anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Samsung Galaxy Fold

Razvan
#StarMember

Vineri, 6.09.2019, la Berlin a fost lansat cel mai nou produs al producătorului nr. 1 de telefonie Samsung. Acesta e deja disponibil la comanda in Coreea de Sud. Dacă tot a fost lansat, m-am gândit să-i facem un topic dedicat și sa discutam despre el. Se pare ca vine cu modem 5G, un ecran de 7,3 inch, 12Gb de ram, 512 Gb memorie de stocare, trei camere foto, 16 MP și filmare full HD, procesor Snapdragon 855, cel mai nou și potent la ora actuală, însă dezamăgire mare cu o baterie cam mica de 4380 mAh, în condițiile în care Huawei Mate 30 pro va avea 4500 mAh. Prețul destul de piperat, 2000 $, aproximativ 1813 €. Sa vedem, ce vânzări va avea noul dispozitiv de la Samsung. https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_fold-9523.php

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Scump rău și bateria cam slăbuță în comparație cu cerințele. În rest, este un telefon ultraperformant, care are ultimul procesor de la Snapdragon, 5g și multe alte caracteristici de top, plus design-ul impresionant.

Vizualizare soluţie în postul original

24 Răspunsuri 24

teacher_
#StarMember
Mie mi s-a părut foarte mult și 1000 de Euro pentru Note 10+. Este un telefon frumos, care are de toate, plus ecranul acela super tare care se împachetează. Personal cred că se adresează celor 1% care au venituri mult peste medie.

Ascary
Campion certificat
Frankenstein in varianta Samsung. Un experiment sortit eșecului. Nu cred că Samsung va mai scoate un al doilea Fold. Tot ce ai nevoie este un telefon bun și după caz o tableta. Foldul nu poate suplini tableta și nici telefonul. Este un hibrid care nu va satisface. Caracterizarea mea in trei cuvinte: urat,prost și scump.

FaraUnID
Campion certificat
Daca pretul recomandat de producator este de cca 2000 USD, bisnitariii din retail-ul romanesc vor vinde produsul cu 3000 EURO. Tin minte episodul in care Altex vindea in Romania iPhone 4 de 32GB cu 10.249 lei (adica 102 milioane lei vechi) sau 2500 EURO daca vreti pretul exprimat in moneda nationala.

Razvan
#StarMember
Nu au decât să-l vândă cu cât vor, să vedem câți se vor înghesui să-l cumpere, dar probabil că vor exista și astfel de doritori.

Vio73
#StarMember
Scump rău și bateria cam slăbuță în comparație cu cerințele. În rest, este un telefon ultraperformant, care are ultimul procesor de la Snapdragon, 5g și multe alte caracteristici de top, plus design-ul impresionant.

TheSpecialist
Maestru
Nici eu nu cred ca va prinde la public acest telefon. Este destul de voluminos, foarte scump și cumva cam useless din punctul meu de vedere. Probabil va fi cumpărat de vreo 2 cefe late și vreo 2-3 poți, dar nu vad un succes prea mare în viitor. În plus trebuie sa te porți cu el ca și cu un porțelan, nu prea vad cum ar sta o folie pe ecranul ala, ca să nu mai vorbim de husa de protecție.

Laura_cio
Senior
Scump, dar dispune de tehnologia 5G, are Android 9.

TheSpecialist
Maestru
Nu ma grăbesc sa am acces la o tehnologie atât de controversata 🙂

