anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Eroare postare întrebări scurte

Laura_cio
Senior
Cand am încercat sa postez o întrebare, nu se incarca. Mi-am dat seama ca titlul întrebării era prea scurt. Mie mi se pare utila o astfel de funcție pentru ca mai multe detalii ajuta la o intelegere mai buna a cerinței și la o clarificare din punct de vedere al răspunsului. Vi s-a întâmplat și vouă? Ce părere aveți?
1 Soluţie acceptată‚

Miha_Z
#StarMember
Ca sa poti publica un raspuns, o intrebare trebuie sa ai minim 10 caractere. Si consider ca este o conditie buna pentru ca altfel riscam sa intalnim raspunsuri ca "ok", "e bine", "bravo"... Adica raspunsuri neargumentate sau s-ar fi pus intrebari scurte si fara inteles - "Note 10". Atat intrebarea cat si raspunsul e bine sa aiba mai multe detalii in descriere pentru a fi bine intelese de membrii comunitatii.

Vizualizare soluţie în postul original

14 Răspunsuri 14

imch
Cunoscător certificat
Buna, nu am patit asa ceva, dar ai dreptate, cateva detalii in plus nu strica. Mai ales atunci cand nu vrei sa se dubleze intrebarile. Adica, daca scriu "Mobil Huawei" in titlu e una, dar daca scriu "Ce parere aveti despre mobilul Huawei 30" e alta... In varianta 2 pot sa vin si cu intrebarea "Ce parere aveti despre razboiul Huawei/SUA", de exemplu.

Vio73
#StarMember
Am observat și eu că trebuie să scrii mai mult. Probabil așa este setat sistemul, adică să faci o descriere mai laborioasă.

Razvan
#StarMember
Minim 10 caractere, parca asta e o condiție de a scrie la detalii ca să fie publicata întrebarea.

Miha_Z
#StarMember
Ca sa poti publica un raspuns, o intrebare trebuie sa ai minim 10 caractere. Si consider ca este o conditie buna pentru ca altfel riscam sa intalnim raspunsuri ca "ok", "e bine", "bravo"... Adica raspunsuri neargumentate sau s-ar fi pus intrebari scurte si fara inteles - "Note 10". Atat intrebarea cat si raspunsul e bine sa aiba mai multe detalii in descriere pentru a fi bine intelese de membrii comunitatii.

Neaplicabil
Da, e o chestie buna. Intrebari mai scurte de atat vor fi mai mult ca sigur greu de urmarit, si probabil foarte comune. Intrebari de genul: "ce?", "cat?", "cum?", "este?", "posibil?, n-au ce cauta ca titlu al unui thread. Parerea mea. La fel ca si: "help". I mean...help for what? :)) Singura mea sugestie ar fi ca topicurile deschise sa nu trebuiasca neaparat sa fie intrebari, cum pare sa sugereze mesajul de deasupra: "Scrie titlul intrebarii tale aici". Pot sa fie feedback-uri, sugestii, noutati, etc. Oricum, majoritatea userilor par sa ignore chestia asta si sa deschida topicuri normale, indiferent ca sunt intrebari sau nu. Adica, daca vrei, orice propozitie poti sa o pui la interogativ, si atunci va fi intrebare. Ceea ce imi aminteste de o scena foarte funny dintr-un film (Year One): -Ask me anything. -There's a snake on my foot. -No, not like that. In the form of a question. -There is a snake on my foot? :))) Also, cum adica "titlul intrebarii"? :)) E intrebare sau e titlul topicului. Titlul intrebarii mi se pare un pic fara sens. Dar poate ca are sens si nu l-am prins eu. :)) De asemenea, de ce intre ghilimele? E citat de undeva? Sau asa ar trebui sa punem si noi intrebarile, intre ghilimele? :)) E ceva de genul: "scrie titlul intrebarii tale aici". Asa mi-au zis sa scriu, asa am scris. :))

Jay
Campion certificat
Nu mi s-a intamplat pentru ca de fiecare data am incercat sa scriu titlul in asa fel incat sa se inteleaga si din el ceva.. @arsradu :))))) I hope the snake became a nice purse or a nice pair of shoes 😄

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@arsradu ai dreptate, membrii comunității pot deschide topic despre noutăți, sugestii, nu doar întrebări, dar majoritatea sunt de acest fel și ne dorim ca situația întâmpinată să fie clară chiar din titlu, preferabil sub formă de întrebare :) Mesajele de titlu și descriere sunt în ghilimele deoarece sunt citate în mesajul de eroare, atunci când nu sunt respectate condițiile - am atașat exemplu.

