Întrebare fară răspuns

NET mobil ORANGE vs DIGI

NET mobil Orange: pe telefon am doua cartele, una Digi, alta Orange....Stiti cumva de ce net-ul oferit de orange merge foarte incet ? dau hotspot pentru diverse device-uri , de pe Digi merge perfect, de pe Orange abia se misca .....Am nelimitat pe ambele retele ,dar de pe orange este aproape inutilizabil....doar conversatiile Whatssapp merg....am Lenovo 6000....Sunt necesare ceva setari ? ....am observat ca pe Digi am 3G iar pe orange este 2G.....ce pot face si cui ma pot adresa....as dori sa pun cartele in doua telefoane diferite si sa am aceleasi facilitati....

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 3

Asta da noutate.. sa mearga digi bine... Si eu am avut digi, dar, mergea execrabil.. Culmea, telefonul era de la digi, tot un Lenovo, A1000 daca nu ma insel si, aveam 2 cartele in el, digi si orange.. probabil merge greu si din cauza telefonului, dar si pentru ca sim-ul digi e setat principal si cel de la orange secundar.. trebuie sa setezi o cartela principala si una secundara si, nu vor merge ambele pe aceeasi frecventa.. Ar fi interesant de testat, cu sim-urile in telefoane diferite, daca persista problema..

Se mai întâmplă să meargă și la Digi sau alți operatori bine, ceea ce nu-i un lucru rău neapărat. Depinde de poziția față de antenă, câți clienți are fiecare dintre cele două rețele în zonă, pe ce frecvențe emit operatorii respectivi , etc. Dacă zici că ai doar 2g, este explicabil! Poți inversa simurile între ele ? Nu ai rețea 4g sau nu suportă telefonul? Încearcă să-l pui pe automat la setări rețele. Succes!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Imi cer scuze ca nu am fost bine inteles .....Sunt loial firmei Orange, dar in timp alte societati au fost mai generoase cu minutele, optiunile si pretul abonamentului ,pt asta am apelat si la "concurenta" ,,,,cu acoperirea Orange sta cel mai bine, testat Dar...ceea ce doresc acum este ca net-ul de pe orange sa mearga cel putn la fel de bine ca si la alte firme....vreau solutii , nu vreau sa denigrez pe nimeni ....si sunt convins ca solutii exista !!!! ....stiu ca sunt solutii simple ce rezolva necazuri mari , dar e important sa ti le spuna cineva,,,,,voi experimentati si sunt sigur ca aveti o solutie , nu doar un raspuns....Va multumesc tuturor anticipat !!!!!!

"am observat ca pe Digi am 3G iar pe orange este 2G"

Tocmai ți-ai răspuns singur / singura la întrebare.

Cred ca SIM-ul de digi este setat ca fiind cartela principala și de aceea ai pe ea 3G, în timp ce SIM-ul Orange este văzut ca fiind SIM 2 și este utilizat doar pentru voce. Din acest motiv ai doar 2G și implit viteze mici de acces în internet.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Asta am spus și eu mai sus. Trebuie făcute alte setări și cu siguranță va fi mult mai bine! Nici vorbă de denigrare. De regulă, nu are cum să fie mai ok pe Digi decât pe Orange, cu un telefon capabil, setat corespunzător. Succes!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Da , telefonul meu suporta si 4 G, e setat sa faca asta....voi mai incerca o data sa schimb simurile intre ele....va multumesc mult !!!!

Atașat teste viteză Orange vs. Digi ambele 4G, localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava.

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Încearcă sa obții setările automate de acces internet pentru telefonul tau: fie din *100#, fie de pe site-ul Orange, fie prin apel la Serviciul Clienti.

Preferabil ar fi ultima varianta deoarece poți ruga consultantul sa efectueze și o reconfigurare a profilului de internet pentru SIM-ul respectiv.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Ai zis ca e o viteza mai mică pe Orange și ca oferi hotspoturi de pe Orange. Acestea fac ca Internetul sa fie mai slab.

Laura.cio
Laura.cio

Laura.cio

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Laura.cio

Buna ziua,
Din tot ce s-a spus mai sus, am văzut că ție pe o cartela îți e setata limita la 3G, iar pe cealaltă la 2G. Nu este prea ok.
Ți-am pus un Screen Shot cum îmi apare mie. Eu am Huawei dar ar trebui să apară aproximativ la fel la toate modelele (nici Samsung nu e diferit)
Dacă nu merge nici asta, apelează *100*6#, și introdu manual tipul de telefon pe care îl ai, daca nu este identificat și selectat automat.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Din cate stiu pe partea de internet Digi sta bine si ofera internet nelimitat la preturi de nimic. Eu am la ei un astfel de abonament pe care-l foloseste socru pentru aplicatia de taximetrie. Dar ca si abonament de voce, baza tot in Orange sta.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Digi?! Unde este Digi. Am căutat manual rețelele pe telefon și nu am găsit decât Orange și Vodafone. Vodafoneul foarte slab,fluctuează dar merge dacă găsești un locușor unde sa prinzi o liniuta,dar Digi?! Nici vorbă. Pot să facă abonament cu net nelimitat la 50 de cenți,ce sa fac cu el daca nu am semnal. Orange are 4G aici. Eee :)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Salut,
Încearcă să utilizezi fiecare SIM separat - doar SIM-ul Orange în telefon, pe slotul 1. Este posibil să existe o limitare a terminalului dacă cele două sloturi sunt ocupate.
Fă un test - utilizează doar o singură cartelă în telefon. Dacă o să ai viteze mai bune în rețeaua Orange - clar este o problemă a terminalului ...
Succes !

Ori ar trebui sa folosesti sim-urile in telefoane diferite, ori, pur si simplu, esti intr-o zona in care, ce sa vezi, Digi are semnal mai bun decat Orange. :)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!