat se închide?”
Dacă sun de pe un număr din afara rețelei orange, se apelează, dar nu se mai face legătura și se aude un bip scurt, dacă sun de pe orange, îmi semnalizează că numărul de telefon este inactiv.

Da, mie imi e destul de clar. Nu e un caz care sa fie acoperit de unul dintre cazurile alea de redirectionare si atunci se inchide apelul.

Initial ma gandeam ca poate suna totusi (ceea ce ar fi intrat pe cazul de "ocupat") si pur si simplu telefonul nu te anunta. Dar aparent e altceva.

Cred ca cel mai bine dai un mail la relatii clienti, sau vorbesti cu cineva pe chat sau la telefon, pentru ca asta e o chestie care ar trebui implementata, dupa parerea mea. Cred ca pur si simplu nu a fost adaugat un feature specific pentru cazul asta. Iar faptul ca Orange pare sa foloseasca o implementare custom a functiei de redirectionare a apelurilor nu cred ca ajuta prea mult... De-aia probabil ca merge deja pe celelalte retele (Telekom in cazul tau), dar nu merge pe Orange.

Acuma, din cate imi amintesc eu, Telekom/Cosmote are un feature de notificare chiar si daca nu ai casuta vocala activa. Orange nu. Si mai mult de atat, nu cred ca il vede ca "inactiv". De-aia nici nu intra pe cazul de inactiv sa-ti dea mesajul corespunzator ca atunci cand SIM-ul e dezactivat din soft.

Cum am zis mai sus, tind sa cred ca e un caz specific in care iti intra, caz care nu e acoperit de niciuna dintre conditiile de redirectionare, si care ar trebui implementat.
Curios ca te notifica daca suni de pe Orange totusi...

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Poate citesc si cei de la Orange,serviciul tehnic aceste probleme cu telefoanele dual sim.Detin un Huawei P20 dual sim cumparat de la Orange.Nu primesc mereu notificare/mesaj sms cine m-a sunat pe simul1 abonament orange atunci cand vorbesc pe simul 2 digi prepaid. Pe abonamentul orange am activat serviciul mesagerie vocala, cat si redirectionare apeluri dacă nu raspund sau dacă nu sunt disponibil. Pe abonamentul orange mai am activat apel în așteptare.Cine mă sună pe sim 1-abonament orange in timp ce vorbesc pe sim 2 digi prepaid, primeste un bip scurt după care se inchide apelul.Problema asta nu o face mereu,deoarece mai primesc notificare prin sms de la orange cine m-a apelat pe orange cand vorbesc pe simul 2 digi prepaid.Sa nu-mi spuneti ca in setarile de retea>setari dual sim>sa activez redirectionare apeluri intre cartele sim pentru ca nu doresc redirectionarea apelurilor intre simuri,ci doresc DOAR notificarea prin sms a apelurilor pierdute pe simul 1 orange cand vorbesc pe simul 2 digi.Multumesc!

mr.17
mr.17

mr.17

User level
Nivel
1
143 / 750
puncte
Custom field 2
mr.17

Este bine să se aducă atât în atenția producătorului, cât și a Orange această problemă, ca să se încerce o rezolvare a ei. Și cred că se poate rezolva cu bunăvoință! Succes!

Mulțumim pentru situația semnalată. Vom lua legatura cu un expert și revenim.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Razvan, cum sunt configurate sim-urile? Care e SIM-ul 1 si care e SIM-ul 2? Stiu ca doar unul va avea 4G (daca reteaua suporta asa ceva si esti intr-o zona cu semnal 4G, evident), pe cand celalalt SIM (de regula SIM2) va putea avea doar 3G/2G.

Ideea e ca daca SIM 1 are 4G si este Telekom, si SIM 2 e setat pe 2G, e normal sa se inchida apelul, pentru ca 2G nu suporta apel in asteptare. Asta e un feature care a inceput cu 3G-ul.

Cu toate astea, e foarte ciudat sa ai mesaj cand suni din Orange pe Orange, dar nu si din alta retea... Asta mi se pare super ciudat. Pentru ca inseamna ca telefonul este setat pe 3G minim pe ambele SIM-uri...doar ca problema e in alta parte.

