Întrebare cu răspuns(uri)

Cum as putea sa imbunatatesc performanta laptopului meu HP?

Am un HP din 2016, care nu prea mai face fata, desi il utilizez doar la chestii de rutina. Se poate imbunatati performanta cumva?

Valacchus
Valacchus

Valacchus

User level
Nivel
1
250 / 750
puncte
Custom field 2
Valacchus
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Cum a zis si Ascary reinstaleaza windows, dar daca nu ai deja, eu te sfatuiesc sa faci un upgrade la hdd si sa iei un SDD. O sa vezi o imbunatatire semnificativa a laptopului. Si eu folosesc un HP pe care il am din 2011 (I3 2,2, 8g ram, hdd 650). Desi foloseam aceleasi programe incepuse sa se miste foarte greu, mai ales la pornire dura o vesnicie pana se incarca. Am trecut la SSD 250G si este de nerecunoscut. Hdd-ul vechi l-am bagat intr-un rac usb si il folosesc cand ma mai uit la poze.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (6)

75%

6 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

75% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

Eu cred că trebuie reinstalat windows, iar dacă nu-ți convin configurațiile laptopului din fabricație, îți iei unul nou mult mai potent și gata. Adăugirile creează complicații! Succes!

FaraUnId da,la fiecare doi ani eu îmi vând laptopul și cumpăr altul. Gama Alienware. Costa in jur de 65-70 milioane,doar că nu dau acești bani in fiecare an,adaug doar 15% restul banilor sunt din vânzarea laptopului vechi.Sa oprim discuția aici. Postatorul are cred eu suficiente sfaturi.

Rugăminte mare să păstrăm Comunitatea prietenoasă și productivă pentru toți membrii și să nu ne îndepărtăm de la subiect! Mulțumim!

Nu știu dacă toți sunt dispuși să cumpere laptopuri din 2 in 2 ani, doar nu suntem copii sa le schimbam ca pe jucării. Consider că atâta timp cât poți trage de el, tragi....cât se poate. :)

@Ascary Este fix problema ta ce faci tu cu bani tai, valabil pentru oricare din membrii comunității.

Dar, în momentul în care un membru al comunității are o problema cu un device și solicita ajutor, nu săriți să-l ajutați cu sfaturi de genul "vinde-l și cumpără-ti altul"

Bine, nici el nu a oferit date tehnice ale laptopului. Așa oricine e liber sa își exprime părerea, utilizatorul oricum face tot ce știe el mai bine, în final.

@Valacchus, ce ai hotărât în legatură cu laptopul tău? Te-a ajutat vreunul din răspunsurile primite în Comunitate? Daca nu, dă-ne, te rog, mai multe detalii despre caracteristicile tehnice ale laptopului si despre modul în care îl folosești. Te așteptăm!

teacher, eu îmi câștig pâinea cu laptopul. Sunt tester pentru Ubisoft,de aceea am nevoie de un laptop gaming cat mai performant fiindcă și jocurile devin de la an la an mai mari consumatoare de resurse. O înțelegere între producătorii hardware și cei software.

FaraUnId,daca urmăreai atent răspunsurile ai fi observat că membrii au propus vânzarea ca ultima soluție. Nu a "sărit" nimeni direct cu vânzarea și cumpărarea altuia. În definitiv și aceasta este o soluție de Upgrade.

@Ascary, respect ceea ce faci, nu am contestat niciodată asta. Doar că nu toți sunt in această situație. Din cei 9.3 milioane de locuitori activi (angajați) ai țării, probabil 0.1% se ocupa cu ceea ce faci tu, și au aceste nevoi de consum... Tocmai pentru ei probabil sunt produsele de top. Dar aici discutam despre un laptop amărât, pe care poate o să îl vândă, sau nu. Sper numai să ne spună și nouă.

Multumesc pentru raspunsuri... Am instalat unSDD si am pus un AVG cu plata, care mi-a depistat o tona de probleme, in mare s-au rezolvat si e ok acum. Nu voiam sa creez probleme aici. Am un HP G5 250 cu intel celeron... E ceva banal, cu care lucrez.

Valacchus
Valacchus

Valacchus

User level
Nivel
1
250 / 750
puncte
Custom field 2
Valacchus

@Valacchus:

D.p.m.d.v, încearcă și SO Xubuntu - va zbura pe sistemul tău ... Windows + AV vor consuma în timp din resurse...
Succes !

Apropos de subiect, as vrea sa spun ca in urma cu ceva ani buni am cumaprat un laptop care era cam de top la vremea lui (2008). De-a lungul timpului, laptopul a inceput incet dar sigur sa mearga din ce in ce mai slab. I-am reinstalat sistemul de operare o perioada mergea binisor, dar iar ii scadeau performantele, am facut upgrade la memoria RAM plus reinstal de windows, performanta imbunatatita, dar nu prea... Pana nu i-am pus SSD nu s-a simtit o prea mare imbunatatire indiferent de memoria RAM. Acum referitor la calculatorul tau, presupun ca laptopul are pe placa de baza un slot special pentru SSD NVME care este de vre-o 3 ori cel putin mai rapid fata de un SSD in format 2.5, Eu personal te sfatuiesc in primul rand montarea unui SSD pe M2 NVME si cu siguranta vei simti o diferenta majora!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!