Întrebare cu răspuns(uri)

Diferența dintre un încărcător original și contrafăcut

În videoul de mai jos, veți vedea de ce este recomandat sa îți cumperi un încărcător de telefon original și nu unul ieftin și contrafăcut de pe site-urile de internet.

https://youtu.be/HoHDM46Hgk4

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Încărcătorul original protejează bateria și o face să țină mai mult. Dacă folosești altceva, se duce repede! Nu mai vorbesc de faptul că la ultimele modele de telefoane ai încărcare rapidă, lucru pe care nu ți-l poate oferi orice încărcător ieftin. Deci da, trebuie un încărcător original, fără doar și poate!

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (5)

Da (21)

81%

21 membri au votat cu DA

5 membri au votat cu NU

81% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Am trait-o și eu pe pielea mea, cu unul contrafăcut.... Mi s-a ars mufa usb a telefonului și ceva circuite. Nu am mai cumpărat de la chinezi in viața mea de atunci.

Chiar daca dam de cateva ori mai mult pe un incarcator original, e de preferat aceasta varianta daca vrem sa avem telefonul mai mult timp in parametri optimi de functionare. Ar fi pacat, ca utilizand un incarcator fake de 25 Roni sa stricam un mobil pe care am dat cateva mii de Roni. ;)

Telefoanele mobile de ultima generatie au ajuns atat de smart incat au capacitatea de a calibra singure cantitatea de energia electrica introdusa in baterie.

Daca ne raportam la o chinezarie de mana a 7-a constuita pe vaporul care transporta incarcatoarele originale din China pana in Europa este posbil va incarcatorul de mana a 7-a sa nu aduca suficienta energie in acumulator si astfel baterie se va incarca mai greu si implicit va fi supusa unui stres mai mare si o uzura prematura.

Evident ca este recomandat sa utilizati accesorii originale sau cele agreata de producator.

Personal am trait pe prorpia piele ca fostul meu telefon, BlackBerry, in momentul in care utilizam un alt tip de incarcator sa-mi afiseze mesajul ca nu este utilizat un incarator original BlackBerry si ca durata de incarcare a baterie poate fi semnificativ mai mare, sau ceva de genul. Ideea este ca telefonul "simtea" ca nu este utilizat incarcatorul lui original si ma atentiona asupra acestui fapt.

Salut,
Una dintre problemele adiacente - se poate declanșa incendiu sau pot provoca explozia acumulatorului.
Better safe than sorry ! :)

Gratie tehnoligiei moderne, acumulatorii de generatie mai noua beneficiaza in standard de protectie la scurtcircuit si suprasarcina. Prin urmare, cu exceptia unor defecte de fabricatie, acestia (acumulatorii) nu pot exploda.

Incarcatorul de taraba da, se poate incalzi pana in punctul in care plasticul se topeste si poate lua foc.

Am încărcat o singura data un BlackBerry Q5 cu un încărcător Samsung original de 0,5 A și s-a stricat bateria. A fost dus apoi în service și înlocuit cu alt aparat.

Salut!

Neajunsuri semnalate:
1. Bateria telefonului se încarcă mult mai greu;
2. Telefonul se încinge;
3. Încărcătorul se încinge în priză;
4. Transferul de date cu un PC nu este posibil.
5. Simpatic video.
6. Mulțumesc!

Eu cu un singur încărcător încarc telefonul,ceasul, căștile și tableta. E original Samsung și device-urile tot Samsung sunt. Doar că unele nu au nevoie de putere așa mare cum au nevoie telefonul sau tableta,dar se incarca.

Încărcătorul original protejează bateria și o face să țină mai mult. Dacă folosești altceva, se duce repede! Nu mai vorbesc de faptul că la ultimele modele de telefoane ai încărcare rapidă, lucru pe care nu ți-l poate oferi orice încărcător ieftin. Deci da, trebuie un încărcător original, fără doar și poate!

@Stefanidis Telefonul si Încărcătorul se încing oricum, fie cu ele originale sau chinezarii, deorece unul din principalele efecte ale trecerii curentului electric printr-un conductor este efectul termic. Pe romaneste acel conductor se incalzeste.

Prin urmare orice telefon (ma rog, acumulator) si incarcator se vor incalzi in momentul cand se afla in priza.

De asemenea o sa observi faptul ca dupa ce acumulatorul s-a incarcat complet telefonul taie aliemtarea cu (,) curent a acestuia pentru a preveni suprasarcina iar lucrul aceste se simte prin faptul ca atat acumulatorul cat si incarcatorul nu mai sunt incinse.

Super informație! Mulțumim, Răzvan! Și eu pățit-o cu o mufa s-a încins și s-a extins pana la jumătatea cablului. Noroc ca eram in camera și am simțit mirosul.

Eu întotdeauna folosesc încărcătorul original pentru fiecare device (telefon, tabletă, etc.)
Smartphone-urile de generație nouă, cu fast sau ultra fast charge, se încarcă mai repede și își dozează foarte bine energia primită.
Foarte fain videoclipul! ;)

Mersi, Razvan !
Am observat ca daca nu imi folosesc incarcatorul original, bateria mi se incarca mai greu si se descarca mai repede, asa ca fac tot posibilul sa am acumulatorul si cablul care or venit cu telefonul la mine . De asemenea, ma sperie prizele de felul lor si nu as vrea sa fortez nota cu ceva contrafacut .

Am patit-o si eu acum o saptamana : s-a rupt incarcatorul exact langa mufa si am cumparat unul chinezesc.A cedat la cateva zile din cauza pinilor de pe mufa usb.Nu mai cumpar incarcatoare ieftine si de calitate indoielnica.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!