Întrebare cu răspuns(uri)

Mai comercializeaza Orange telefoane codate/ blocate in retea?

Salutare!

Sunt curios daca Orange mai comercializeaza telefoane codate in retea?
Eu am un telefon Orange Klif acasa care este blocat in retea. Ultimul telefon cumparat de la Orange nu a fost codat.

Voi aveti telefoane codate in Orange acasa, sau stiti ce modele vin codate in acest moment?

În momentul de față, cu excepția telefoanelor Apple, niciun telefon comercializat de Orange nu mai este codat in rețea.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (13)

Da (72)

85%

72 membri au votat cu DA

13 membri au votat cu NU

85% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Da, în acest moment Orange codează doar telefoanele companiei Apple, probabil încă este profitabil să iei de la abonat 100 euro în perioada contractuală, ca să-l decodeze. Și după expirarea perioadei minime contractuale, tot mai plătești decodarea, deși la Vodafone e gratuită.

Sincer, eu n-am mai întâlnit. De Iphone nu m-am interesat, dar celelalte mărci nu sunt codate. În schimb am luat un nou ruter Huawei B 525, care are sigla Orange pe el și este branduit.

Eu, la tot ce m-am uitat de comparat, cumparat, verificat, etc.. pentru a vedea ce sa-mi iau la urmatoarea prelungire a abonamentelor, am vazut ca nu erau blocate in retea.. dar, nefiind fan Iphone, nu m-am uitat pana acum si la Apple.. intr-adevar, telefoanele Iphone sunt codate.. cred ca sunt singurele in aceasta situatie.. nici cele produse sub sigla Orange nu sunt codate..

În momentul de față, cu excepția telefoanelor Apple, niciun telefon comercializat de Orange nu mai este codat in rețea.

Orange nu mai blocheaza telefoane in retea de cativa nai buni, cu exceptia precizata de @DanielaH din urmatoarele motive:

1 - Procesul este destul de costisitor dpv finaciar pentru companie.
2 - Dpv al business-ului tu, ca si vanzator nu ai de unde sa stii cate bucati din modelul X se vor comercializa la abonament / fidelizare si cate la liber, iar din cele comercializate la liber nu ai de unde sa stii cati posesori vor solicita deblocarea.
3 - Daca nu ma insel eu exista ceva prevederi legale in privinta deblocarii gratuite telefoanelor achizitionate la liber si comercializate de operatori si cred ca acesta este principalul motiv pentru care nu mai sunt blocate in retea.

Si eu am achizitionat Iphone-uri de la Orange si fiind codate in momentul in care doream sa le vand, trebuia sa reduc din pret. Codarea in retea scadea considerabil valoarea lui ca produs SH.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!