Anca07
#StarMember
E o comunitate din care eu personal vreau sa invat cat mai multe lucruri, si de aceea imi doresc cat mai multe topicuri deschise 🙂 ce e drept, intrebari cu titluri evazive si raspunsurile scurte "da", "nu" "si eu" nu fac decat sa aduca un punct celui care le da. Imi plac raspunsurile argumentate, imi place sa citesc cu interes tot ceea ce se posteaza si de aceea abia astept sa vad diverse topicuri deschise:) spor tuturor!

teacher_
#StarMember
Și eu sunt de părere că întrebările scurte nu prea sunt la căutare pe aici. Tocmai pentru că noi avem și scopul de a dezvolta subiectele, de a face orice răspuns mai atractiv... Ideea este sa dai cat mai multe detalii la întrebările date, pentru : 1, a ne da ocazia să cercetăm în detaliu problema ta 2, a ști unde să căutăm informații, in ideea de a te ajuta, pe tine sau pe cel care pune întrebarea. Nici întrebările, nici răspunsurile scurte nu își au locul aici. 🙂 Pentru că noua ne și place sa exageram cu detaliile, cum e și cazul meu.

Neaplicabil
Mihaela, how about this? :) Titlu (fara ghilimele): [your title] Iar in caz de eroare (pentru prea putine caractere de exemplu): Titlul trebuie sa aiba minim 10 caractere. Din nou, fara ghilimele. E mai simplu asa, zic eu. Si parca are mai mult sens. Nu stiu, zic si eu. N-are rost sa te citezi pe tine. :))) Ca sa nu mai zic ca, in cazul asta, se citeaza efectiv citatul... :))) Daca e citat, se pun ghilimele doar atunci cand se citeaza, nu si in original. Also, de ce totul trebuie sa fie o problema? De ce ar trebui sa fie topic de help? De ce ar trebui sa fie intrebare? Un topic de feedback nu e util? Si daca da, atunci ce rost are sa pornim de la premiza ca toate topicurile sunt (sau se doreste sa fie) intrebari? Unii oameni intra aici si sa ajute, nu doar sa fie ajutati. Si, aparent, unele dintre feedback-uri (cum e cel de adaugare a datei de expirare a optiunilor prepaid) au fost si implementate (am facut si update la postul meu initial pe tema asta). :) So...eu zic sa lasam oamenii sa se exprime liber. Atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni, atata timp cat pot fi utili comunitatii prin felul in care gandesc si felul in care vad lumea in care traiesc, si considera ca experienta lor poate ajuta si pe altii, let them be human. Let them be. Pentru ca in momentul in care sunt ei cu ei insisi, abia atunci pot sa-si puna in valoare creativitatea si sa fie intr-adevar de folos unul altuia, si comunitatii in general. Daca le ingradesti capacitatea de a veni cu idei noi, nu-i ajuti nici pe ei, si nici comunitatea. Just my 2 cents, of course.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@arsradu mulțumim mult pentru feedback-ul tău, am scos ghilimelele titlului, iar pe viitor vom lua în considerare și părerea ta despre termenul de "întrebare". Acest lucru nu i-a împiedicat până acum pe membrii comunității să adauge sfaturi, idei, sugestii, dar vom ține cont de acest aspect. Mulțumim mult!

Neaplicabil
Cu drag, Mihaela. Mersi mult si eu. :) Ma bucur sa pot fi de folos din cand in cand. Pentru ca, vezi tu, asta e si chestia pe care voiam s-o scot in evidenta cu post-ul de mai sus: suntem diferiti, si asta e foarte bine! Prin faptul ca suntem diferiti si avem diferite perspective asupra aceluiasi lucru, avem foarte mult de castigat ca si comunitate. E ca si cand am fi cu totii intr-o incapere si ne uitam la acelasi lucru. Obiectul pe care il vedem e acelasi, dar perspectiva noastra asupra lui va fi diferita. Si de cele mai multe ori, one-sided. Pentru ca e singura pe care o avem la indemana. Si chiar daca poti incerca sa te "muti" prin incaperea asta virtuala si sa arunci o privire din alt unghi, ceea ce vei vedea va fi in continuare trecut prin filtrul mintii tale, si va fi in continuare cat se poate de subiectiv. Voi m-ati tot ajutat cand am avut nevoie. Si am avut placerea sa cunosc cu ocazia asta niste oameni foarte simpatici. Cred ca e momentul sa ajut si eu cum pot. :) Si parerea mea e ca, asa cum in fotografie mai multi pixeli in general inseamna o imagine mai clara, tot asa mai multi oameni pot oferi o perspectiva mai clara asupra unui lucru. Consider ca, in general, din mai multe capete exista o sansa mai mare sa iasa o idee buna decat dintr-unul singur. So, inca o data mersi frumos. 🙂

Miha_Z
#StarMember
@arsradu citesc mereu cu mare placere raspunsurile tale. Chiar daca sunt mari, de uneori citesc mai mult de o pagina 😉 nu ma plictisesc. Ai un stil aparte de a comunica si a transmite informatiile dorite. Ma bucur ca faci parte din aceasta comunitate si-mi doresc s-o faci mereu in acelasi stil dezinvolt.

Neaplicabil
Miha, mi-ai pus un mare zambet pe fata cu mesajul asta. 🙂 Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Si ma bucur mult sa fiu si eu acolo, un om printre oameni.