Întrebare cu răspuns(uri)

Roaming Bulgaria

Dragi colegi de comunitate, ma pregatesc sa plec in tara vecina si prietena, Bulgaria. E prima data (ciudat, nu? :-D). Ii rog pe cei ce s-au plimbat prin aceasta tara sa imi spuna cum ar fi mai bine: sa las telefonul sa aleaga singur o retea? Sa setez eu manual o retea? Si daca ar fi sa setez eu manual una, cam ce experiente aveti voi cu ele? Pe care sa o prefer? Am nevoie de semnal atat pentru voce cat si pentru net si preferabil ar fi sa mearga fara probleme... Multumesc pentru ajutor!

imch
imch

imch

User level
Nivel
3
4004 / 5000
puncte
Custom field 2
imch
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Alege manual rețeaua A1 sau Vivacom, ca să nu ai parte de limitări seara din partea Orange România prezente pe Telenor, fiind rețeaua by default, asta până nu vor aplica limitări și pe aceste 2 rețele.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (7)

100%

7 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Alege manual rețeaua A1 sau Vivacom, ca să nu ai parte de limitări seara din partea Orange România prezente pe Telenor, fiind rețeaua by default, asta până nu vor aplica limitări și pe aceste 2 rețele.

Când am fost in Bulgaria, mai întâi aveam pe Telenor, rețea setata de telefon. Apoi, din cauza faptului că eram la munte, am rămas fără semnal, și am avut posibilitatea de a alege (după cum a scris și @Razvan) am ales Vivacom, și apoi chiar a fost super. Menționez că eu doar ziua am utilizat, seara eram pe wi-fi...

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Eu am fost, acum un an, intr-o excursie de o zi in Balcic si Cap Kaliakra si am lasat pe automat telefonul, sa-si aleaga singur reteaua. Nu au fost probleme cu semnalul, habar nu am pe ce retea bulgareasca am functionat, important a fost ca a mers.

Eu am fost în Bulgaria în luna iulie șii nu am avut probleme cu netul, am avut roaming pe Telenor. Chiar nu am simțit acea limitare.
E drept că stăteam pe internet mai mult dimineața la cafea dar în restul zilei aveam tot timpul datele activate.
Seara foarte rar mai ascultam muzică de pe YouTube sau Tunein dar nu mi s-a părut să fie probleme.
Cea mai bună soluție ar fi să achiziționezi o cartelă cu net de la un operator local din Bulgaria.
Era foarte aglomerat în stațiunea unde am fost eu (Nisipurile de Aur) și cred că și acesta este un motiv serios să fie probleme cu semnalul/netul însă eu am fost norocos și nu am avut probleme.
Succes și vacanță plăcută! ;)

Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru urari.

imch
imch

imch

User level
Nivel
3
4004 / 5000
puncte
Custom field 2
imch

De cate ori am trecut prin Bulgaria am lasat mobilul pe automat si n-am avut probleme cu semnalul. Ce-i drept eram in tranzit catre Turcia sau Grecia, nu mi-am facut vacanta acolo. Singura data cand am modificat si am trecut mobilul pe manual am facut-o in Macedonia cand nu aveam semnal de date si aveam nevoie disperata de a ma conecta la Google Maps. In rest las mobilul "sa-si faca de cap". :))
Distractie placuta si sa ne zici daca decurge totul ok.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!