Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Faceți update la sistemul de operare sau nu?

Am întâlnit persoane care nu fac update la sistemul de operare susținând că telefonul se va "mișca" mai greu dacă ar face-o.
Voi vă "upgradați" smartphone-ul?
Multe actualizări de sistem sunt cele de securitate și mai rar o trecere la un sistem de operare superior (ex: de la Android 8 la Android 9).
Întrebarea este valabilă și pentru posesorii de iPhone ;)

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Întotdeauna fac upgrade, pentru o funcționare optimă a telefonului. E valabil și la celelalte dispozitive care cer acest lucru.

Recomandat este sa lași telefonul să-și facă upade de software,acum însă rămâne la latitudinea fiecăruia daca o face sau nu. Multi utilizatori își pun custom ROM-iri și atunci updatele nu mai este valabil. Pentru cei cu stock e bine sa faci update cel puțin din punctul de vedere al securității. Este adevărat că uneori telefonul nu mai merge la fel de bine că înainte de update și atunci exista posibilitatea de downgrade. Încetinirea telefonului nu tine întotdeauna de actualizarea de soft.

De obicei da.. Cand vad/stiu ca au aparut update-uri, ma uit sa vad la ce aplicații/sisteme/etc.. evident ca nu fac update la tot ce am in telefon, dar, sistemul de operare este printre norocoase..

Am înțeles.. si este interzis să raspund mai mult decât "da"?..
Dacă am mentionat aplicatiile nu inseamna ca, pentru mine, sistemul de operare este o aplicatie..

Iti multumesc pentru intrebare, mi-ai adus aminte sa verific daca nu exista actualizari de sistem :-). Tocmai ce am vazut ca pot face update de la 9.0.0.147 LA 9.1.0.300 (Huawei). Acum se descarca... Deci, da, fac actualizarile de sistem si de cele mai multe ori si pe cele de aplicatii. O singura data mi s-a intamplat sa imi para rau ca am facut update-ul de sistem pentru ca am avut ceva probleme cu telefonul (nu "treceau" toate apelurile, uneori nu reuseam sa raspund la apeluri nici dupa ce cei de la service au facut o resoftare), dar iata, se repliaza acum si sper sa dispara problemele :-D.

Salut,
Actualizările sistemului de operare sunt recomandate, dar au existat destule situații când după un update major, terminalele mid-range să capete lag.
Recomand update-ul de securitate, dar când e vorba de SO, aștept reacțiile primilor "norocoși" și dacă sunt probleme majore, mai aștept.
În cazul Android, se poate reveni la o versiune anterioară a SO (cu puțină bătaie de cap). În cazul iOS - ai făcut update, cu el rămâi (pe cap ;)
Succes !

@Jay, nu am precizat pentru tine :)
Mă refeream în general strict la update-urile de sistem, am auzit multe persoane care pur și simplu nu vor să actualizeze telefonul.

Intodeauna fac actualizări la sistem, consider ca o actualizare aduce o îmbunătățire a sistemului, a modului de a funcționa mai bine telefonul

Întotdeauna am fost pe principiul că upgrade-ul trebuie făcut la timp, pentru că cei care l-au conceput au adus îmbunătățiri telefoanelor, chiar daca nu vizibile tot timpul.

Eu am facut update la sistem de cate ori mi-a cerut mobilul. In functie de disponibilitate si de starea bateriei mai aman si revin cu update-ul dupa cateva ore.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!