Întrebare cu răspuns(uri)

Noile reglementari privind utilizarea telefoanelor în timpul condusului

Noua lege prevede sancţiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului. Voi utilizați telefonul în timpul condusului? Dacă da, doar apeluri, sau și alte aplicații? Vi se pare o măsură bună?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Este o lege binevenita, dacă s-ar aplica cu responsabilitate ar fi și mai bine.
Eu, personal am tot timpul conectat telefonul la mașina, astfel încât orice convorbire o port prin Bluetooth. A devenit o rutina practic, când urc în mașină, centura și activarea Bluetooth-ului, și bineînțeles Waze-ul la drum lung.
@svetalex, camera de pe bord nu întra în categoria respectiva pt ca nu o folosești efectiv, ea doar sta acolo lipita de geam și își face treaba.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (4)

100%

4 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 3 din 3

Greu de văzut filmulețele. Mulțumim. Deși sunt dureroase sunt bune de văzut ptr a conștientiza mai bine. Asa am procedat cu fetita mea atunci când a refuzat sa pună centura. Poate am fost dura dar de atunci ea își pune centura fără a-i atrage cineva atenția.

Am cumpărat o mașină cu sistem integrat bluetooth, conectat în permanență telefon și la calculatorul de bord/navigație.... Vreau sa va spun că nu vreau sa mai revin la ce am avut până acum :)

Personal cred ca este un lucru foarte bun, puțin exagerat intr-o singura privința, dar in mare cred ca este cea mai buna decizie lopata. In primul rand in trafic văd foarte mulți șoferi cu telefonul la ureche deși dețin super mașini care sigur au și un sistem carkit bluetooth. Am văzut chiar ieri doi șoferi in mașini diferite care vorbeau la telefon prin sistemul de carkit al mașinii, dar cu telefonul la gura ;))) De ce am spus mai sus ca este puțin exagerat!? Pai simplu, cred ca foarte mulți șoferi folosesc telefonul in mașina pe post de GPS și implicit din când in când mai cauți câte o locație sau vreo adresa. Sa inteleg ca și cei care au sistem de navigație pe mașina sa fie taxați ca nu ar avea voie s-o folosească? Am mai văzut in lege scris de fapt ca nu ai voie sa folosești inclusiv sisteme și aparate foto/video. Din lege se înțelege practi ca nici camerele auto de tip DVR nu ai voie sa deții sau sa folosești... spun asta întrucât legile românești sunt interpretabile, iar poliția interpretează legea in orice fel. Eu cred ca toate legile din tara asta sa fie mult mai explicite și la obiect ne mai lăsând practic loc de interpretări.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!