Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Ce părere aveți despre faptul că ANCOM cere acoperire 100% 5g în banda de 700 Mhz?

ANCOM anunță că va cere acoperire 100% a populației în banda de 700 Mhz, prin intermediul viitoarei rețele 5g, iar vitezele să fie de 100 Mbps, inclusiv în zonele izolate. Vi se pare fezabilă treaba asta?

Detalii aici:

https://m.zf.ro/business-hi-tech/licitatia-5g-operatorii-...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

De ce nu, poate e momentul sa avem acoperire și în zonele de granița, asa cum există și în celelalte țări. Pe o mare parte de graniță a României există multe goluri de semnal, dacă bulgarii, sârbii, moldovenii, ucrainienii, ungurii au reușit să acopere și operatorii local ar putea încerca acest lucru.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (3)

Da (1)

25%

1 membri au votat cu DA

3 membri au votat cu NU

25% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

De ce nu, poate e momentul sa avem acoperire și în zonele de granița, asa cum există și în celelalte țări. Pe o mare parte de graniță a României există multe goluri de semnal, dacă bulgarii, sârbii, moldovenii, ucrainienii, ungurii au reușit să acopere și operatorii local ar putea încerca acest lucru.

Poate sa ceara, ideea e sa se si poata.. Daca nici in 4G nu este acoperirea completa, pana la 5G 100%, cred ca e distanta mare..

Ar fi ceva sa fie acoperite locurile fara semnal din toată țara, macar să aibă 3G. Oricum, pare fezabilă, dar e departe....

ANCOM nu poate impune unui operator privat modul in acesta derulează investițiile.

Daca Orange este minoritar în zona X și ajunge la concluzia ca investiția în infrastructura 5G nu se va amortiza sau se va amortiza foarte greu, ANCOM nu poate obliga operatorul sa tragă 5G în zona X.

Cat despre vitezele de 100Mbps, acestea se pot atinge și prin rețea 4G.

ANCOM poate sa ceara, dar acoperirea in zone izolate este un minus la Orange. Nu știu cum va remedia aceasta problema ca sa poată satisface cerințele.

Nu va fi posibil, cu tehnologia actuală...
Pentru rețeaua 5G sunt necesare mult mai multe antene, semnalul fiind influențat de interferențe - semnalul nu trece prin obiecte, ci ricoșează.
Succes!

Banda 700 MHz va avea cea mai mare acoperire dintre cele existente, cea mai bună la acoperire a fost cea utilizată de Zapp și Romtelecom (EVDO), banda de 450 și 420 MHz, pe care le-au închis deștepții de nemți.

Nici o părere.Consider că 4G și 4G+ este mai mult decât suficient.
Terminale 5G,nu avem așa că de ce sa ne batem capul. Vreau sa vad in fiecare localitate 300 Mbs apoi mai discutam de 5G. Deocamdată vorbim discuții.

Nici eu nu cred că va fi 100%, dar probabil va fi mai mare decât toate celelalte tehnologii pentru că o antenă în 700 mhz va avea acoperire mai mare decât 2g-ul ( 900 mhz) sau 4g-ul în 800 mhz. Sigur, va depinde foarte mult și numărul de antene.

Sa avem 4G peste tot, zic, si ar fi mai mult decat suficient. 5G mi se pare tichie de margaritar.

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Foarte corect Delfinas.Eu inca am probleme in zona unde s-au retras la pensie parintii mei.E adevarat ca este si o zona izolata foarte impadurita, nu au decat un singur vecin dar nu prea e semnal la telefon de internet nici nu se pune problema.

Cathy
Cathy

Cathy

User level
Nivel
2
1449 / 2000
puncte
Custom field 2
Cathy

Salut,
Tehnologia 5G are anumite beneficii și în loc să se investească în 4G, de preferat ar fi implementarea direct cu 5G. Diferențe majore:

  • viteza 5G mai mare (mai mulți utilizatori conectați, fără pierderea vitezei);
  • latența mai mică (Aplicații IoT);
  • consum energetic mai mic (în principiu).

Problema principală a 5G:
"LTE 4G se bazează pe relativ puține stații, construite la kilometri distanță, 5G va necesita o mulțime de celule mici situate mult mai aproape unele de altele." - în zonele retrase, 4G va rămâne singura opțiune. 5G va fi implementat în zonele urbane, în zonele rurale se va merge, încă, pe 4G...
Spor!

Eu zic că ar fi super sa mai fie și zone fara semnal. Am fost in Delta, am stat pe telefon doar dimineața și seara, am fost la munte, am stat pe telefon doar 10 minute/zi, și nu am murit. Înțeleg că societatea este într-o continuă mișcare, dar unele locuri este bine sa rămână sălbatice. :)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!