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Eu am la setari dual sim>4G SIM dual>bifat.Simul 1 este abonament orange,simul 2 este digi prepaid.Cand vorbesc pe sim 2 digi prepaid,iar pe sim 1 abonament orange ma suna un apelant cu abonament orange,apelantului orange ii face un beep in difuzor apoi se inchide apelul.In acest caz eu nu primesc notificare sms pentru apel pierdut orange.Mentionez ca apelantul orange este numarul sotiei si telefonul ei se afla in aceeasi camera cu telefonul meu dual sim Huawei p20.

mr.17
mr.17

mr.17

User level
Nivel
1
143 / 750
puncte
Custom field 2
mr.17

Nu stiu cat va fi de ajutor ce spun eu acum, dar eu am doua numere, ambele Orange, unul personal si altul de serviciu. Am vrut sa pun ambele sim-uri in telefon si consultantul Orange mi-a spus cam asa: " Daca le puneti pe amandoua, atunci cand sunteti apelata pe unul, celalalt sim va fi "invizibil" pentru retea." Am intrebat cum adica invizibil si mi-a spus ca va fi ca si cand nu exista. Nu stiu daca asta este o informatie "oficiala" sau daca era din experienta consultantului si se dorea doar o atentionare prieteneasca, dar pare sa semene cu ce povestesti tu si sa nu fie neaparat legata de telefon. Desi si eu tot Huawei am, doar ca e Mate 10 Pro. Eu am renuntat sa mai pun ambele simuri in telefon. Chiar sunt curioasa ce rezolvi.

Paaai...s-ar putea sa aiba legatura, zic eu. Pentru ca pe 2G, daca tu primesti un apel si esti deja intr-o convorbire, n-o sa-ti intre apelul. Pe 3G in schimbi, o sa sune. De-aia eu zic ca e important de verificat ce retea isi iau SIM-urile respective. Pentru ca din cate stiu eu, poti avea doar unul dintre SIM-uri pe 4G. Oricare dintre ele, dar doar unul dintre ele. Poate P20 Pro e o exceptie de la regula asta si ofera 4G pe ambele SIM-uri simultan. Dar chiar si asa, tu in continuare poti sa configurezi (sau ar trebui sa poti) daca vrei sau nu ca acele SIM-uri sa aiba 4G.

Dar, cum am zis, cred ca in cazul tau problema e in alta parte...dar incerc sa iau pe rand toate cazurile care imi vin in minte. Acuma, in cazul tau apelul e pe un alt SIM oricum...deci nu stiu/nu cred ca e de acolo. Ziceam doar sa le luam pas cu pas.

De asemenea, Huawei P20 pro conform GSMarena nu are dual-sim Activ. Are dual-SIM Standby. Poate nu am inteles eu la ce te referi, dar uite aici link-ul catre pagina respectiva: https://www.gsmarena.com/huawei_p20_pro-9106.php

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

@Razvan, poți să schimbi SIM-urile între ele in telefon, să mai testezi o dată scenariile și să revii cu feedback?
Rugaminte să le schimbi fizic, adică să le scoți din telefon și să le reintroduci pe fiecare in locul celuilalt (nu din setarile telefonului). Mulțumim!

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

@imch, asta e o limitare a dual-sim-ului in general. Si probabil consultantul s-a bazat pe cazul "general" in care ar putea sa se gaseasca userii. Cum ziceam si mai sus, exista mai multe tipuri de Dual-SIM. Activ si Standby.

Majoritatea (si in general telefoanele mai ieftine) au Dual SIM de tip Standby, adica ambele sim-uri asteapta apel, dar doar pe unul poti fi sunat la un moment dat.
La dual SIM Activ, poti fi apelat simultan pe ambele numere.

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

@arsradu, ca să înțelegi mai bine, ai 2 simuri în telefon dual sim stand-by. Vorbesc de pe orange, simul de Telekom devine inactiv, dacă ma suna careva pe Telekom, intră robotul și îl înștiințează pe apelant că numărul este indisponibil, după ce închid convorbirea pe orange, primesc notificare ca am primit un apel de la respectivul. Dacă vorbesc de pe Telekom, Orange devine inactiv. În acest timp, dacă o persoana ma apelează din rețeaua Orange pe numărul Orange, intră robotul și spune ca sunt indisponibil sau intră mesageria vocală și după ce termin convorbirea cu Telekom, primesc sms de apel pierdut pe orange. Dacă sunt din alte rețele, când Orange este inactiv, îmi arată că se apelează numărul, după care rămâne fără răspuns, se închide pur și simplu, ca și când ar fi de revelion sau în zilele de sărbători.

Am realizat greseala dupa ce am scris. Sorry. Si sper sa rezolvi.

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Și la prietenul mr. 17, e cam aceeași problemă, numai ca la el, dacă îl sun eu, este notificat, dacă îl suma membrii familiei (abonați Orange), nu se apelează neam telefonul.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!