Întrebare cu răspuns(uri)

Noile reglementari privind utilizarea telefoanelor în timpul condusului

Noua lege prevede sancţiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului. Voi utilizați telefonul în timpul condusului? Dacă da, doar apeluri, sau și alte aplicații? Vi se pare o măsură bună?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Este o lege binevenita, dacă s-ar aplica cu responsabilitate ar fi și mai bine.
Eu, personal am tot timpul conectat telefonul la mașina, astfel încât orice convorbire o port prin Bluetooth. A devenit o rutina practic, când urc în mașină, centura și activarea Bluetooth-ului, și bineînțeles Waze-ul la drum lung.
@svetalex, camera de pe bord nu întra în categoria respectiva pt ca nu o folosești efectiv, ea doar sta acolo lipita de geam și își face treaba.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (4)

100%

4 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 3

Mie personal mi se pare o măsură buna. Nu utilizez telefonul in timpul condusului, decât înainte, daca trebuie sa merg undeva și nu știu, folosesc Waze sau maps. Până la urmă, este mai bine sa previi decât să tratezi, iar una dintre cauzele accidentelor este utilizarea telefonului. Vorbind strict despre aceasta decizie, este una binevenita. Să sperăm că va fi și aplicată.

Ar fi foarte ok, daca s-ar si aplica.. masuri au tot fost.. cu aplicarea e mai greu.. Unii intrec orice masura, gen live si pe contra-sens.. din partea mea sa le ia permisul si sa-i lase pietoni pana la 150 de ani..

N-am nicio problemă, ba chiar mi se par foarte bune. Cred că așa s-ar reduce considerabil numărul de accidente produse de cei care sunt distrași de telefon. Dacă am de vorbit, folosesc nestingherit casca bluetooth din dotare și e destul de bine. Părerea mea este că ar trebui să fie mult mai severe aceste reguli, pentru că sunt mulți care au posibilități financiare și pe care nu-i interesează o amendă sau alte sancțiuni.

Personal, o lege care să interzică la volan o acțiune ce distrage atenția, cred că este inutilă. În mod firesc, conducătorul auto trebuie să fie concentrat la șofat. Orice activitate ce poate diminua puterea de concentrare ar trebui să fie interzisă, nu doar utilizarea smartphone-ului. Aici pot intra : discuțiile cu pasagerii, mâncatul... Etc.
Părerea mea ...

Sunt de acord cu ele, acum sa vedem dacă se vor și aplica, nu doar aprobate prin lege și politia sa stea cu fundul pe sancțiuni prevazute.

Ar fi trebuit luate masuri drastice de mult timp. Poti fi sofer profesionist si e suficient o clipa de neatentie si sa faci accident. Cand esti la volan trebuie sa fii 100% atent la trafic. Nu sa fii implicat in alte activitati, gen apeluri, mesaje sau live-uri pe diverse retele de socializare.
Eu sunt impotriva acestui gen "de sofat" si urmarile le vedem zilnic la TV in zecile de accidente care au ca si cauza teribilismul unor soferi. :((

Frate, ce cauti sa faci live la volan?! Asta e intrebarea mea. Mintea ta trebuie sa fie la drum si ambele maini pe volan! N-ai ce cauta cu ochii in telefon! Daca vorbim de clipul cu soferul din Tulcea, din cate am putut eu sa imi dau seama, nu el e cel care a filmat. E filmat de pe bancheta din spate. Dar a fost acum ceva vreme altul care si-a facut live pe nu stiu ce retea de socializare (probabil tot Facebook) si a intrat cu masina pe contrasens. Cand esti in halul asta de idiot, nici nu stiu la ce te astepti. Se numeste selectie naturala.

Nu stiu, parerea mea e ca asta e o chestie care ar fi trebuit introdusa odata cu telefoanele mobile.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Mi se pare o idee bună, deși ar trebui să fie în conștiința fiecăruia dintre noi acest lucru.
Nu am studiat articolul, dar din ce ai scris „ oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului” se aplică și pentru camerele ce sunt instalate pe bord cu care poți înregistra călătoria?

Noua lege cu privire la utilizarea telefoanelor in timpul condusului mi se pare una buna. Eu, personal, folosesc telefonul in timpul condusului pentru Waze sau Google maps, dar mi s-a intamplat de multe ori sa vad foarte multe persoane care folosesc telefonul in timpul condusului chiar si pentru vizionat filme, in special taximetristii . Sa speram ca va fi luata in considerare si amenzile vor fi acordate pe buna dreptate si nu in abuz de serviciu. PS : mi s-a intamplat, sa-i vad chiar si pe domnii politisti folosind telefonul in timpul condusului.

Orice măsură este binevenită daca sar si respecta, vedeți cum e la noi, curierul spre exemplu poate fi sunat continuu în timp ce conduce, sau alți șoferi cu diferite locuri de munca care poate fi sunat în orice clipă, cred ca trebuie gandit mult mai pe îndelete înainte de a da o lege.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
261 / 750
puncte
Custom field 2

@rafa.bloger, vorbitul la telefon cred eu că înseamnă și să apelezi și să fi apelat,ceea ce căștile nu prea fac, nu sînt numai șoferi distrați, sînt și care vorbesc cu un scop, dacă ți un client în așteptare pînă găsești un loc de parcat să poți vorbi liniștit cred că pierzi și clientul și locul de muncă.nu trebuie grăbit cu luarea deciziei.părerea mea.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
261 / 750
puncte
Custom field 2

Este o lege binevenita, dacă s-ar aplica cu responsabilitate ar fi și mai bine.
Eu, personal am tot timpul conectat telefonul la mașina, astfel încât orice convorbire o port prin Bluetooth. A devenit o rutina practic, când urc în mașină, centura și activarea Bluetooth-ului, și bineînțeles Waze-ul la drum lung.
@svetalex, camera de pe bord nu întra în categoria respectiva pt ca nu o folosești efectiv, ea doar sta acolo lipita de geam și își face treaba.

Sunt satul de cate accidente aud zilnic la tv cauzate fie de neatenție , fie din teribilism, iar în majoritatea, telefoanele sunt implicate.. Până la urmă, daca s-au înmulțit mașinile și telefoanele, vine și reversul, adică se înmulțesc accidentele...

Prea multi iresponsabili la volan, care nu inteleg ca masina e o arma letala si ca orice neatentie poate costa viata lor si a altora, nevinovati. :( Trebuie legi dure, care sa se si aplice fara mila!!! Exista tot felul de sisteme handsfree, iar selfie nu se face decât când ai tras pe dreapta!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!