Întrebare fară răspuns

Faceți update la sistemul de operare sau nu?

Am întâlnit persoane care nu fac update la sistemul de operare susținând că telefonul se va "mișca" mai greu dacă ar face-o.
Voi vă "upgradați" smartphone-ul?
Multe actualizări de sistem sunt cele de securitate și mai rar o trecere la un sistem de operare superior (ex: de la Android 8 la Android 9).
Întrebarea este valabilă și pentru posesorii de iPhone ;)

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Întotdeauna fac upgrade, pentru o funcționare optimă a telefonului. E valabil și la celelalte dispozitive care cer acest lucru.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Recomandat este sa lași telefonul să-și facă upade de software,acum însă rămâne la latitudinea fiecăruia daca o face sau nu. Multi utilizatori își pun custom ROM-iri și atunci updatele nu mai este valabil. Pentru cei cu stock e bine sa faci update cel puțin din punctul de vedere al securității. Este adevărat că uneori telefonul nu mai merge la fel de bine că înainte de update și atunci exista posibilitatea de downgrade. Încetinirea telefonului nu tine întotdeauna de actualizarea de soft.

De obicei da.. Cand vad/stiu ca au aparut update-uri, ma uit sa vad la ce aplicații/sisteme/etc.. evident ca nu fac update la tot ce am in telefon, dar, sistemul de operare este printre norocoase..

Am înțeles.. si este interzis să raspund mai mult decât "da"?..
Dacă am mentionat aplicatiile nu inseamna ca, pentru mine, sistemul de operare este o aplicatie..

Iti multumesc pentru intrebare, mi-ai adus aminte sa verific daca nu exista actualizari de sistem :-). Tocmai ce am vazut ca pot face update de la 9.0.0.147 LA 9.1.0.300 (Huawei). Acum se descarca... Deci, da, fac actualizarile de sistem si de cele mai multe ori si pe cele de aplicatii. O singura data mi s-a intamplat sa imi para rau ca am facut update-ul de sistem pentru ca am avut ceva probleme cu telefonul (nu "treceau" toate apelurile, uneori nu reuseam sa raspund la apeluri nici dupa ce cei de la service au facut o resoftare), dar iata, se repliaza acum si sper sa dispara problemele :-D.

Salut,
Actualizările sistemului de operare sunt recomandate, dar au existat destule situații când după un update major, terminalele mid-range să capete lag.
Recomand update-ul de securitate, dar când e vorba de SO, aștept reacțiile primilor "norocoși" și dacă sunt probleme majore, mai aștept.
În cazul Android, se poate reveni la o versiune anterioară a SO (cu puțină bătaie de cap). În cazul iOS - ai făcut update, cu el rămâi (pe cap ;)
Succes !

@Jay, nu am precizat pentru tine :)
Mă refeream în general strict la update-urile de sistem, am auzit multe persoane care pur și simplu nu vor să actualizeze telefonul.

Intodeauna fac actualizări la sistem, consider ca o actualizare aduce o îmbunătățire a sistemului, a modului de a funcționa mai bine telefonul

Întotdeauna am fost pe principiul că upgrade-ul trebuie făcut la timp, pentru că cei care l-au conceput au adus îmbunătățiri telefoanelor, chiar daca nu vizibile tot timpul.

Eu am facut update la sistem de cate ori mi-a cerut mobilul. In functie de disponibilitate si de starea bateriei mai aman si revin cu update-ul dupa cateva ore.

Imediat ce apare ceva nou dau update...cred ca faza cu telefonul ca devine mai lent era inainte cand,din cauza update-urilor la aplicatii ramaneai fara spatiu suficient si functiona mai greu

In principiu update-urile vin sa imbunatateasca performanta terminalului, imbunatateste experienta de utilizare si ceea ce este cel mai important acopera bug-urile din sistem si bresele se securitate.

Din aceste motive este recomandat sa efectuati update-urile pe care producatorul le pune la dispozitia utilizatorului.

Evident ca au fost si cazuri dovedite in care producatorii (ex Apple) prin internediul unui update au incetinit in mod intentionat performatele modelelor mai vechi pentru ca modelele noi lansate sa para mai rapide si pentru a creste vanzarile la modelele noi.

Salut !
Da in mod normal fac update dar astept vreo 3 luni de cand primesc notificarea . Ii las pe altii si ii intreb dupa cum e , daca au problema. In general cam au si dupa vreo 3 luni apare sa zic o versiune cu probleme rezolvate si nu trebuie sa ii dau mereu update doar ca sa rezolve bugurile. Eu asa fac

@FaraUnID:
Apple a justificat că "încetinirea" era pentru stabilitatea bateriei. Bateria se degrada și ca să nu se descarce rapid, făceau downgrade la frecvențe.
În final, după aruncatul prafului în ochi, s-au văzut nevoiți să schimbe bateria și să nu modifice frecvențele procesorului..
Dacă nu sesiza nimeni "problema", Apple ar fi avut un profit foarte mare, pe considerentul - iOS consumă mai multe resurse, trebuie un nou terminal, cel "vechi" nu mai face față ..
Spor !

Întodeauna am făcut upgrade la telefoane. Nu m-am gândit, vreodată, ca ar face ceva rau. Dar, sinceră sa fiu, nu am observat nici diferențe majore, in bine. Dar le-am făcut in ideea ca ar ajuta telefonul sa funcționeze mai bine.

Eu fac update de cate ori găsesc actualizări, mai ales că am Huawei și nu știu cât voi mai avea acces. ;) Mi se pare că, de când am trecut la Android 9, bateria tine ceva mai mult.

De patru ani fac update de android si aplicatii, total si in prezent telefonul sony xperia z 5 functioneaza perfect si insesizabil ca ar fi diferenta fata de cand era nou!
De doua luni fac update android si aplicatii pe un samsung note 10 plus si este sesizabil diferenta de inbunatatire, chiar este ok!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!