iHelp
Junior
Observ ca ai simtit nevoia sa specifici "producatorul nr. 1 de telefonie". Nu era nevoie. Degeaba e producatorul 1 daca produce ce nu trebuie. Haideti totusi sa nu uitam de esecul cu prima lansare a lui Fold in urma careia au plecat cu coada intre picioare cu tot cu dispozitivul lor inovator. Nu ma intelegeti, gresit, am folosit Samsung, dar trebuie sa deschidem ochii catre realitate si sa nu ne orbeasca acel "producatorul nr. 1 de telefonie". Intr-adevar, telefoanele care se indoaie sunt un proiect de mult dorit, iar Samsung au vrut sa fie primii, asta terminandu-se cu un esec, cum am spus. Abordarea celor de la HUAWEI, pe de alta parte, mi se pare mult mai inteligenta. Am sa va spun si de ce. In primul rand, pe Galaxy Fold, ecranul din fata este extrem de mic, iar din ecranul mare o mare fasie iti este acoperita de camere. La HUAWEI Mate X, ecranul "mic" este edge-to-edge, iar ecranul mare de asemenea edge-to-edge, toata partea de camere mutandu-se exact unde trebuie. Cand ai ecranul strans, poti face selfie foarte usor ne avand nevoie de mult ecran. Poti face evident si poza normala, dar pentru o vedere mai buna, deschizi telefonul. Folosim aceleasi 2 camere performante pentru ambele tipuri de poze, asta rezultand intr-o eficienta mai buna a utilizarii spatiului. Speicificatiile deja nu mai conteaza, deoarece nu mai exista telefoane slabe in 2019. Toate in felul lor sunt puternice. Pretul cel putin nu mai are de ce sa fie o surprindere. Cel putin 1800 de euro pentru telefonul high-end la care toata lumea visa. Deci consider ca nu are rost sa vorbim de aceste doua capitole cat nici de capitolul camera. Bateria la Fold intr-adevar pentru cat vrea sa ofere este foarte mica, in schimb ma astept la o optimizare decenta din partea celor de la Samsung, deoarece Huawei, chiar si in prototipul pentru Huawei Mate X au facut o treaba geniala cu bateria si rezista foarte bine.Apropo de procesor, nu as fi atat de increzator ca in Romania va veni Snapdragon. Cu siguranta vor improviza cei de la Samsung un alt Exynos care sa speram ca va atinge performantele dorite. Ca o incheiere, cum a spus si Ascary : Urat, prost si scump. Design-ul nu este de partea lui, prost gandit din punctul de vedere al multor capitole esentiale si exagerat de scump pentru cate ofera. Ma indoiesc ca o sa fie mare diferenta fata de primul esec 🙂

Razvan
#StarMember
Deocamdată e nr. 1 la vânzări, speram să fi fost anul asta Huawei, dar a avut grijă Trump.

teacher_
#StarMember
Eh, cred că nu vedeți problema principală. Și dacă avea camerele unde trebuie, și era bine proporționat, tot rămâne prețul imens. Cine oare o să il cumpere la prețul de lansare?

Miha_Z
#StarMember
E un pret mult prea mare pentru nivelul nostru de trai. Si daca si la aspect lasa de dorit, vor fi cat mai putini doritori.

Florin_D
Cunoscător certificat
Personal nu am incredere nici in acest prim samsung galaxy fold 1 reintrpretat cu problemele rezolvate (oare?). Nici in trecut cand telefoanele erau in butoane si existau sisteme de glisare sau clapeta, acestea nu erau foarte fiabile. Poate si din acest motiv nu am avut prea multe telefoane de genul acela intrucat in jurul meu toata lumea seplangea de diferite probleme de la balamale rupte sau care prindeau joc pana la foliile intre placa de baza si ecran care se defectau sau intrerupeau din cauza glisarii sau rabatarii partii mobile a telefonului. Ba chiar si eu am fost unul din acei posesori de telefon cu sistem de glisare a ecranului care dupa doar cateva luni, acesta s-a defectat ne mai putand folosi telefonul sub nici o forma. Am fost nevoit sa merg la un service gsm pentru schimbarea acelei folii intre cele doua componente ale telefonului pentru al face functional. Evident ca nu a mai fost ca la inceput telefonul si implicit problemele au revenit. Asa ca traiasca telefoanele fara parti in miscare! 🙂

Razvan
#StarMember
Am avut Samsung U600, acela a fost fiabil și rezistent în timp, nu am avut probleme cu el. La Sony w600i, i-am schimbat pe garanție folia la butoane, după care l-am pierdut în 105, asta e, neatent și hoții au profitat.